Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Клуб железопътен моделизъм - България | Club railway modelling - Bulgaria
Общо обсъждане на бъдещ клуб и свързаните с това неща.
schatsi:
....те това рекох и аз де...
Gervasii:
национален клуб с устав. устав, който определя структура, определя тип ръководство - с права и задължения, как се избира, какво прави, какви задачи изпълнява. в устава се определят регионални секции по областен принцип (примерно), в тях по направления съответно НО, ТТ, N и други
schatsi:
--- Цитат ---според мен членският внос следва да е разпределен така члески внос от всяка секция за националния клуб - разпределен % за общи нужди и % за съответната секция. нека не забравяме, че някои секции ще имат по-голям принос членски внос, което ще доведе до преразпределяне на членският внос на клуба за нуждите на финансово "нестабилните" секции.
--- Край на цитат ---
..при разпределяне на членския внос може да се използва и ротационния принцип:
Този месец 50% отиват в подразделение Пловдив ,а останалите се разпределят по равно в другите подразделения...Другият месец 50% отиват в Русе ...и те така...
...а самите подразделения си разпределят сумите както си искот между секциите...(щото в Каспичан може въобще да няма секция НО...)
Adrian:
Пацо , умираш да правиш сложно нещата .
От гледна точка на материална база и перформанси - по-доброто решение е регионални клубове .
Националният просто да е координатор - 4-5 човека ;Президент , касиер и отговорници по мащаби . Регионалните ще си събират чл.внос и ще отчисляват за Националния ; националният да бъде без мат.база .
Хората , които са по един -2 в град - да се присъединят към по-близкия център.
Нещо такова
schatsi:
--- Цитат ---Националният просто да е координатор - 4-5 човека ;Президент , касиер и отговорници по мащаби . Регионалните ще си събират чл.внос и ще отчисляват за Националния ; националният да бъде без мат.база .
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---...това ме вкара в размисъл...
...ще се регистрира национален клуб...това добре .
Клуб София?!?...ще правим още една регистрация?!? Или ще плащаме още един членски внос?!?...изобщо ще се дублират ли нещата...?!?
--- Край на цитат ---
....може пък бат Адри да е прав?!? ??? ??? ???
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия