Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Полезни линкове към сайтове на готови проекти | Useful links to sites for other projects and layouts

Интересни линкове към чужди макети

<< < (87/194) > >>

Best Ripper:
Отново май некви смехории развивате... Май излиза, че по модела на виадукта /от макета/ някои хора си нямат работа да правят сметка дали в реалността такъв мост ще издържи реален влак ли?  :blink: Нима този модел е на реален мост??? И ако не е, то тогава не бива да се прави /не може да носи моделен влак ли?

Vlado:
Разбира се, че такъв мост в реалността не може да има, най-малкото защото не може да има толкова малък радиус, характерен за теснолинейки, в една нормално релсова железница, камо ли високоскоростно трасе каквото е това на макета. Но както не веднъж сме обсъждали, в хобито ни трябва да се правят и компромиси, понякога доста сериозни, каквъто е и конкретният случай. А относно конструкцията на моста, професионално мнение трябва да даде поне Спас.

Предлагам да продължим да се радваме на този макет и да не се хвърляме от "пусто" в "празно", защото сме само на крачка от нарушаване на добрия тон във форума!

misho_tabakoff:

--- Цитат на: Vlado link=topic=61.msg79087#msg79087 date=1339155252 ---Предлагам да продължим да се радваме на този макет и да не се хвърляме от "пусто" в "празно", защото сме само на крачка от нарушаване на добрия тон във форума!

--- Край на цитат ---

:good:

spas_tf:
Леле ама вие ме направихте вездесъщ бре хора  :hi:  :blush2:
Е да зарадвам едни и да обясня на други - такава арка не може да има - поне не в този си вид. Ако имаше тя би се разрушила от собствената тежест камо ли влак които при движение създава много големи центробежни сили. Няма как в този вид да понесе усилията. Арката действа на принципа на Лък. Ако забиете двата края в земята и натискате вертикално издутата част сте ОК, ако обаче натиснете и хоризонтално издутата част той се преобръща. Язовирните стени действат по подобен начин , но там говорим за действие върху черупкова конструкция - представете си чиния запъната в два срещуположни склона. Водата там натиска именно тази изпъкнала или равна страна на чинията (стената). Някои стени са плоски , а други с кривина (огънати като лист А4) или двойна кривина (като чиния). Е толкова - просто мостовете в крива имат друг принцип, не значи че ги няма, но пък човека е направил нещо което му харесва и аз съм за! Все пак хобито е за да се кефим, ако гоним реализъм дайте да намерим тогава истински хора в 1:87 или друг мащаб!  :pleasantry:

pach:

--- Цитат на: niki link=topic=61.msg79084#msg79084 date=1339152816 ---))))))))))))))) ехххххххххххх, Пламене, размътил ми някой главата, сигурно е така, но не се хващам за глупости,
--- Край на цитат ---
А аз къде съм се хванал за такива?

--- Цитат на: niki link=topic=61.msg79084#msg79084 date=1339152816 --- не не съм архитект, но ти си още по малко,
--- Край на цитат ---
...точно това казвам и аз - нека Спас да ни помогне...

--- Цитат на: niki link=topic=61.msg79084#msg79084 date=1339152816 ---силите са други, но формата е усточива, ,,извита, куполна е и конструкцията на танка, защо ли?

--- Край на цитат ---
най-малкото тук е уместно (както беше с язовира) купола на танка! Например на "М1-Абраамс" ли?
Явно за теб танковете (с обли куполи) са спряли своето развитие до Т-55!!!
ПРимера е от глупав, по-глупав. Не твърдя същото за теб Ники!!! :pardon:

--- Цитат на: niki link=topic=61.msg79084#msg79084 date=1339152816 ---Важното е друго, това е макет, човека го е направил повече от добре, не е проект , който утре се почва по подбалканската линия, че да се обсъжда/ и само пак една поправка, това не е казус за архитект, а за инжинер конструктор/ защо все се търсят косури,

--- Край на цитат ---
Никой не казва нищо за макета. Ние обсъждаме(хме..)  виадукта.
Не знаех, че архитекти не изчисляват напрегнатост на конструкциите...или там каквото трябва.
Според теб те само си "рисуват" сигурно, а някой друг (инженер-конструктор) им прави сметките.
(То и аз съм такъв, ама никои архитект, до сега не ме е потърсил... :scratch_ones_head: :haha: :haha: :haha:)

--- Цитат на: niki link=topic=61.msg79084#msg79084 date=1339152816 --- ...ми направи един мост на твоя макет и готово, хем ще е по верен, хем по- хубав :drinks:Покажи как се прави, не само критики, това е все едно Веско Маринов, да учи AC DC, как се прави рок :drinks:

--- Край на цитат ---

Мостове съм направил може би повече от теб. На четири макета...до сега.
ПРавят се още два - но ще ги обсъждаме като им дойде времето. ;)

Еееее...вярно нито един не може да се мери по дължина с твоя,
на твоя макет...Но аз пък не съм си  помислял такова нещо.  ;D
Най-малкото че когато съм ги правил, не съм те познавал. :search:

За съжаление тук не бих искал,  да покажа следващия ми мост, защото ще се получи
най-вероятно поредното извръщане (или извръщаване ако искаш) на темата като това тук:

--- Цитат на: niki link=topic=61.msg79084#msg79084 date=1339152816 ---... това е все едно Веско Маринов, да учи AC DC, как се прави рок :drinks:

--- Край на цитат ---
Ще вземе да докараш баба Лили за да я сравняваш с нещо си...
 :agree: :agree:

Така наистина се нарушава атмосферата във този форум...
Говорехме си за виадукта от снимката ---> А стиганахме до кой - кой е и какви мостове и макети е направил.
Ники ако искаш да се сравняваш с някого - просто не си ми на нивото, така че си търси друга дъвка тук...
Дано не съм обидил някого все пак - просто коментирахме един виадукт...
 :hi: :hi: :hi:

ПП. Хааааа, благодаря Спасе  :hi: -  за това питахме тримцата. Колко елементарно - да ни отговори специалист.
Аз научих две неща:
1. Наистина такава конструкция е съмнителна (макета обаче си е готин щом кефи макетиста).
2. Трябва да "внимавам"  :punish: какви въпроси задавам тук, щото ме наскачат разни...  :fool: :sarcastic:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия