Автор Тема: Градински железници  (Прочетена 15267 пъти)

Жоро

• Trade Count: (67)
  • Hero Member
  • Публикации: 1653
  • Рейтинг: 143
  • HO DR IV епоха София
    • Хоби свят
Re: Градински железници
« Отговор #15 -: 21 Август 2008, 11:33:49 »
Цитат на: Vlado link=topic=707.msg8954#msg8954 date=1219303568
Искам и аз! ;)
Значи остана да уточним трасето между твойта и мойта гара и  да запретваме ръкави ;)

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5620
  • Рейтинг: 659
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #16 -: 21 Август 2008, 11:43:45 »
Като ходих пролетта по направлението Аспарухово-Дъскотна и на гара Търнак почувствах нещо интересно. Там, ако не знаете, има една цяла гара, част от бъдещото ново удвоено трасе, която от 20 години седи недостроена и пустее. Та, заставайки там човек усеща, че всичко около него е хем нечие, хем и ничие, защото цялата пустота и забвение създават такова усещане. Гледаш насип, коловози, релси, чакъл, наченати сгради - всичко правено с много усилия и средства, сега изоставени и полуразграбени как се пекат на слънцето и си казваш: сега ако това зависеше от мен, щеше да бъде в друг вид и състояние, нещо като ако беше у дома, щях да си го гледкам като писано яйце. Тогава много ми се дощя да направя макет на гара Търнак и така да пренеса в къщи част от това усещане. После се отказах, нали все пак си имам лична железница, пардон макет, който зависи изцяло от мен в какво състояние ще е и как ще го развия в бъдеще.
Може би излязох малко в офтопик, за което се извинявам! :)  

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #17 -: 21 Август 2008, 11:44:50 »
Цитат на: Жоро link=topic=707.msg8960#msg8960 date=1219307629
Искам и аз! ;)
Значи остана да уточним трасето между твойта и мойта гара и  да запретваме ръкави ;)
Бива, бива! :)
Да проектираме, трасираме и да започваме! :)

Maktub

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #18 -: 21 Август 2008, 16:39:37 »
Цитат на: Vlado link=topic=707.msg8964#msg8964 date=1219308290
Цитат на: Жоро link=topic=707.msg8960#msg8960 date=1219307629
Искам и аз! ;)
Бива, бива! :)
Да проектираме, трасираме и да започваме! :)

Не забравяйте охраната начело с някой Олд Четърхенд срещу нападения на индианци  ;D

lubomir

• Гост
« Отговор #19 -: 08 Октомври 2008, 14:21:28 »
Въпреки бъзиците ви, преди време получих една покана от един човек в Германия който е издател и издава списание на тема градински железници, и освен това продава проекти на локомотиви, тендери и някои други работи в съответните мащаби за собствена изработка. Та този човек ме покани на DampfTag в Синделфинген - два дена пълна пара, пушеци, бири, вино, и чудни вурстчета(нямащи нищо общо с нашите дето са "от месо"), невероятно настроение и емоции. Видях локомотиви които по изработката си не отстъпват на швейцарските часовници. Видях милионери облечени в обикновенни дрехи, без да парадират с нищо, които се държаха се едно цял живот си ял и пил с тях. С две думи изкарах страхотно. Количеството народ(деца и възрастни), които пропътуваха трасето за 2 дни вероятно надминава количеството пътници по направлението София-Бургас за една седмица. Последното го твърдя защото В края на първия ден имах възможност да видя купчината от 50Е банкноти събрани от билетни такси при това като се има в предвид че деца до 3г са безплатно, от 3-8 плащат 80цента, а възрастните 1,5Е. Перфектното настроение не беше помрачено дори и от няколкото инцидента, на дерайлирания и леки сблъсъци които според мен бяха неизбежни предвид количеството локомотиви и влакове на линеен метър път. Сред над 40-те локомотива имаше и такива от Англия, Люксембург и Швейцария.
Изобщо толкова дружелюбни и позитивно настроени хора на едно место аз не помня да съм виждал през целия ми съзнателен живот.
Ето ме и мен пред единия от скъпите клубни модели произведен от BALSON

А това е единия от локомотивите по който направо останах с отворена уста като видях. Разбира се перфекционизма на изработката му може да се разбере само като се види на живо. Човекът който го е направил е невероятно скромен и по думите на Клаус(човекът който ме покани) живее за да прави тези локомотиви

На този адрес може да видите много други снимки, както и видео файлове от фестивала. За видео файловете е нужно QuickTime плеър.
http://store5.data.bg/obb/DBF_Sindelfingen/

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12375
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #20 -: 08 Октомври 2008, 16:33:12 »
Много красота на едно място!!! ;D
А да попитам - БР119 (жълтият) на нафта ли е или на нещо друго... ???
 ;) ;D ;D

lubomir

• Гост
« Отговор #21 -: 08 Октомври 2008, 18:27:34 »
Иаше само един дизелов локомотив, на който беше вграден ДВГ. Всичко останало беше на акомулатори, включително и въпросния BR219.

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #22 -: 09 Октомври 2008, 08:20:28 »
 :o
Хах, аз си въобразих че са на истинска пара (макар да не видях никъде дим...).А ми супер - чисто , екологично и по-лесно за реализация...поне на мен така ми се струва.
 ;D

lubomir

• Гост
« Отговор #23 -: 09 Октомври 2008, 13:08:33 »
Всички парни локомотиви са на пара и с гориво антрацит, то се вижда от някои снимки. А пушеците наистина бяха по малко от пушеците на доста от БГ автомобилите.

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #24 -: 10 Октомври 2008, 17:13:55 »
Я вижте нещо много интересно, идващо от нашата родина:

http://www.railwaymodeling.com/forum/viewtopic.php?p=9478#p9478

И тук се твори! :)

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #25 -: 22 Октомври 2008, 16:06:27 »
Шведите също си имат нещо от сорта :
http://www.bmas.se/

pach

• Hero Member
    • За моделизма
« Отговор #26 -: 30 Октомври 2008, 17:09:58 »
Ето и американците

http://www.girr.org/girr/rls/rls.html

сайта не е само за градински - има интересни попадения! ;)