Автор Тема: Доволни ли сте от постигнатото в живота?  (Прочетена 22404 пъти)

EMPEROR

• Гост
  • Trade Count: (0)
Седя си ей така и ме налягат някакви такива мисли... дали ще е защото ме е хванало отпускарското настроение или защото още не съм си доизпил кафето незнам... но си правя оценка на живота, постигнатото до момента, на къде съм тръгнал и колко още път имам да извървя. Програмист съм и като такъв си имам добра работа с добро заплащане... но някак си развитието в професионално отношение спира до тук. А пък аз искам да се развивам. Има хора на моите години с къща и по 1-2 коли и то с честно заработени пари (разбира се извън пределите на държавата). Чудя се и се мая аз изпуснал ли съм правилният момент или да се придържам към приказката "никога не е късно". Да ама реално какво съм постигнал до момента спрямо други мои познати на същите години... спрямо едни МНОГО повече, спрямо други МНОГО по-малко... но като цяло май не съм доволен от постигнатият резултат...
Та Вие доволни ли сте от постигнатото до момента във вашият живот?

Аз продължавам да чета форума и да си пия кафето  ::)

eurostar

• Trade Count: (10)
  • Hero Member
  • Публикации: 816
  • Рейтинг: 84
  • N-scale, Era V+
    • Rexx Design Studio
Re: Доволни ли сте от постигнатото в живота?
« Отговор #1 -: 21 Август 2008, 11:34:28 »
Аз съм доволен от това, което съм постигнал в личен план. Бях и в чуждбина, но нямам коли, защото ги харчих по баровете и ресторантите на Европа и Америка. Сега имам спомени за една пълноценно изживяна младост. Единственото нещо, за което съжалявам, е че не съм се родил във влиятелно комунистическо семейство, за да мога да направя нещо по-мащабно за другите хора в моя град - например да променя архитектурния стил на София. За това пък на моя макет няма да има нищо грозно. Това вече зависи само от мен и единственият критерий е естетиката.

EMPEROR

• Гост
« Отговор #2 -: 21 Август 2008, 11:44:39 »
Абе и аз доста пообиколих света... и точно като виждам как живеят хората и каква мизерия е тука... просто имам чувството, че тъпча на едно място...

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
« Отговор #3 -: 21 Август 2008, 12:10:48 »
Цитат на: eurostar link=topic=722.msg8961#msg8961 date=1219307668
Аз съм доволен от това, което съм постигнал в личен план. Бях и в чуждбина, но нямам коли, защото ги харчих по баровете и ресторантите на Европа и Америка. Сега имам спомени за една пълноценно изживяна младост. Единственото нещо, за което съжалявам, е че не съм се родил във влиятелно комунистическо семейство, за да мога да направя нещо по-мащабно за другите хора в моя град - например да променя архитектурния стил на София. За това пък на моя макет няма да има нищо грозно. Това вече зависи само от мен и единственият критерий е естетиката.

Няма за какво да съжаляваш! Точно заради живота ти, такъв какъвто и както си го изживял си това, което си. Ако се беше родил във "влиятелно комунистическо семейство" едва ли щеше да мислиш за някакви благородни промени, единственото, което щеше да те интересува е как да грабиш, подобно на предците ти. Имам чувството че на тях това им е генетично заложено, при комунягите картинката е следната - "Дядо ми заедно със шайка несретници е обирал мандри и изби, понеже го е мързяло да работи, баща ми е бил тиняк и е клеветил съучениците си, които тайно слушат Бийтълс, а аз източвам Еврофондове". Радвай се че не си от такова семейство, бъди горд че живееш живота си достойно и хората не те мразят и помни, че и комунягите понякога плачат  8) ;D

Voodoo

• Гост
« Отговор #4 -: 21 Август 2008, 12:18:12 »
Аз лично не съм доволен от миналото си. Искрено се надявам да успея да реализирам някои от идеите си. Имам още много път да извървя. Има някакво странно явления при мен, никога не се задоволявам с това което имам и винаги се стремя към още...

Adrian

• Trade Count: (238)
  • Hero Member
  • Публикации: 6728
  • Рейтинг: 1096
  • Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. H0 София
    • Ер Малък
« Отговор #5 -: 21 Август 2008, 13:41:32 »
Не знам доколко асоциираш 'тъпченето на място' с липсата на пари, или обратното - 'че се движиш напред' защото имаш много пари ? - това са измамни асоциации !

Предполагам обаче защо те налягат такива мисли - да те успокоя ,че е нормално :)

Неизбежно е ...защото навсякъде виждаш по-тъпи от теб боклуци , които демонстрират богат живот и почваш да се комплексираш ;  + недостига на пари =  си е за замисляне...'аз тъп ли съм , мързелив ли съм,кво правя изобщо"... и т.н.

Аз съм по-стар от теб на години и с оглед на опита и пътешествията , които имам , както и корено-различните хора , които познавам (от бедняци - до мултимилионери, от простаци до математически гении), мога да ти кажа следното :

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #6 -: 21 Август 2008, 13:50:11 »
Аз съм  от най-неамбициозните гадини на света.Нищо не съм постигнал,и нищо не искам да постигам.Така или иначе резултатът е един и същ - като пукна,ако ще всеки ден да ме споменават-на мене ще ми е все едно(къщата и двете коли няма да ги заровят с мене в гроба - то ще трябва с фадрома да ми копат гроб,баси  ;D).Важен е мига,а той с блъскане и амбиции не се постига,дявол го взел.Защото блъскането и стреса в големи количества те карат с годините да губиш истинският вкус към живота,просто нещата се изместват и деформират в друга ,вещоманска насока,в която намираме лъжливо и мимолетно удовлетворение.

EMPEROR

• Гост
« Отговор #7 -: 21 Август 2008, 13:54:21 »
Никой не говори за мутрите Адри... а явно за конкретни моменти и изпуснати възможности.

Христо... тая къща няма да я отнесеш със себе си, а евентуално ще отиде при децата ти... или ти не искаш да им осигуриш такова нещо?
То по твойта логика човек не трябва да се изучава ами от раждането само да лежи, да яде и да с**е с извинение...
Аз пък искам да се развивам в областта в която работя, а и не само там... и в много други. Искам да знам за какво живея, а не да мисля "така или иначе резултатът е един и същ"...

Adrian

• Hero Member
    • Ер Малък
« Отговор #8 -: 21 Август 2008, 13:55:01 »
всичко е вътре в теб - в съзнанието ти . Всеки миг , всеки цвят , всеки звук , любовта и омразата , вярата , жаждата за повече , желанието да сътвориш и да оставиш след себе си , топлината и студът , авантюризмът ,...и какво ли не !  Винаги съм си казвал ' не спирай , не заспивай, дишай!"..ммм, чувството за добре свършена работа е великолепно , мен ! Когато го изпиташ , знай че си направил крачка напред !
И ако няма пари - не се отчайвай ! - значи нещо не правиш правилно !?
И не забравяй , че да миеш чинии за да имаш пари е голяма простотия , мен ...

Adrian

• Hero Member
    • Ер Малък
« Отговор #9 -: 21 Август 2008, 13:57:53 »

Щом си програмист - бъди най-добрият ! - създай продукт , който да скъса главите ! Да те потърсят от големите компании , да си го патентоваш , да подпишеш договори...парите сами ще дойдат! Сега му е времето - действай ! - докато си млад!

EMPEROR

• Гост
« Отговор #10 -: 21 Август 2008, 13:59:23 »
Ех, не е само до материалното... и не всичко е само в съзнанието на човек. В крайна сметка забравяте нещо много важно... човек сам е само за кенефа... а липсата и на човек до койдо да се радваш, че се будиш всяка сутрин и лягаш до него щастлив всяка вечер, рано или късно си казва думата.

А да то така става - бъди най-добър... щрак с пръстите и всичко е ток и жица...

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
« Отговор #11 -: 21 Август 2008, 14:13:35 »
Всеки мисли сам за себе си как да прогресира в една или друга насока - дали ще е заради удовлетворението професионално да бъде още по-добър или най-добрия, дали ще е за пари или пък да се извисява духовно. Достатъчно големи сте всички, за да си взимате сами нужните решения. Аз също лично не съм доволен, поради някои грешки от моя страна сам съм изпускал какви ли не възможности (нямам предвид материални) и донякъде съжалявам, че в даден момент съм постъпил по един начин, а сега постоянно си повтарям, че ако можех да върна времето назад, щях друго да направя. Е да, ама не мога да го върна, затова е казано че човек сам се учи от грешките си и това му помага да не ги повтаря, трябва просто всичко това да го превъзмогнеш в себе си и да гледаш напред. Все пак плановете и мечтите са това, което ни тласка напред, друг е въпроса че има доста вярно в приказката "Животът е всичко това, което ни се случва, докато си правиме планове за бъдещето"... Отделно от това лично за себе си съм недоволен, че в момента един вид живея по инерция и за доста неща ми е безразлично какво става, но това го отдавам на моментната липса на вдъхновение, предполагам всеки го е изпитвал в определен период от живота си. Все пак не всичко е толкова сиво, по някой път и розово-лилавото може да е лошо, особено когато гарата ти е фабрично боядисана в такъв нелеп цвят, но винаги има решение - отиваш до магазина на съседната (в моя случай съм географски облагодетелстван) улица, взимаш боя Ревел номер 17 и проблема е решен :)
Така че безизходни ситуации няма ;)

Adrian

• Hero Member
    • Ер Малък
« Отговор #12 -: 21 Август 2008, 14:14:21 »

мисля , че ключът е в СЪЗИДАНИЕТО - да създадеш и да оставиш нещо след себе си ! -нещо , което да те запази завинаги жив за поколенията ! ( Тони , не са смей ва!)

Adrian

• Hero Member
    • Ер Малък
« Отговор #13 -: 21 Август 2008, 14:16:19 »

Посредствеността убива . В златната среда развитие нула

EMPEROR

• Гост
« Отговор #14 -: 21 Август 2008, 14:20:24 »
Цитат на: br118 link=topic=722.msg8973#msg8973 date=1219317215
... Отделно от това лично за себе си съм недоволен, че в момента един вид живея по инерция и за доста неща ми е безразлично какво става...

Дам разковничето...

И между другото не отворих тая тема, за да се жалвам аз и да коментираме това, а за да каже всеки за себе си как оценява развитието си до момента...