Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Материали и инструменти за макетиране - за какво и от къде?

<< < (4/32) > >>

pach:

--- Цитат на: piko1 link=topic=80.msg27491#msg27491 date=1250052099 ---то за ново издание се говори от години... с новите технологии разбирасе
това което знам че материала е готов но няма кой да я издаде а технологията на тони не е секретна
и не е много сложна калъп от силикон и смола доста фирми го практикуват това има няколко чешки
и една австрийска за който знам обикновено тези работи са много по скъпи от тези направени от пластмаса
в старото криле имаше как се прави такъв калъп даже няколко човека ме бяха питали къде точно се намира цялата тази работа за да я прочетат и те утре като съм на работа ще я потърся
обикновено един килограм смола струва между 60 - 100 лев за килограм

--- Край на цитат ---
Хаха, в бриколаж 1 кг епоксидна смола заедно със втвърдителя излиза около 18 лв.От Световрачане я доставят.

Ти дай точните наименования на силикона , по каталог , но да го има и в България, щото Тони каза само общи приказки, че силикона му го давали във фирмата от където го купува, ама не знаел точно какъв е ( ;)).
Той цяла тема или няколко поста направи по въпроса , но в крайна сметка нищо конкретно не каза... :(
Смолата всъщност е поли-незнам каква си, при необходимост ще си припомня и купя без проблем. Преди 4 години купувах на оргахим от склад на едро - най-малката опаковка е 20 кг и заедно с литър втвърдител + литър ускорител излизаше около 100 лв.но тогава се ползваха гипсови калъпи (поради специфичността на отливаното) които са за индивидуална и еднократна употреба...
Мен силикона за матрицата не ми е ясен, за това питам.така може да има многократна повтаряемост, каквата ни трябва.Има и разни зъболекарски смеси но те са наистина доста скъпи , за нашето предназначение.

Ето това върши страхотна работа!!!
При това се загрява до 80 градуса и може да се ползва многократно (над 50 пъти, за сега ... :spiteful:) но го продават на другият край на света (мамка му)!!!
Материала е наистина страхотен, прозрачен, гъвкав и не се разтваря от органичните растворители.Дори сам към себе си не залепва.Освен ако не се загрее до 80 градуса, за да се смеси отново за нов калъп...Казва се "Oyumaru" или нещо такова...

TheJackal:
Като заговорихте за смоли, в железарските магазини продават един пластелин, кото се мачка на ръка и се загрява от само себе си до около 60 - 70 градуса. Използва се да при пукнати PVC тръби, лепи се върху самата пукнатина и след време залепеното почти не си личи къде е било. PVC - тази които са за фекалните води. Та в този ред от мисли , да ли не може да се ползва за калъпите?

pach:
Така както го описваш, предполагам, че се втвърдява - тоест евентуално за еднократна употреба и то при условие че успееш да си извадиш отлятото в/от него.
Търсенето продължава...
 ;D ;D ;D

piko1:
http://airgroup2000.com/forum/viewtopic.php?t=188671
ето ти темата забавлявай се  :blush2:

Dare_Devil:

--- Цитат на: pach link=topic=670.msg27492#msg27492 date=1250054814 ---
Ето това върши страхотна работа!!!
При това се загрява до 80 градуса и може да се ползва многократно (над 50 пъти, за сега ... :spiteful:) но го продават на другият край на света (мамка му)!!!
Материала е наистина страхотен, прозрачен, гъвкав и не се разтваря от органичните растворители.Дори сам към себе си не залепва.Освен ако не се загрее до 80 градуса, за да се смеси отново за нов калъп...Казва се "Oyumaru" или нещо такова...

--- Край на цитат ---

Нещо подобно видях онзи ден в Бриколаж (ама не помня в кой - люлинския ли беше, цариградскошосенския ли, пловдивския ли... тия дни много обикалях по такива магазини и са ми малко каша в главата). Не помня конкретната цена, но ми се стори разумна тогава (а аз съм си малко стиснат, значи за доста хора ще е не просто разумно, а направо евтино).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия