Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Ръжда по релсите, как се имитира ?
gzo:
--- Цитат на: Mixy link=topic=555.msg44230#msg44230 date=1279026702 ---Еми добре е станало :).
Като че ли първия вариант седи по-добре. 2-рия с изцяло кафяви релси и траверси май не е много подходящ за П-профил, но това е само мое мнение.
--- Край на цитат ---
Аз пък съм на обратното мнение ! При първия вариант е прекалено голям контраста межди светлата и тъмната боя. В действителност траверсите (опс...за малко да напиша "травеститите" :sarcastic:) от бетон са също ръждиви заради ръждилката която тече по тях. Погледнато като цяло и баласта доста ръждавее - сякаш е посипан с тухлено брашно !
Според мен специално за траверсите най-удачно е смес от сивата боя и грунт. ( досега съм пробвал само с блажна бяла + грунт)
Best Ripper:
Цветовете на траверси, баласт и релси зависи изключително много от времето, което са престояли на трасето. Ако бетонните траверси са на 5-6 години - да, станали са вече кафяви.. Ама ако са на 2-3 месеца? Така че тук варианти безброй. Аз съм се постарал да го направя без много заигравки, подробности, губене на време за мацане на всяка траверса и т.н. Който иска - моля, да си маца всяка линия по един месец в десетина цвята, негов си проблем.. Само дано му остане време до края на живота да си сглоби първия макет... :drinks:
ivo:
Ръжда по релсите
https://www.youtube.com/watch?v=M1vKnqUPVag&feature=youtu.be
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия