Изказвам това мнение на базата на закупения и монтиран декодер от Любо.Значи,декодерът като цяло си го представях 4 на 5 или нещо подобно - единствената база за сравнение ми беше декодера,който имам от сета на роко,вграден в кутията на BR 215(едва-едва е събран там

) Та,казвам на Любо,че нямам място на лока за декодери,освен да орежа половината лок отвътре,вследствие което той ще стане лек и ще му се нарушат ходовите качества.Той ми отговори,че декодерчето е малко и че щом ще го слагам в лок,който е от по "старата генерация" , трябва да си взема без NEM куплунг.Реших да рискувам.Локът,на който щях да слагам декодера е Y8400 на SNCF,(това го разбра br118,за което съм му благодарен

).Рискувах и поръчах,в крайна сметка имам и други локомотиви,които чакат за декодери,с доста повечко място за вграждане по тях.

Декодерът дойде смайващо бързо и със подробно упътване , което при това е на български език.Оказа се страхотен дребосък,но въпреки това се наложи да поостържа лока с дремела-добре че е от някаква метална сплав,по-скоро цинкова,защото е мек и лесен за остъргване.Изненадата ми беше като го сложих на релсите-за разлика от онзи "туч",дето стои във кутиите на 215-ката,този реагира мигновено на командите и въобще се държи перфектно.Съжалявам , че не съм снимал етапите,но апаратчето ми е кофти,а и съм работил главно вечер,на изкуствена светлина и снимките стават неразгадаеми.

Мога горещо да ви препоръчам този вид декодер - DCX-70,отличен,става и за N , освен за HO,размери 19х11х4,5мм,0,8 амперов.Аз за себе си вече съм решил-ще се дигитализирам от Любо , но постепенно,защото сега започвам покупката на трасето.