Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
От 27 до 30 октомври 2011 г. в палата 7 на Панаирното градче в Пловдив ще се проведе за втора поредна година Международен панаир на колекционерите БУЛКОЛЕКТО 2011 г.
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
07 Февруари 2012, 01:20:24 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  
Автор Тема: бои  (Прочетена 2346 пъти)
Жоро
Сделки: (31)
Hero Member
Публикации: 1305

HO DR IV епоха София

Профил
« Отговор #15 -: 29 Януари 2009, 23:59:26 »

Да!Само кажи кога и по колко buba
Активен
Жоро
Hero Member

HO DR IV епоха София

Профил
« Отговор #16 -: 30 Януари 2009, 00:02:23 »

но веднъж изпръсках човечета, и се получи добре, все едно са изпотени.

Ми ш'са изпотят, като ги  плажуващтуриш в неопрен
Активен
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки: (52)
Hero Member
Публикации: 1390

НО DRG II епоха София

Профил
« Отговор #17 -: 30 Януари 2009, 00:05:28 »

Да!Само кажи кога и по колко buba

Ето, това се казва ХОБИСТ- ДИСЦИПЛИНА И ОТГОВОРНОСТ, НЕ БЯГА ОТ ДИСПУТА, А Е ГОТОВ ДА СЕ СРЕЩНЕМ ОЧИ В ОЧИ!!!
ЩЕ ГО НАПРАВИМ
Активен
Жоро
Hero Member

HO DR IV епоха София

Профил
« Отговор #18 -: 30 Януари 2009, 00:13:06 »

изчервяващ се 2
Ти само кажи кога, че да мина на лека храна по-отрано.
Активен
pach
Сделки: (21)
Hero Member
Публикации: 7277

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ, ТТ-ЕКСПРЕС

Профил WWW
« Отговор #19 -: 30 Януари 2009, 08:23:57 »

Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях!
Активен
XRISTO
Сделки: (18)
Hero Member
Публикации: 2300

НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч

Профил
« Отговор #20 -: 30 Януари 2009, 08:58:06 »

Ами на мене ми купиха 35 на "Ревел" от Жоро.(Ако видите хора, които явно не са хобисти, купуващи оттам, да знаете, че си пращам "агенти" да ми пазаруват, защото ми е далече Софията).Ясене, щом става с АМВ би трябвало да става с МРТ, който според мене е по-качествения разредител.(то вече е трудно и да разбереш кое е по-качествено  тъжен)Довечера смятам да забъркам нюанс на синьото, защото имам само едно жепейско синьо и на това отгоре не е мат(когато пратих последният си агент в магазина, там нямало син мат с подобен нюанс)Оттук възниква въпроса: -Аджеба, ако смеся мат с бляскава боя какво ли "жувотно" ще се пръкне?!  хитрец А иначе аз кожата не им боядисвам, макар тези на "Прайзър" да са "мъртвешки" бели.Ще ги натъпча по вагоните и въпреки, че ще са със осветление - не вярвам толкова да се забелязва.  Благодаря!Другите ми люде са на бате роцо и има само 10-тина седнали от тях - ще ги наслагам по пейки на гарата и пред депа и къщи.Та "Роцовите" са с по мръснобяла кожа - вече наподобяваща човешка.  голяма усмивка
Между другото - скоро ще ги нащракам с апарата готови.То моето боядисване се проточи вече половин година, но не е лесна работа да боядисваш такива мъничета вечер след работа, уморен, на изкуствена светлина.(слагам си от светодиодните челници и жената ме бъзика, че съм като извънземно  Ще падна от смях!)А четките са ми с по 5 нули - най-ситните, които намирам.Пък и аз много се престаравам - щом им боядисвам вратовръзките и отворената част на палтата с различни бои...  възмутен
Скоро ще боядисвам "Ревел" - ската 03 - ка, дето Адри ми я даде.Според вас ако накльопам рамата с четка нали няма да е крайно грозно?...в крайна сметка локомотива е бутафорен и ще стои в глух коловоз.(даже имам идея да му отворя отпреде капака и да го лепна като на панти отворен - все едно му почистват димогарните тръби).  Търся!
« Последна редакция: 31 Януари 2009, 10:33:28 от XRISTO » Активен
toniemi
Сделки: (17)
Hero Member
Публикации: 2707

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #21 -: 03 Февруари 2009, 11:38:45 »

Ами на мене ми купиха 35 на "Ревел" от Жоро.(Ако видите хора, които явно не са хобисти, купуващи оттам, да знаете, че си пращам "агенти" да ми пазаруват, защото ми е далече Софията).Ясене, щом става с АМВ би трябвало да става с МРТ, който според мене е по-качествения разредител.(то вече е трудно и да разбереш кое е по-качествено  тъжен)Довечера смятам да забъркам нюанс на синьото, защото имам само едно жепейско синьо и на това отгоре не е мат(когато пратих последният си агент в магазина, там нямало син мат с подобен нюанс)Оттук възниква въпроса: -Аджеба, ако смеся мат с бляскава боя какво ли "жувотно" ще се пръкне?!  хитрец А иначе аз кожата не им боядисвам, макар тези на "Прайзър" да са "мъртвешки" бели.Ще ги натъпча по вагоните и въпреки, че ще са със осветление - не вярвам толкова да се забелязва.  Благодаря!Другите ми люде са на бате роцо и има само 10-тина седнали от тях - ще ги наслагам по пейки на гарата и пред депа и къщи.Та "Роцовите" са с по мръснобяла кожа - вече наподобяваща човешка.  голяма усмивка
Между другото - скоро ще ги нащракам с апарата готови.То моето боядисване се проточи вече половин година, но не е лесна работа да боядисваш такива мъничета вечер след работа, уморен, на изкуствена светлина.(слагам си от светодиодните челници и жената ме бъзика, че съм като извънземно  Ще падна от смях!)А четките са ми с по 5 нули - най-ситните, които намирам.Пък и аз много се престаравам - щом им боядисвам вратовръзките и отворената част на палтата с различни бои...  възмутен
Скоро ще боядисвам "Ревел" - ската 03 - ка, дето Адри ми я даде.Според вас ако накльопам рамата с четка нали няма да е крайно грозно?...в крайна сметка локомотива е бутафорен и ще стои в глух коловоз.(даже имам идея да му отворя отпреде капака и да го лепна като на панти отворен - все едно му почистват димогарните тръби).  Търся!
Слушай и мисли!
Виждал ли си локомотив  в България,освен новите,който да няма по 10 слоя боя и криви ламарини.
Това се постига само с четка.Остави ги тези некермански изпълнения с новите локомотиви,в реалноста,всичко е с петна,посъстарено,поолюпено,паднал кит и т.н. Одобрявам!
Всичко боядисвам с четка.Трябва да си го залепиш за очите за да видиш някакъв дефект.На макета от метър - два ,всичко е шест.

Активен
pach
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #22 -: 03 Февруари 2009, 12:12:59 »

...и ако макета ти е в половината от стаята , за метър/два отиваш при съседите да си го гледкаш!!!
 Ха-ха-ха! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях!
Активен
toniemi
Hero Member

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #23 -: 03 Февруари 2009, 12:58:49 »

...и ако макета ти е в половината от стаята , за метър/два отиваш при съседите да си го гледкаш!!!
 Ха-ха-ха! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях!
4 на 2 метра е.
Активен
XRISTO
Сделки: (18)
Hero Member
Публикации: 2300

НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч

Профил
« Отговор #24 -: 03 Февруари 2009, 13:03:57 »

Абе в България е така, ама аз не се интересувам от БДЖ и наследницата и БЖК - просто не влизат в макетните ми сметки, а в Германия едва ли е така. усмивка
Активен
Vlado
КЖМ - България
Сделки: (2)
Hero Member
Публикации: 3488

HO | IV, V, VI | БДЖ София

Профил WWW
« Отговор #25 -: 03 Февруари 2009, 15:07:44 »

