Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Материали и инструменти за макетиране - за какво и от къде?
pach:
На гардероба винтчетата се задържат на един тънък слой наречен "фурнир" пък и самото ПДЧ е с по - "гъста" маса , докато обикновенното ПДЧ е толкова рехаво , та чак самО се рони ако е от най-калпавият материал...
Въпрос на вкус - твоя воля.
Препоръчвам ти да пробваш преди да правиш конструкцията , твоето ПДЧ как се държи с различните материали, винтчета и пирончета (въобще не си въобразявай ,че ще минеш без миниатюрни пирончета - на някой места те просто нямат алтернатива).
Пробвай това , а също как се пробива и сглобява нещо от него и колко тежко и "здраво" става...
;D ;D ;D
Ivo Nedkov:
Моята основа е е от летви 4 х 5 см и плоскост фазер 4 мм.
Размерите на макета са 2.20 м х 1.10 м.
Ето разбира се и снимки - поглед отгоре и поглед отдолу:
Макета на бате Гойко
pach:
:lol: ;D ;D ;D
Впрочем фазера също не е пръпоръчителен материал щото си е вид картон и по същият калпав начин се отнася към някой материали , влага, лепила, винтчета и пирончета...
Ама така ще е , като няма пари и има голям мерак!!! :hi:
...и все пак бих препоръчал сериозно да се подходи към избора на материали , щото това в буквалният и преносен смисъл е ОСНОВАТА на един макет!
:yes: ;D ;D ;D
Ivo Nedkov:
Фазера обикновенно се ползва за гръб на гардероби, секции, шкафчета.
Когато е оребрен добре, няма проблеми да се огъне.
Понася добре и по-сухи лелила - С 200 например.
Лепил съм тапети върху фазер с тапетно лепило и не съм имал проблеми.
Е , когато се намокри обилно с вода и после изсъхне придобива странни форми.
Но аз няма да правя истиска река на макета...
Лек е като материал и лесно се реже и пробива.
Затова и го ползвам. Въпрос на личен избор. :good:
XRISTO:
--- Цитат на: pach link=topic=670.msg29707#msg29707 date=1255423907 ---На гардероба винтчетата се задържат на един тънък слой наречен "фурнир" пък и самото ПДЧ е с по - "гъста" маса , докато обикновенното ПДЧ е толкова рехаво , та чак самО се рони ако е от най-калпавият материал...
Въпрос на вкус - твоя воля.
Препоръчвам ти да пробваш преди да правиш конструкцията , твоето ПДЧ как се държи с различните материали, винтчета и пирончета (въобще не си въобразявай ,че ще минеш без миниатюрни пирончета - на някой места те просто нямат алтернатива).
Пробвай това , а също как се пробива и сглобява нещо от него и колко тежко и "здраво" става...
;D ;D ;D
--- Край на цитат ---
Ще ползвам ПДЧ-та от стария мат'рял. :spiteful: Там няма рехаво - ситен и сбит, доста здрав е в сравнение със сегашния.
Ти може би си мислиш за онези плоскости, дето са с едри дървесни частици, те не държат винтове. :good:
А и като гледам пича - http://www.vlaky.net/servis/galeria.asp?lang=1&page=1&id=3297&sort=1&#next
какви красоти е натворил, едва ли ще рискува толкова труд, ако основата е менте. :spiteful:
И аз се бях отказал, ама като видях тези снимки и съм оптимист относно материала ПДЧ. :good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия