Въпреки бъзиците ви, преди време получих една покана от един човек в Германия който е издател и издава списание на тема градински железници, и освен това продава проекти на локомотиви, тендери и някои други работи в съответните мащаби за собствена изработка. Та този човек ме покани на DampfTag в Синделфинген - два дена пълна пара, пушеци, бири, вино, и чудни вурстчета(нямащи нищо общо с нашите дето са "от месо"), невероятно настроение и емоции. Видях локомотиви които по изработката си не отстъпват на швейцарските часовници. Видях милионери облечени в обикновенни дрехи, без да парадират с нищо, които се държаха се едно цял живот си ял и пил с тях. С две думи изкарах страхотно. Количеството народ(деца и възрастни), които пропътуваха трасето за 2 дни вероятно надминава количеството пътници по направлението София-Бургас за една седмица. Последното го твърдя защото В края на първия ден имах възможност да видя купчината от 50Е банкноти събрани от билетни такси при това като се има в предвид че деца до 3г са безплатно, от 3-8 плащат 80цента, а възрастните 1,5Е. Перфектното настроение не беше помрачено дори и от няколкото инцидента, на дерайлирания и леки сблъсъци които според мен бяха неизбежни предвид количеството локомотиви и влакове на линеен метър път. Сред над 40-те локомотива имаше и такива от Англия, Люксембург и Швейцария.
Изобщо толкова дружелюбни и позитивно настроени хора на едно место аз не помня да съм виждал през целия ми съзнателен живот.
Ето ме и мен пред единия от скъпите клубни модели произведен от BALSON

А това е единия от локомотивите по който направо останах с отворена уста като видях. Разбира се перфекционизма на изработката му може да се разбере само като се види на живо. Човекът който го е направил е невероятно скромен и по думите на Клаус(човекът който ме покани) живее за да прави тези локомотиви

На този адрес може да видите много други снимки, както и видео файлове от фестивала. За видео файловете е нужно QuickTime плеър.
http://store5.data.bg/obb/DBF_Sindelfingen/