Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Витрини за жп модели
toniemi:
--- Цитат на: Petko Ivanov link=topic=5551.msg123023#msg123023 date=1642843948 ---Благодаря за отговора Ви. Имате уникална колекция с модели на почти всички парни, електрически и дизелови локомотиви на БДЖ. Нямате обаче модел на електрически локомотив серия 41 - на какво се дължи това?
--- Край на цитат ---
Още не съм го направил ;D ;D ;D
:drinks: :drinks: :drinks:
Krasi Tankista:
--- Цитат на: Petko Ivanov link=topic=5551.msg123023#msg123023 date=1642843948 ---Благодаря за отговора Ви. Имате уникална колекция с модели на почти всички парни, електрически и дизелови локомотиви на БДЖ. Нямате обаче модел на електрически локомотив серия 41 - на какво се дължи това?
--- Край на цитат ---
Че някой иска ли серия 41 на БДЖ? :unsure:
Извинявам се на Павлин, че и аз му цапам темата.
Adrian:
gregary:
Когато решех да си правя моята витрина, във форума имаше снимки от колекцията на Яско (Сaprycorn). Видях му витрината на живо и взаимствах за направата на моята...
Принципно, естетично е по-добре да има релси на рафтовете. Аз трябваше да купя 26,4 м. (12 х 2,2 м.) и решех да ги спестя, като ги взема във бъдеще, но още не съм ги взел. И така няколко години вече, като не ми прави впечатление... :)
Много е важно да се избегне праха. Моите врати се плъзгат, като съм сложил силиконово уплътнение между стъклата. Рафтофете са ми 3 х 4 стъпаловидни с разтояние 6 см. просвет между тях.
На последната снимка трябва да измисля нещо за плътно уплътнение между стъклото и рамката. От там влиза прахоляк... Но, въпреки всичко, близо три години не съм чистил прах и нямам намерение да чистя скоро.
Petko Ivanov:
--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=5551.msg123026#msg123026 date=1642852324 --- Че някой иска ли серия 41 на БДЖ? :unsure:
Извинявам се на Павлин, че и аз му цапам темата.
--- Край на цитат ---
Какво му е на 41? Чест прави на колегата, че е направил модели на всички серии локомотиви, даже с разновидностите, които са се движили по нашите релси :clapping: :hi:. И в тази ситуация липсата на 41 се набива на очи. Със сигурност 41 не са най-успешните електровози, но са част от историята ни. Горещо препоръчвам на toniemi да си направи модели на 41 и 41.1, за да завърши уникалната си колекция :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия