Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Витрини за жп модели
angel.s:
Моделите поставени на релси във витрината изглеждат по- добре. Даже си мисля и за баласт. Още по - красиво ще стане, но при мен разстоянието между рафтове те е осем см. С баласт губя още един сантиметър, но ще пробвам...
pach:
Хайде едно възможно лесно за всеки решение,
а стъклата и тяхното закрепване, както и вътрешните рафтчета за моделите са си по ваше усмотрение.
Каквито си купите/изрежете по поръчка при стъкларя. Препоръчвам Ш-образните лайсни за витрините,
като по-евтини и много лесни за монтаж от лаици дори.
Иначе не е сложна и всеки ще може да си я сглоби сам, като получи кашона с частите. Дълбочината
позволява вътре да е стъпаловидно, като под скритото пространство от рафтчетата обикновенно се редят
кутийте от моделите или като Грегари - диагонално локомотивите.
Дълбочинната е удобна и за монтиране непосредствено зад стъклата на LED ленти за осветление.
Цената за обема си е направо никаква. Само времето на доставка не е "веднага".
https://mondomebeli.com/product/etajerka-lina-5-dab-sonoma-79718/
Цена: 103,55лв.
С ПОРЪЧКА виж ДОСТАВКА: 20-30 дни
Спецификация за етажерка
Широчина......................72.0 см
Височина.....................176.0 см
Дълбочина....................28.0 см
Корпус материал..........16 мм ПДЧ
Корпус цвят.................дъб сонома
Фронт материал...........16 мм ПДЧ
Фронт цвят..................дъб сонома
Вид на опаковката.......картон
транспорт с куриер - разходите се формулират на база на тарифата на куриера и са за сметка на клиента.
Заплащането се извършва при доставката.
Онлайн поръчки
Избери продуктите Използвайки менюто, прегледайте продукти по категории. Ако знаете наименованието на продукта,
който търсите, можете да ползвате търсачката в горната лява част на екрана. Когато намерите продукта,
който Ви харесва, добавете го в количката чрез натискане на бутона количка за покупка:
Добави в количката
След добавянето на продукти в количката е нужно да кликнете на бутона “количка”, за да бъдете пренасочен към страницата
на Вашата количка за пазаруване, където имате възможността да преглеждате списъка с избрани продукти, да актуализирате количеството, или да премахнете един или повече продукти. След като сте добавили продуктите в количката, попълнете детайлите за доставка и плащане на поръчката като кликнете на бутона “Направи поръчка”.
Поръчки по телефона
Ако имате нужда от повече информация и разяснения, свържете се с нашите консултанти на телефон 0700 20 699/ 0894 300 446.Ако сте готови с избора си, можете директно да направите поръчка по телефона
Поръчка в лично съобщение
Приемаме поръчки и в активния чат прозорец на сайта, както и на лични съобщения във фейсбук профила ни https://www.facebook.com/MondoMebeli
toniemi:
--- Цитат на: pach link=topic=5551.msg123191#msg123191 date=1644316378 ---Хайде едно възможно лесно за всеки решение,
а стъклата и тяхното закрепване, както и вътрешните рафтчета за моделите са си по ваше усмотрение.
Каквито си купите/изрежете по поръчка при стъкларя. Препоръчвам Ш-образните лайсни за витрините,
като по-евтини и много лесни за монтаж от лаици дори.
Иначе не е сложна и всеки ще може да си я сглоби сам, като получи кашона с частите. Дълбочината
позволява вътре да е стъпаловидно, като под скритото пространство от рафтчетата обикновенно се редят
кутийте от моделите или като Грегари - диагонално локомотивите.
Дълбочинната е удобна и за монтиране непосредствено зад стъклата на LED ленти за осветление.
Цената за обема си е направо никаква. Само времето на доставка не е "веднага".
(Image removed from quote.)
https://mondomebeli.com/product/etajerka-lina-5-dab-sonoma-79718/
Цена: 103,55лв.
С ПОРЪЧКА виж ДОСТАВКА: 20-30 дни
Спецификация за етажерка
Широчина......................72.0 см
Височина.....................176.0 см
Дълбочина....................28.0 см
Корпус материал..........16 мм ПДЧ
Корпус цвят.................дъб сонома
Фронт материал...........16 мм ПДЧ
Фронт цвят..................дъб сонома
Вид на опаковката.......картон
транспорт с куриер - разходите се формулират на база на тарифата на куриера и са за сметка на клиента.
Заплащането се извършва при доставката.
Онлайн поръчки
Избери продуктите Използвайки менюто, прегледайте продукти по категории. Ако знаете наименованието на продукта,
който търсите, можете да ползвате търсачката в горната лява част на екрана. Когато намерите продукта,
който Ви харесва, добавете го в количката чрез натискане на бутона количка за покупка:
Добави в количката
След добавянето на продукти в количката е нужно да кликнете на бутона “количка”, за да бъдете пренасочен към страницата
на Вашата количка за пазаруване, където имате възможността да преглеждате списъка с избрани продукти, да актуализирате количеството, или да премахнете един или повече продукти. След като сте добавили продуктите в количката, попълнете детайлите за доставка и плащане на поръчката като кликнете на бутона “Направи поръчка”.
Поръчки по телефона
Ако имате нужда от повече информация и разяснения, свържете се с нашите консултанти на телефон 0700 20 699/ 0894 300 446.Ако сте готови с избора си, можете директно да направите поръчка по телефона
Поръчка в лично съобщение
Приемаме поръчки и в активния чат прозорец на сайта, както и на лични съобщения във фейсбук профила ни https://www.facebook.com/MondoMebeli
--- Край на цитат ---
На мен ми се струва неудачен варианта с ПДЧ плотове!Като пресметнете тежестта на локомотивите,разположени стъпаловидно-значи повече бройки,тези плотове провисват за около година и става много грозно!
Мое мнение.... :drinks:
pach:
Момчета, да се изясним нещо, че ми звъннаха да питат - от 40 години на такава библиотека,
че и с витринните стъкла, ми стоят, както многотомни издания от поредици книги с твърди корици,
така и списанията по електроника и моделизъм, плеяда справочници (а те си тежат доста),
всички шити и подвързани също с твърди корици.
И нямам никакво изкривяване на въпросните библиотеки! При това са с по-големи размери - от по 1 метър дължината!!!
А за моделите които стоят на допълнителни рафтчета, били от стъкло или други мататериали,
още по малко, защото те всъщност са монтирани или на гърба, или на страничните части,
колкото и да е малка - тежестта е разпределена! То стъклата са най-тежкото при моделите де...
А освен в ТТ, мнозина знаят че имам модели (стара слабост) и в Н0!!! Както и малко дайкаст автомобили!
Даже поредицата книги на "световна класика" си стоят там от както се четат! (от соцвремената)
Само за модели от кралския мащаб - в единица, не знам какво е положението...
Ама там знаем, че изпускането на локомотив върху палеца на крака, не е безопасно! :spiteful: :haha: :haha: :haha:
Но пък колко такива локомотива може да се сложат на един библиотечен рафт от 72 см!? :yes:
До сега никой от хобистите с подобни витрини (Ясен, Грег и др.) не са споделили за проблеми с тежестта.
:hi:
За кашоните май по-опасна е влагата...всъщност тя и за дървото е така...аз съм си сложил, тук там пакети със силикагел,
за всеки случай, като борба с влагата - все пак всичко е край нас и ние живем с витрините си. Е не съм
чак такъв манияк, че да монтирам електрически влагоуловители! :lol:
По неприятна е прахта, но ако си сложите стъкла и малко дунапренови ленти (или силикон),
например да омекотят в допира в края им, към останалите части на витрината, и този проблем е решим!
Стига да ги затваряте винаги до край!
;D ;D ;D
gregary:
Аз нямам провисвания на рафтовете, вече повече от 7 години...
Миналата година, сглобих една т.нар. "работна" витрина, която ми стои на Пбк до макета. Принципно, аз не харесвам моделите да стоят по кутиите и в кашони. Първо, защото не са ми пред очите и не мога да им се кефа и второ, защото се забравя с годините какво има.
На макета нямам много свободно място (всичко е предвидено за макет) и в анренцето сглобих витринка 28/40/202 см. от Икеа. Сложих нагъсто стъклени рафтове и там подреждам вагоните по композиции. Някои от тях са по трасето на макета... Така са ми винаги под ръка и пред очите.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия