Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Моля за помощ: Нервномерно движение и прекъсване на локомотива
760mm:
Яд, яд, яд! Чисто ново роко и ... какво стана? От раз се прецака. Работи, де... но спира! Искам веднъж завинаги да разбера тайните на токоснемането и влакчетата да си ми вървят и да ме радват!
Почистих целия макет (то един овал с разклон); чистих колелата на локомотива на парцал напоен със спирт като слагам едната талига да токоснема другата да се чисти - но не, не, не!!!
До вчера работеше - сега - тръгва, на завоите добре, но на правите почва да примигва и току спре.
Не мога да разбера? Ако го сложа на релсите така, че едната талига да е само на линията, а другата във въздуха; като го движа (променям наклона, държейки талигата на линията) ту върви ту не. Сякаш колелата снемат; пластините снемат от колелата; но след това има нещо, което не снема добре; самия кош от талигата...
Озадачен и разочарован съм :(
TheJackal:
Мини незабавно в ТТ 1:120, купи си релси и локомотив, и няма да имаш ядове! Зарежи го това НО 1:87. :drinks:
Gervasii:
--- Цитат на: TheJackal link=topic=2844.msg50019#msg50019 date=1290949426 ---Мини незабавно в ТТ 1:120, купи си релси и локомотив, и няма да имаш ядове! Зарежи го това НО 1:87. :drinks:
--- Край на цитат ---
подкрепям :hi: :hi: :hi: адеалният мащаб
lubomir:
--- Цитат на: 760mm link=topic=2844.msg50006#msg50006 date=1290928001 ---Яд, яд, яд! Чисто ново роко и ... какво стана? От раз се прецака. Работи, де... но спира! Искам веднъж завинаги да разбера тайните на токоснемането и влакчетата да си ми вървят и да ме радват!
Почистих целия макет (то един овал с разклон); чистих колелата на локомотива на парцал напоен със спирт като слагам едната талига да токоснема другата да се чисти - но не, не, не!!!
До вчера работеше - сега - тръгва, на завоите добре, но на правите почва да примигва и току спре.
Не мога да разбера? Ако го сложа на релсите така, че едната талига да е само на линията, а другата във въздуха; като го движа (променям наклона, държейки талигата на линията) ту върви ту не. Сякаш колелата снемат; пластините снемат от колелата; но след това има нещо, което не снема добре; самия кош от талигата...
Озадачен и разочарован съм :(
--- Край на цитат ---
От това, което си писал, работата прилича на отпоени проводници. същите дето свързват токоснемането на талигите с платката на машината. Леснао се проверява и много лесно се оправя с поялник. Дефекта е често срещан, даже и при нови машини.
Не си струва върщането за сервизиране в магазина!
760mm:
Добре, значи по принцип локомотивите са направени последния начин (въпрос - така ли е)?:
Имаме релси; по тях ток. С тях се "свръзват" самите колела (трябва да са чисти); към колелата се свързват пластините (токоснемателните); трябва да се почистят главите им и самите пластини са запоени чрез жички към платката/двигателя, тоест там няма други луфтове а е направо с кабелчета?
Искам да разбера принципа на тези неща, за да мога да си ги оправям сам...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия