Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

куплунзи или как си закачате вагончетата.

<< < (9/17) > >>

Сaprycorn:

--- Цитат на: zazo link=topic=560.msg7508#msg7508 date=1214488033 ---В тази връзка ако искам да мога да куплирам всичко с всичко, трябва или да си стоя със старите куплунзи или по някакъв начин на стария подвижен състав без КК кинематика да се сложат курц куплунзи. Някой преборил ли се е с тоя проблем?

--- Край на цитат ---
Това е един от нереШените все оШте въпроси. За да се сложи курц куплунг, трябва задължително да има "ШАХТА" с кинематика. Някои модели имат само Шахта, но с курц куплунг могат да се движат единствено в права. По4ти вси4ки модели, произведени след 1990 година имат и кинематика, така 4е, лесно и бързо могат да им се поставят курц куплунзите. Проблем са старите модели, най много старите ФлайШман, заШтото техните куплунзи не се зака4ват с никакви други, освен с еднакви такива. Фирмата Роко предлага два вида кинематики, които се поставят на ДВУОСНИ вагони. Едните са за вагони с къса база (под 140мм) и за вагони на дълга база ( над 140мм), но и двата вида кинематики е много трудно ( по4ти невъзможно) да се монтират на 4осни вагони. Така 4е, ако трябва да се зака4ва "вси4ко с вси4ко", реШението е само НЕМ куплунзи, но остава проблема със старите ФлайШман, както и ТРИКС ЕКСПРЕС. Виждал съм куплунг, произведен от Роко, специално за ФлайШман, за да може да се зака4и за друг подвижен състав, но не знам дали все оШте се произвежда.

XRISTO:

--- Цитат ---На мен ми трябват16-20 броя,другите до 50 може да ги купи друг.
--- Край на цитат ---

Ясно,на мене ми трябват 10,хайде нека са 20 броя - останалите 10 може да ги купи друг (20 за теб , 20 за мене и 10 за друг) , така не става ли? ???

toniemi:

--- Цитат на: XRISTO link=topic=560.msg7540#msg7540 date=1214540013 ---
--- Цитат ---На мен ми трябват16-20 броя,другите до 50 може да ги купи друг.
--- Край на цитат ---

Ясно,на мене ми трябват 10,хайде нека са 20 броя - останалите 10 може да ги купи друг (20 за теб , 20 за мене и 10 за друг) , така не става ли? ???

--- Край на цитат ---
Става!Чакаме купувач за 15-20 броя!

zazo:
момчета и аз бих се включил ама бих взел 20. Понеже Христо първо каза 10, може да се напаснем. 15 не е много смислено, бих се примирил и с 16 или 14, засега.
Иначе бих взел отделно. Че те 50 бройки са за 25 вагона, не са толкоз много.

XRISTO:
Ами става-ако на тебе ти трябват 16 - то аз ще взема 14,ако искаш пък-обратното няма проблеми.  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия