Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Как да "подобря"-тунинговам стандартна "Людмила" на PIKO
staff123:
--- Цитат на: Gervasii link=topic=800.msg10484#msg10484 date=1222779331 ---другият вариант както БР118 вика вътрешна гума от колело режеш бандажи колкото ти трябват ;D ;D ;D
--- Край на цитат ---
Аз това тъкмо днес тръгнах да изпробвам, но ми се стори, че е прекалено дебела гумата и много се доближава до височината на ребордите. Утре ще довърша експеримента и ще докладвам. ;D
staff123:
Още тази вечер експериментът бе завършен успешно!!!
С бандажи от гума за велосипед лока не боксува.
НО!! не знам как ще се отрази това на релсите.
Малко ми беше трудно да изваям такъв "обръч" от гумата с ножица и макетно ножче, но криво-ляво се получи.
За опитен локомотив използвах двуосен от стартсет на Piko отпреди 20 години, в следствие на което токоснемането бе сведено до минимум и се наложи да инсталирам допълнително такова от тендера (сложих му метална колоос и пуснах 2 жици към лока). Сложих бандажи на задните колооси. Но пък лока много често дерайлира.
В крайна сметка за двуосен (и евентуално триосен тип BR 80) локомотив не бих препоръчал такава технология. Иначе боксуването е преодоляно.
Дано съм бил полезен.
:) ;)
Vlado:
С гумички от колело на става, именно защото са много дебели, а и не можеш така прецизно да ги изрежеш, че добре да паснат на колелото. Но най-вече първото. Не си правете такива експерименти! Извинявам се за това, което ще кажа, но този опит ми се струва даже несериозен. Трябват по-фини материали с нужната еластичност и дебелина. Гумата от колело е сигурно един мм дебела. Така цялата конструкция на лока ще се подвигне с толкова над релсите, лошо ще токоснема, даже да не кажа никак, самият лок ще изправя завоите, ще се кандилка и т.н., и т.н.
misho_tabakoff:
Ами от презерватив?! Точно от резервоарчето за сперма би трябвало да стане ... макар че на мен и тоя силикон ми е прекалено плътен ....
vania85:
Mоже би и капкомер ще свърщи работа ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия