Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Полезни линкове към сайтове на готови проекти | Useful links to sites for other projects and layouts
Интересни линкове към чужди макети
vlado1:
По принцип има по един резистор 10Mом на всеки един от електродите за ограничаване на тока, така че хващането с две ръце да не е опасно. Не че искам да пробвам де.
pach:
Така е , но е неприятно усещането ако те "тресне" - все едно да пипаш високоволтовата част на кинескопен телевизор , веднага след изключване от мрежата - да те нарани не може, но яко тресе и удря!!!!
;D ;D
CaLLlo:
Ако попиташ в магазин за електроника - "Имате ли високоволтов умножител?" - 100% ще ти отговорят - "Нямаме и никога не сме имали!"
Но ако ги попиташ - "Имате ли каскада?" - ще ти отговорят - "Да, имаме много модели, за какъв модел телевизор става дума?"
:sarcastic:
XRISTO:
Имам ТХО от монитор - би трябвало да стане, нали? ;)
Като как да го търся уреда в гугъла - нали трябва да задам нещо на английски или немски?Като не го знам как се казва - как да го търся, баси?! ::)
Как работи, долу - горе поразбрах, ама друго си е да намеря и някоя схема. :hi:
zazo:
Имах известни подозрения, че цялата дандания с тоя уред е прекомерна и за себе си поне имам потвърждение. Ето с туй шушенце постигнах съвсем задоволителни резултати.
http://www.noch.de/de/produktkatalog/artikel_detail_neu.php?shop_artikelid=3023659&navi_Kategorie1=&navi_Kategorie2=&navi_Kategorie3=&navi_Kategorie4=
Ползвах него щото дойде с един комплект на Нох, който си взех за тестове, но същата работа ще свърши всяко пластмасово не много твърдо шишенце, като отгоре има дупки като на солница, но по-големи с диаметър 4-5 мм. Условието е да се ползва "електро статична" трева, между другото не само Нох правят такава. Ето и снимки от пробата. Сложил съм и едно "килимче" трева пак на Нох за сравнение. Шишенцето се друса, за да получи тревата заряд, след което със стискане се изстрелва, към намазаната с лепило повърхност от около 5 см.
Все пак ако някой реши да се втелясва може да си направи уреда или да си купи такъв на Нох на препоръчителна цена от:......
149,99 EUR
За да бъда коректен ето и връзка към сравнение в резултатите между шишето у уреда. Има някаква разлика, но не ми се вижда толкова значителна.
http://www.trainboard.com/grapevine/showthread.php?t=77673
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия