Уф ,не мога да си намеря програмата (пък и линка откъдето я дръпнах :-[) за изчисляване на модули в крива , та ето какво направих с Винрейла на пиковски релси и не е точно , но за тази концепция става въпрос:
Завойте се правят като част от основните модули! Взимат се два основни модула (прави) завъртат се на съответният градус , в случая аз ги врътнах на 45 градуса , и в пространството което се затваря от вътре на "сгъвката" , се развива останалата идея . При нас съм го направил тази сгъвка да е откъм северната страна , и точно това "спечелено" пространство е отдадено на петролната база.
От изходната позиция (два прави модула) развитието е в два (има и още - въпрос на пространствено виждане ) приемливи варианта , без да се увеличават количеството на материалите , а от там и на средствата .
Първият вариант.
Две половинки от един прав модул разделени от средната секция ,която носи нестандартните чела и основната идея - петролната база (виж обяснението на снимката)
Вторият вариант.
Пак две половинки но всяка от тях с по едно нестандартно чело (там се съединяват по между си.
Дано да съм обяснил това правилно...
Малко фантазия и ще видите , че е по-приемливо за външен вид , вложени средства , транспорт , естетика и т.н.
Но това е моето предложение , а вие си решавате , важното е че се заформя удължаване на трасето на
Първите Клубни Модули в България (ПКМБ).ПКМБ-1 ------------автор и реализатор хер Жоро.
ПКМБ-2 ------------автор и реализатор другаря Иво.
ПКМБ-3 ------------автор и реализатор брат Адри.
ПКМБ-4 ------------автор и реализатор Пламен.
ПКМБ-5 ------------автор и реализатор Мишо
ПКМБ-6 ------------автор и реализатор Императора.
А сега да видим кой ще е следващият модул ???