Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Стоян Божанов - TANO
TANO:
В подкрепа на ретроварианта още няколко картинки. Ето ви стълбовете за ТТ линия. В основата съм им забил телчета, а самите стълбове се намушкват и махат от макета лесно - отдолу е корк.
Това е един станок с ръчази. 12 такива биха ми стигнали за цялата гара.
Малко семафори. Но тук има още много работа. Началника на Bahnhof Jasenburg вече се опари от тях и знае за какво става дума. :yes:
pach:
Аз да попитам - станока с ръчазите от нашите ли е ?
:hi: ;D ;D
TANO:
--- Цитат на: pach link=topic=587.msg49758#msg49758 date=1290524639 ---Аз да попитам - станока с ръчазите от нашите ли е ?
:hi: ;D ;D
--- Край на цитат ---
Да. Не знам в коя гара е снимано това. Обаче механичните централизации по принцип не са много проста работа. И е рядкост от едно място да се управлява цялата гара. Най-често тия станоци са в стрелочните постове в гърловините, а чиновника ги разблокира и командва с разпоредителен апарат. Може и комбиниран вариант - чиновника управлява едната гърловина с такъв станок, а разпорежда с разпоредителен апарат на другата гърловина, където има също такъв станок. Това е причината в някои гари приемното здание да е по близко до едната гърловина. Щото управлението с телове е капризно - за дълги разстояния не става. У нас МЦ не са останали. Но за времето си е било все пак модерно. Първата МЦ е била в Горна Баня 1908 г. - чел съм го някъде, ама не помня къде.
pach:
Перфектно!!!
Вече знаем как са изглеждали нашите ръчази!!!
Кой ли ги е произвеждал тези и през години сигурно са били внос от...
различни държави (като локомотивите - първо немски, после съветски и т.н.)
:hi: :hi: :hi:
..щото немските вече ги знаем де...
prognosis:
This is realy cool! Good job!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия