Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Макетът на Стоян Божанов - TANO

<< < (3/92) > >>

br185:
  Поздрави и от мен за чудесния макет. Поразява с детаилността и качеството на изработката. Най-много ме впечатлиха премахнатата стрелка на входа на депото

и този полуразглобен и вече доста корозирал метален колос

П.П. Тука май си имаме фен на Левски

Adrian:

хаха, ако наистина е фен - ще го наПише ли с "Ф" ??

Ло-ко - мо -    тииииввв!

pach:
Много приятно развитие , финна работа , чиста изработка , чак малко като в аптека е , но работата по един макет не свършва никога ...
Дали снимача се е заврял прекалено близо с вариото до края на перона пред гарата , на снимката с оня дет си чака разписанието , да се появи на стената ,но ми се виждат прекалено дълбоки фугите на бордюра - оня чичка на преден план , ако си слезне от подложката , чепика му ще изчезне в тая фуга и има опастност да се качи във влака бос.
Аз обикновенно им маха подложките и ги лепя директно за краката - по истински ми стоят някак.
Но като цяло макета , и тази нова гара много ми харесват!!!
Трепач...

CaLLlo:
Вие се впечатлявате от външния вид и с право! Но има и още едно нещо, с което макетът е впечатляващ и то не е видимо веднага с просто око от снимките - това е автоматиката и управлението на макета.
Самият автор работи в диспечерския пункт на най-модерно обзаведената и най-автоматизираната отсечка в България по първа линия - отсечката София-Пловдив и както може да се предположи от това, е запознат в детайли с всички възможни гарови централизации използвани някога у нас. Макетът в най-големи подробности е организиран точно както се прави в истинската железница, като се започне от пулта с външния му вид и управлението и се завърши с последните подробности от рода на табла и циментови канали за инсталациите, номерация на стрелки, светофОри и други апарати. А ако ви отвори документацията, ще видите цялостен план и всички схеми по стандартите на БДЖ. Някой спомена за апаратите на стрелките - да, направени са каквито са в действителност. За сигнализацията (светофори и т.н.) мисля че не е нужно дори да обяснявам, че функционира точно както трябва, като в момента е избрана "Сигнализация по БДЖ" като по-атрактивна, а преминаването към системата по "скоростната сигнализация" става с изваждане на светофорите от цоклите им и слагането в тях на другите, като в същите цокли могат да се сложат дори и семафори ако ще караме возила от 1-ва, или 2-ра епоха. Все пак това е макет с модели и някои подробности от цялата автоматика на една истинска гара са умишлено пропуснати като ненужни и нелогични, но най-добре някой ден той сам ще обясни кое, как и защо.
И като обобщение - Сериозно изпипан макет от железничар професионалист!

Der Hetzer:

--- Цитат на: br185 link=topic=587.msg6675#msg6675 date=1212819662 ---  Поздрави и от мен за чудесния макет. Поразява с детаилността и качеството на изработката. Най-много ме впечатлиха премахнатата стрелка на входа на депото
(Image removed from quote.)
--- Край на цитат ---

това е една много палава идейка, която току що реших да "взаимствам" (да не използвам думата "кражба" понеже звучи неестетично  ;) )

Бравос Стояне! :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия