IKAR
Сделки:
( 2)
Sr. Member

Публикации: 376
HO DB,SBB III,IV, HOm Rhatische Bahn V София
|
 |
« Отговор #15 -: 20 Юли 2010, 13:57:05 » |
|
Аз дълги години пазарувах от САЩ и там винаги са ми давали най-добрите цени и сравнително добра тарифа за доставка, но тук на митницата ВЕЧЕ всичко над 15 евро се налага с 20% ддс (ако идва от фирма) и митническа такса от 6 лева - чист рекет. Само за сведение, ако пратката е от частно лице, ддс се налага на пратка над 45 евро, но рекетът си е все 6 лева. Аз лично спрях да пазарувам от страни извън ЕС.
Но каквото трябва да се преведе, ще го направя с удоволствие за общата кауза. Да, приемат Credit card и Paypal.
Има чалъм и на тая работа. Просто дърпаш един имейл и надълго и нашироко ги молиш да изпратят пратката като колет-подарък, все едно е от някой приятел. Никакви фактури, никакъв гявол. Като стане въпрос за цена - ципа на устата. Точно по тоя начин преди около месец без проблеми получих книги, един път от Русия и втори път от Япония, на цена доста над отбелязаната граница. Иначе коректно ли е да плащаш ДДС един път в САЩ, един път тук. Въпроса е търговецът да се съгласи, да не почне да прави цигании....И ги получих в кварталната поща, а не на циганията зад Централна автогара.
|
|
|
|
« Последна редакция: 20 Юли 2010, 14:24:10 от IKAR »
|
Активен
|
|
|
|
eurostar
Сделки:
( 10)
Hero Member

Публикации: 572
N-scale, Era V+
|
 |
« Отговор #16 -: 20 Юли 2010, 14:04:53 » |
|
С едно такова писмо загубих право да пазарувам от един от най-евтините магазини http://www.rocousa.com/Казаха ми, че няма да ми помагат да лъжа моето правителство. А то тогава се сещаш кое правителство беше - най-лъжовното възможно. Христо, мисля, че хартията е горе-долу еднаква. А лакът е един спрей, който аз купувам от кварталната железария - прозрачен фиксатор. А моите неща са цветни всичките.
|
|
|
|
« Последна редакция: 20 Юли 2010, 14:09:38 от eurostar »
|
Активен
|
|
|
|
IKAR
Сделки:
( 2)
Sr. Member

|
 |
« Отговор #17 -: 20 Юли 2010, 14:23:12 » |
|
С едно такова писмо загубих право да пазарувам от един от най-евтините магазини http://www.rocousa.com/Казаха ми, че няма да ми помагат да лъжа моето правителство. А то тогава се сещаш кое правителство беше - най-лъжовното възможно. Много интересна антилогика. Вместо и те да спечелят, и ти да си доволен....Като че ли целта им не е да продават, а да те накарат освен да платиш на тях, да налееш и в джобовете на нашата крадлива паплач и най важното да загубят немалко клиенти....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pach
Сделки:
( 21)
Hero Member

Публикации: 7277
TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ, ТТ-ЕКСПРЕС
|
 |
« Отговор #18 -: 20 Юли 2010, 14:37:54 » |
|
Логиката е една...Закона е валиден за всички... Но там имат и желанието, и начина да го прилагат. Много правилно са ти отговорили, щото не са свикнали българина хем да се оплаква и оплюва власта, хем да я цака по всевъзможни начини!!!  Късно видях темата (дано не я изтрият ,щото освен мъртвец, има неизпълнено обещание...  ) така че, ще се включвам на следваща доставка. Христо не си изхвърляй мастилено струйните, другата седмица ще имаш два варианта на избор - или за части които ще ти помогнат да повториш един мой проект  (ако искаш да го имаш  ), но повече като стане готов, или ще ти пратя рецепта(трябва да я намеря къде съм я записал...), за разтвор с който да оправиш мастилниците и да ги презаредиш, за ползване като принтер. Пази хардуера - има страхотни възможности и в двата случая!!!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mixy
Сделки:
( 3)
Hero Member

Публикации: 521
TT, DR & DB, IV+, София
|
 |
« Отговор #19 -: 20 Юли 2010, 14:38:35 » |
|
Много интересна антилогика. Вместо и те да спечелят, и ти да си доволен....Като че ли целта им не е да продават, а да те накарат освен да платиш на тях, да налееш и в джобовете на нашата крадлива паплач и най важното да загубят немалко клиенти....
Хората в белите държави плащат данъци и смятат това за логично. Хората в останалите държави не намират логика в това да спазват законите и се чудят защо ония отатък Голямата вода са толкоз прости, че чак и клиентите си режат вместо всички да са на печалба.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
IKAR
Сделки:
( 2)
Sr. Member

|
 |
« Отговор #20 -: 20 Юли 2010, 14:56:29 » |
|
...хората в белите държави плащат данъци, ама ако не получат насреща това, което очакват и което им е обещано, жална и майка на властта. Тъй че просто е несериозно да се сравнява там и тук.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
Mixy
Сделки:
( 3)
Hero Member

Публикации: 521
TT, DR & DB, IV+, София
|
 |
« Отговор #22 -: 20 Юли 2010, 16:17:01 » |
|
...хората в белите държави плащат данъци, ама ако не получат насреща това, което очакват и което им е обещано, жална и майка на властта. Тъй че просто е несериозно да се сравнява там и тук.
Така е. Каквито хората, такава и държавата. Или с други думи казано, белите хора правят бяла държава, а не обратното.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
XRISTO
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2302
НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
|
 |
« Отговор #23 -: 20 Юли 2010, 18:06:05 » |
|
Аз си ги пазя - единият е Канон "Пиксма" 1500 и смятам него да отремонтирам.Другият е мултифункционалка, тоест има и скенер - китайски е, Лексмарк.А Канонът - виетнамски.  Имам и мастило за пълнене, но след като ги напълних - не е _ _ _ _ т да печатат.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pach
Сделки:
( 21)
Hero Member

|
 |
« Отговор #24 -: 20 Юли 2010, 19:00:57 » |
|
Търпениеприятелю... при това, не е сигурнокаквоще излезеот този "проект".... Нов краен случай "пазихардуера" - той е"железеН" , резултата е ...готин. От понеделник на там...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
mgirginov
КЖМ - България
Сделки:
( 32)
Hero Member

Публикации: 1260
N Länderbahnen I еп.София
|
 |
« Отговор #25 -: 20 Юли 2010, 20:32:23 » |
|
Колабира и това си е..., пардон напи се...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pach
Сделки:
( 21)
Hero Member

|
 |
« Отговор #26 -: 26 Юли 2010, 08:07:08 » |
|
Колабира и това си е..., пардон напи се...
Повече да не си ми сипал...  И щом продължаваш да се бъзикаш...  Следващият път лично ще изхвърля скапаната ти клавиатура от компа...  Срамота  , такава колекция има, а за една клавиатура се цигани пет лева да даде!!!! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
zazo
Сделки:
( 13)
Hero Member

Публикации: 1665
СЛЕД ГЛАД И МИЗЕРИЯ - ТЕЖКА ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ
|
 |
« Отговор #27 -: 26 Юли 2010, 08:51:59 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
Mr.Porsche
|
 |
« Отговор #29 -: 06 Септември 2010, 15:15:28 » |
|
търся да закупя два листа хартия за отпечатване на декали. Ако някой разполага с повече листове, моля да се свърже с мен. МЕРСИ !!!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|