Мда , ето малко фотоужас (

)
Модул нов нема...

но един от "старите" вече има наполовина сглобен мост...

който присъства вече активно в снимковият материал...

и така да започна с нещо наистина нашенско...

теглещо нещо подходящо - донесената от Красимир композиция от "щуки" , при това осветена от самият него.

Всъщност първоначалният му влак бе с контейнери на ...Механо.

ама следващият път ще измием витрината , че то от фотографи и слънце - нема место около модулите за снимачите като мен... :-[

Дезирото на Shatci вече си е пълен комнлект...

имаше и още няколко композиции и машини от различна тяга , епоха и т.н.

...накрая след като бяхме разглобили модулите , аз "изнахалствах" и получих разрешение да видя какво толкова тежи в кутийте на Жоро дето от сутринта ги пренасях ... Та в най-тежката се оказа цяла "Selfmade" военна композиция начело с една БР24 .Мдааа , оръжието си бе в такова количество ,че наистина тежеше!!!
Да се надяваме на следващата среща Жоро да я донесе (ама тоя път той ще си я влачи

) тази военна гарнитура , да я видим на релсите...
От таз месечната среща направих за мен си някой изводи.
1.при сглобяването на модулите , колкото и да внимаваш , все нещо ще се обърка.Аз бях разменил местата на женският и мъжки съединители от електромрежата , но благодарение на сравнително добре подготвеният и извършен монтаж , трансформацията (макар и като временно решение) мина за една цигара време .
2.С Владо стигнахме до още един важен извод .Този форум тук е за споделяне на опит (освен всичко друго) и не е лошо кой с какъвто проблем се е сблъскал , или нещо е правил за първи път , а тук няма информация - да качва тук главострошаването си и резултатите от това си действие . Така следващият който се заема с такова действие и този проблем , ще има вече някаква увереност и основа от която да почне , а защо не и да "подобри" информацията по конкретният въпрос.
В нашия с Владо случай , той не се сетил да напише какви проблеми е имал с оборудването на свойте обръщателни уши на макета си , в частта - "подкачване и настройка на електрониката", аз също не се сетих да го питам , па макар и задочно какви изненади може да имам и резултата...повтаряне на вече изминат път , на принципа на проби и грешки , като дори имам съмнения , че цифровото управление на Жоро , май в тези "неоторизрани" действия даде фира... (временна надявам се

)
3.При подкачването на модулите в система , трябва да се подхожда доста по "професионално" и резултатите ще са налице - май вече трябва да направим нещо като "чек-лист" в каква последователност , какви действия и точно как се работи при тази операция , за да имаме 100 % точност на резултатите.
На мен ми се наложи да се "поизпотя" защо "ухото" не работи на цифрово управление , докато не открих елементарна грешка - не бяхме проверили дали то е електрически изолирано от останалите части на системата и разбира се една от релсите се бе "забила" в съседният модул.("дефекта" бе отстранен с помощта на две монети "втъкнати" между челата на модулите в непосредствена близост до релсите , и вече имаше необходимото електроразделяне на същите

)
Ами това е в общи линии...за сега.