Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макетът на Жорж в N
eurostar:
Ето докъде стигнах с днешна дата. Прекарах главните улици в единия град. Може да има и ощее, но първо искам да разположа сградите и тогава ще преценя. Улиците и пътищата заемат много голяма площ и тъй като в тези малки апартаменти макетите са ни ограничени като размер, трябва да направим някои компромиси, като да слагаме улици с по едно платно например, което е малко дразнещо. Аз все пак съм прибавил по 2 мм към ширината върху стандарта на Busch и Noch.
п.п.: Митко, не можах да разбера въпроса ти, но повечето хора питат върху какви релси се движи теснолинейката. Отговорът е стандартни N релси. Предполагам, че ще е твърде скъпо да правят нов размер за две теснолинейки. В 1:160 разликата не е очебийна и не изглежда добре.
IvanC:
--- Цитат на: eurostar link=topic=700.msg124712#msg124712 date=1698272504 ---. . .
п.п.: Митко, не можах да разбера въпроса ти, но повечето хора питат върху какви релси се движи теснолинейката. Отговорът е стандартни N релси. Предполагам, че ще е твърде скъпо да правят нов размер за две теснолинейки. В 1:160 разликата не е очебийна и не изглежда добре.
--- Край на цитат ---
Въпросът на Митко е дали релсите са тези за N (9 мм междурелсие) или мащаба на подвижния теснолинеен състав е N (1:160) или и двете. Ако е и двете, то "мащабното" междурелсие няма да отговаря на мащаба на подвижния състав.
За N вече има теснолинейни релси - тези за Z мащаба (1:220), чието междурелсие в N отговаря приблизително на 1000 мм за оригинала. Само не знам колко добре ще се движи N-подвижен състав ("теснолинеен") на Z-релси.
Иван
eurostar:
Ето, сложих всички сгради, които имам или съм поръчал до момента. Остават няколко къщи за стария град. Цените са плашещи в момента. Направо се чувствам щастливец, че съм се сдобил с повечето компоненти през миналия хубав век...
Old Boris:
Как достигаш до вътреността на дългите тунели, ко се наложи?
eurostar:
Отдолу. Точно това е причината да правя нов макет. Сегашният е една дъска като основа и няма достъп до нищо. Добър въпрос, Борис! :good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия