За ремонтите и ангажиментите си 100% прав. В момента хобито е дълбоко затрупано във фризера и изобщо не ми е до него. Но не ми се пише много най-вече по друга причина. Тук е засегнат въпрос за пултове, ОИ и релсови вериги, пък това са неща свързани с ж п моделирането в по комплексен план. А те нямат нищо общо с цифровото управление. За 90% от хората тук жп моделизма се изчерпва напълно с поставянето на декодер в новия им локомотив и светването на фарчетата му. Както и с възможностите на централата да се връзва с WI-FI, Фейсбук, сателити в космоса от видимата и обратната страна на Луната и най-важното – с ГСМ. Пък тези по горните отживелици могат да си останат само в реалното жп. За какво да пиша за неща, които никой няма да ползва? Преди 2-3 години захванах тема точно за РВ, която силно дразнеше един самоотстранил се тук член. То не бяха заяждания в ефир, не бяха и гневни писма на лична да престана да занимавам хората с глупости от миналия век и т.н. От мълчанието на другите(с изключение на един-двама)останах с впечатлението, че общо взето са съгласни с него. Затова не ми се пише по темата и от страх да не би да му се пръсне сърчицето от яд, че си позволявам да пиша по такива отнесени и непотребни неща.
ПС 1: Наясно съм, че разбърквам лай*ата, но Ви уверявам, че нямам намерение да предизвиквам скандали, това просто е моето виждане по въпроса. Затова и нямах желание да отговарям. Ако искате се заяждайте, но Ви моля не тук, може би в локумената тема.
ПС 2: Конструкцията на пулта добре се вижда в темата за теснолинейния макет. Ако колегата я разгледа добре, може сам да си отговори на повечето въпроси по горе. Само дето такива кубчета и шини едва ли ще намери някъде. Това е производство на Техенерго(намира се на ул. Козлодуй) и се ползва за табла за управление на енергоразпределителната мрежа (не в жп). Но беше преди повече от 20 години. Сега дали съществува още, и ако да – дали още правят такива чаркове си нямам идея. За останалите въпроси не е ли по добре колегата, ако не съм му убил мерака още в зародиш, да отвори собствена тема, в която да представи това, което желае да направи? Там ще е по удобно да се обясняваме кое как е, и да помагаме със съвети за напрежения и т.н. , стига някои да нямат против.