Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
куплунзи или как си закачате вагончетата.
bazitov:
--- Цитат на: Жоро link=topic=560.msg6156#msg6156 date=1211959440 ---Курцкупунзите на Роко са идеални за маневрена дейност . Имат функция "предоткачане". Това ще рече, че може вагон или група вагони да бъдат разкачени, като се бутат над разкачвачка. Дъгите на куплунзите се повдигат и ги задържат разкачени и вагонът или групата могат да бъдат добутани до необходимото място и оставени там без да се закачат след ракачвачката. След маневрата машината тръгва в обратна посока, а разкачените вагони остават на място. Дъгите на куплунзите, за които стана дума по-горе, след отделянето на бутащият локомотив, падат в нормално положение и купунгът е готов за куплиране. Ако трябва да се прикачат отново, просто машината се връща и се прикача нормално.
--- Край на цитат ---
"предоткачането" възможно ли е с профи куплунзите за N размер и до колко лесно се монтират на вагони и локомотив?
Че както си карах вчера и се чудих кое би ми било най-интересно стигнах до извода, че да разпределям вагони с един маневрен локомотив и после да ги разхождам с един магистрален ми се стори най-смислено :)
Жоро:
Профи-куплунзите на Fleischmann, независимо за N или HO имат същата функция - предоткачане. За N е добре да се знае, че при откачане от вече "предоткачени" вагони, локомотивът трябва съвем леко да се отдели от групата, за да не се закачат куплунзите отново.
mgirginov:
Монтажът е елементарен
Filip Andonov:
...да си призная, не очаквах това което се получи днес... сякаш на шега, докато си ровичках по вагоните. Та тези "куплунзи" на Зебра, стоят доста по добре и от Флайшманските :)
Old Boris:
Многообразието от куплунги по вагоните и локомотивите, които съм събирал през годините, ми създава проблеми и търся решение. На пазара има разни модели на Tillig TT
1. Kurzkupplung für TT (50 Stück/Beutel) Article-No.: 08823
2. Kupplung mit Aufnahme für Normschacht Article-No.: 08872
3. TT-Kupplung Schlitzaufnahme, im Beutel zu 10 Stück Article-No.: 08847
и не знам на какво да се установя. Моля за идеи и съвети!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия