Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Tillig 2008 august : Disel DA060 CFR

<< < (24/60) > >>

Der Hetzer:
Как мислите че може да се определи RAL по снимка?
Все си мисля че зависи от техниката на снимане на фотоапарата (скорост, бленда, блескавица), може няколко снимки направени по едно и също време (за няколко минути), от един и същи ракурс, но с различни настройки да изкарат няколко различни цвята... После оди разбери кой е автентичния. Да не говориме за фото-студиото (ако се изкарват снимките на хартия) - може например в няколко различни фото ателиета да се получат различни цветове от една и съща снимка.
Изхода е - взима се една стандартна палитра с цветовете по RAL, застава се до избраният локомотив и няколко човека с добро (разбирайте орлово) зрение сравняват... От там следва и разногласието до кой точно локомотив да се застане, защото е очевидно че един с един еднакви няма... Абе който и да е - все ще е автентичен  :spiteful:

Vlado:

--- Цитат на: br118 link=topic=649.msg18959#msg18959 date=1233831415 ---Как мислите че може да се определи RAL по снимка?
Все си мисля че зависи от техниката на снимане на фотоапарата (скорост, бленда, блескавица), може няколко снимки направени по едно и също време (за няколко минути), от един и същи ракурс, но с различни настройки да изкарат няколко различни цвята... После оди разбери кой е автентичния. Да не говориме за фото-студиото (ако се изкарват снимките на хартия) - може например в няколко различни фото ателиета да се получат различни цветове от една и съща снимка.
Изхода е - взима се една стандартна палитра с цветовете по RAL, застава се до избраният локомотив и няколко човека с добро (разбирайте орлово) зрение сравняват... От там следва и разногласието до кой точно локомотив да се застане, защото е очевидно че един с един еднакви няма... Абе който и да е - все ще е автентичен  :spiteful:

--- Край на цитат ---
Цветовете по RAL ще ми ги даде Стефан Деянов! Има си документация за това! Никакви сравнения, никакви палитри, четки и бои не ни трябват. Сега са ни нужни снимки, за да може производителят да има представа от визията на локомотива.

pach:

--- Цитат на: br118 link=topic=649.msg18959#msg18959 date=1233831415 ---Как мислите че може да се определи RAL по снимка?

--- Край на цитат ---

Jова бе крайната мярка  , ако не станеше така ---->>>

--- Цитат на: Vlado link=topic=649.msg18962#msg18962 date=1233832678 ---Цветовете по RAL ще ми ги даде Стефан Деянов! Има си документация за това! Никакви сравнения, никакви палитри, четки и бои не ни трябват. Сега са ни нужни снимки, за да може производителят да има представа от визията на локомотива.

--- Край на цитат ---
;)

pach:
Може би още тия дни (ако сте свободни през деня) е момента да нащракате ...
по две причини :
- времето е приятно меко , бих казал топло-пролетно (но не за дълго).
- Кракомобила казва , че има три локомотива на разположение (поне не трябва да галопирате след тях по коловозите)!!!
 :search: :search: :search:

Vlado:
Аз съм на работа до 17,30 ч. и, уви, не съм подходящ за компания.   :wacko:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия