Жоро
Сделки:
( 31)
Hero Member

Публикации: 1305
HO DR IV епоха София
|
 |
« Отговор #15 -: 29 Януари 2009, 23:59:26 » |
|
 Само кажи кога и по колко 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Жоро
Сделки:
( 31)
Hero Member

HO DR IV епоха София
|
 |
« Отговор #16 -: 30 Януари 2009, 00:02:23 » |
|
но веднъж изпръсках човечета, и се получи добре, все едно са изпотени. Ми ш'са изпотят, като ги  туриш в неопрен
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки:
( 52)
Hero Member

Публикации: 1390
НО DRG II епоха София
|
 |
« Отговор #17 -: 30 Януари 2009, 00:05:28 » |
|
 Само кажи кога и по колко  Ето, това се казва ХОБИСТ- ДИСЦИПЛИНА И ОТГОВОРНОСТ, НЕ БЯГА ОТ ДИСПУТА, А Е ГОТОВ ДА СЕ СРЕЩНЕМ ОЧИ В ОЧИ!!! ЩЕ ГО НАПРАВИМ
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Жоро
Сделки:
( 31)
Hero Member

HO DR IV епоха София
|
 |
« Отговор #18 -: 30 Януари 2009, 00:13:06 » |
|
 Ти само кажи кога, че да мина на лека храна по-отрано.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
XRISTO
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2300
НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
|
 |
« Отговор #20 -: 30 Януари 2009, 08:58:06 » |
|
Ами на мене ми купиха 35 на "Ревел" от Жоро.(Ако видите хора, които явно не са хобисти, купуващи оттам, да знаете, че си пращам "агенти" да ми пазаруват, защото ми е далече Софията).Ясене, щом става с АМВ би трябвало да става с МРТ, който според мене е по-качествения разредител.(то вече е трудно и да разбереш кое е по-качествено  )Довечера смятам да забъркам нюанс на синьото, защото имам само едно жепейско синьо и на това отгоре не е мат(когато пратих последният си агент в магазина, там нямало син мат с подобен нюанс)Оттук възниква въпроса: -Аджеба, ако смеся мат с бляскава боя какво ли "жувотно" ще се пръкне?!  А иначе аз кожата не им боядисвам, макар тези на "Прайзър" да са "мъртвешки" бели.Ще ги натъпча по вагоните и въпреки, че ще са със осветление - не вярвам толкова да се забелязва.  Другите ми люде са на бате роцо и има само 10-тина седнали от тях - ще ги наслагам по пейки на гарата и пред депа и къщи.Та "Роцовите" са с по мръснобяла кожа - вече наподобяваща човешка.  Между другото - скоро ще ги нащракам с апарата готови.То моето боядисване се проточи вече половин година, но не е лесна работа да боядисваш такива мъничета вечер след работа, уморен, на изкуствена светлина.(слагам си от светодиодните челници и жената ме бъзика, че съм като извънземно  )А четките са ми с по 5 нули - най-ситните, които намирам.Пък и аз много се престаравам - щом им боядисвам вратовръзките и отворената част на палтата с различни бои...  Скоро ще боядисвам "Ревел" - ската 03 - ка, дето Адри ми я даде.Според вас ако накльопам рамата с четка нали няма да е крайно грозно?...в крайна сметка локомотива е бутафорен и ще стои в глух коловоз.(даже имам идея да му отворя отпреде капака и да го лепна като на панти отворен - все едно му почистват димогарните тръби). 
|
|
|
|
« Последна редакция: 31 Януари 2009, 10:33:28 от XRISTO »
|
Активен
|
|
|
|
|
toniemi
|
 |
« Отговор #21 -: 03 Февруари 2009, 11:38:45 » |
|
Ами на мене ми купиха 35 на "Ревел" от Жоро.(Ако видите хора, които явно не са хобисти, купуващи оттам, да знаете, че си пращам "агенти" да ми пазаруват, защото ми е далече Софията).Ясене, щом става с АМВ би трябвало да става с МРТ, който според мене е по-качествения разредител.(то вече е трудно и да разбереш кое е по-качествено  )Довечера смятам да забъркам нюанс на синьото, защото имам само едно жепейско синьо и на това отгоре не е мат(когато пратих последният си агент в магазина, там нямало син мат с подобен нюанс)Оттук възниква въпроса: -Аджеба, ако смеся мат с бляскава боя какво ли "жувотно" ще се пръкне?!  А иначе аз кожата не им боядисвам, макар тези на "Прайзър" да са "мъртвешки" бели.Ще ги натъпча по вагоните и въпреки, че ще са със осветление - не вярвам толкова да се забелязва.  Другите ми люде са на бате роцо и има само 10-тина седнали от тях - ще ги наслагам по пейки на гарата и пред депа и къщи.Та "Роцовите" са с по мръснобяла кожа - вече наподобяваща човешка.  Между другото - скоро ще ги нащракам с апарата готови.То моето боядисване се проточи вече половин година, но не е лесна работа да боядисваш такива мъничета вечер след работа, уморен, на изкуствена светлина.(слагам си от светодиодните челници и жената ме бъзика, че съм като извънземно  )А четките са ми с по 5 нули - най-ситните, които намирам.Пък и аз много се престаравам - щом им боядисвам вратовръзките и отворената част на палтата с различни бои...  Скоро ще боядисвам "Ревел" - ската 03 - ка, дето Адри ми я даде.Според вас ако накльопам рамата с четка нали няма да е крайно грозно?...в крайна сметка локомотива е бутафорен и ще стои в глух коловоз.(даже имам идея да му отворя отпреде капака и да го лепна като на панти отворен - все едно му почистват димогарните тръби).  Слушай и мисли! Виждал ли си локомотив в България,освен новите,който да няма по 10 слоя боя и криви ламарини. Това се постига само с четка.Остави ги тези некермански изпълнения с новите локомотиви,в реалноста,всичко е с петна,посъстарено,поолюпено,паднал кит и т.н.  Всичко боядисвам с четка.Трябва да си го залепиш за очите за да видиш някакъв дефект.На макета от метър - два ,всичко е шест.    
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
toniemi
|
 |
« Отговор #23 -: 03 Февруари 2009, 12:58:49 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
XRISTO
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2300
НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
|
 |
« Отговор #24 -: 03 Февруари 2009, 13:03:57 » |
|
Абе в България е така, ама аз не се интересувам от БДЖ и наследницата и БЖК - просто не влизат в макетните ми сметки, а в Германия едва ли е така. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Vlado
КЖМ - България
Сделки:
( 2)
Hero Member

Публикации: 3488
HO | IV, V, VI | БДЖ София
|
 |
« Отговор #25 -: 03 Февруари 2009, 15:07:44 » |
|
Може и с четка, но най-добре с аерограф и после състаряваш. Пръсканото е равномерно нанесено, няма следи, няма по-светли и по-тъмни места. А за състаряването си има техники и става много добре. Това е моето мнение. Виж и прецени: http://www.railwaypassion.com/?cid=49
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
|
|
toniemi
|
 |
« Отговор #27 -: 03 Февруари 2009, 15:53:26 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Сaprycorn
КЖМ - България
Сделки:
( 52)
Hero Member

Публикации: 1390
НО DRG II епоха София
|
 |
« Отговор #28 -: 03 Февруари 2009, 17:52:53 » |
|
Слушай и мисли! Виждал ли си локомотив в България,освен новите,който да няма по 10 слоя боя и криви ламарини. Това се постига само с четка.Остави ги тези некермански изпълнения с новите локомотиви,в реалноста,всичко е с петна,посъстарено,поолюпено,паднал кит и т.н. Одобрявам! Всичко боядисвам с четка.Трябва да си го залепиш за очите за да видиш някакъв дефект.На макета от метър - два ,всичко е шест.
Тони не си прав! Ако в БДЖ мърлящината е навсякъде, то не бива в никакъв случай да я пресъздаваме и ние! Стремежът към прецизност е един от най-важните моменти в нашето хоби! Абсолютно всеки недоизпипан детайл се вижда на макета! Защо Васко си играе по цяла година да направи един локомотив точен и прецизен, без никакви криви ламарини, пластове боя и т.н? Вярно е, че той прави едно кранче, или една дръжка за времето, за което ти отливаш цяло депо с 04 или 06! Но в крайна сметка важен е крайният резултат!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
toniemi
|
 |
« Отговор #29 -: 03 Февруари 2009, 19:54:09 » |
|
Слушай и мисли! Виждал ли си локомотив в България,освен новите,който да няма по 10 слоя боя и криви ламарини. Това се постига само с четка.Остави ги тези некермански изпълнения с новите локомотиви,в реалноста,всичко е с петна,посъстарено,поолюпено,паднал кит и т.н. Одобрявам! Всичко боядисвам с четка.Трябва да си го залепиш за очите за да видиш някакъв дефект.На макета от метър - два ,всичко е шест.
Тони не си прав! Ако в БДЖ мърлящината е навсякъде, то не бива в никакъв случай да я пресъздаваме и ние! Стремежът към прецизност е един от най-важните моменти в нашето хоби! Абсолютно всеки недоизпипан детайл се вижда на макета! Защо Васко си играе по цяла година да направи един локомотив точен и прецизен, без никакви криви ламарини, пластове боя и т.н? Вярно е, че той прави едно кранче, или една дръжка за времето, за което ти отливаш цяло депо с 04 или 06! Но в крайна сметка важен е крайният резултат! Зависи от това,кой на какво набляга,какви критерий и вкусове има.Аз пресъздавам Българската действителност.Важното е човек да е удволетворен от трудът си. Ти и Васко сте правили толкова машини и за това пуснах тема в която се надявах да ги видя. http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1000.0.html
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|