Може и с четка, но най-добре с аерограф и после състаряваш. Пръсканото е равномерно нанесено, няма следи, няма по-светли и по-тъмни места. А за състаряването си има техники и става много добре. Това е моето мнение.
Виж и прецени: http://www.railwaypassion.com/?cid=49
Активен
pach
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #26 -: 03 Февруари 2009, 15:45:17 »

Айдееее , още един привърженик на "състаряването" !!! Припадам!
Бре вие край немате бря!!! Обезумя ли?
Видите хубав чист (и често единствен) модел и
- "Дайте да го състарим (да се чете "омажем") да видиш колко гот (така де - няма де е нов) ще стане!!!!!" хитрец хитрец хитрец
 Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях!
да се чуди човек що се борите с прахта по макета и мръсотията по релсите - ми то това си е естествено състаряване , включително и на зъбните предавки и двигателите.
Какъв "състарен" звук прави задиращо двигателче самоооо....!!!!
 Шегичка! Шегичка! Шегичка!
Активен
toniemi
Hero Member

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #27 -: 03 Февруари 2009, 15:53:26 »

Айдееее , още един привърженик на "състаряването" !!! Припадам!
Бре вие край немате бря!!! Обезумя ли?
Видите хубав чист (и често единствен) модел и
- "Дайте да го състарим (да се чете "омажем") да видиш колко гот (така де - няма де е нов) ще стане!!!!!" хитрец хитрец хитрец
 Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях!
да се чуди човек що се борите с прахта по макета и мръсотията по релсите - ми то това си е естествено състаряване , включително и на зъбните предавки и двигателите.
Какъв "състарен" звук прави задиращо двигателче самоооо....!!!!
 Шегичка! Шегичка! Шегичка!
Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях!
Активен
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки: (52)
Hero Member
Публикации: 1390

НО DRG II епоха София

Профил
« Отговор #28 -: 03 Февруари 2009, 17:52:53 »

Цитат
Слушай и мисли!
Виждал ли си локомотив  в България,освен новите,който да няма по 10 слоя боя и криви ламарини.
Това се постига само с четка.Остави ги тези некермански изпълнения с новите локомотиви,в реалноста,всичко е с петна,посъстарено,поолюпено,паднал кит и т.н. Одобрявам!
Всичко боядисвам с четка.Трябва да си го залепиш за очите за да видиш някакъв дефект.На макета от метър - два ,всичко е шест.
Тони не си прав! Ако в БДЖ мърлящината е навсякъде, то не бива в никакъв случай да я пресъздаваме и ние! Стремежът към прецизност е един от най-важните моменти в нашето хоби! Абсолютно всеки недоизпипан детайл се вижда на макета!
Защо Васко си играе по цяла година да направи един локомотив точен и прецизен, без никакви криви ламарини, пластове боя и т.н? Вярно е, че той прави едно кранче, или една дръжка за времето, за което ти отливаш цяло депо с 04 или 06! Но в крайна сметка важен е крайният резултат!
Активен
toniemi
Hero Member

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #29 -: 03 Февруари 2009, 19:54:09 »

Цитат
Слушай и мисли!
Тони не си прав! Ако в БДЖ мърлящината е навсякъде, то не бива в никакъв случай да я пресъздаваме и ние! Стремежът към прецизност е един от най-важните моменти в нашето хоби! Абсолютно всеки недоизпипан детайл се вижда на макета!
Защо Васко си играе по цяла година да направи един локомотив точен и прецизен, без никакви криви ламарини, пластове боя и т.н? Вярно е, че той прави едно кранче, или една дръжка за времето, за което ти отливаш цяло депо с 04 или 06! Но в крайна сметка важен е крайният резултат!

Зависи от това,кой на какво набляга,какви критерий и вкусове има.Аз пресъздавам Българската действителност.Важното е човек да е удволетворен от трудът си.
Ти и Васко сте правили толкова машини и за това пуснах тема в която се надявах да ги видя.
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1000.0.html
Активен
Страници: 1 [2] 3
  Изпечатай  

Отиди на: