Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Конверсия на сетов локомотив DC70-Mehano
martzaro:
Благодаря на всички, както виждате на първите снимки флумастера не върши никаква работа и лока става още по грозен. Космос лак за пластмаса-спрей и бяло самозалепващо фолио е тайната на лока. Да лока е от сет на Механо дето платих за него внимание :o :o :o :o 140 евро у Финландия. После разбрах че там поради стандарта и цените са други. Не съжалявам защото е уникално качествен като предавки, тегло и тягово усиле, ако не броим щатното оцветяване което всъщност е цвета на самата пластмаса. Апропо само да спомена че комплет релси 4 бр. там са 10 евро а тук в Хиполенд са 7 лв. е.......аз не го знаех и се набутах с лизо 15 комплекта. Какво идва да покаже това ??? ??? ??? ??? ??? ::) ::) ::) ::) че Финладия не е място за ХОБИСТИ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D и че механомогат да прявят качествени неща. Аз пак ще кажа че съм много доволен от релсовият им път.
XRISTO:
А имат ли механо изгодни и качествени стрелки и могат ли да се електрифицират? ???
martzaro:
Механо имат и механични и електрически стрелки обаче нямат представителство в БГ. Лошото е, че и в сайта им няма цени. Обаче какви подвижни състави имат :o :o :o :o :o :o :o :o говоря за професионалните не за сетовете и доколкото знам по цени са конкурентноспособни на другите фирми. Върти ми се една идея в главата да отида до Словения и да натоваря една тоиота комби догоре със сетове и зап. части обаче не съм сигурен в реализирането им. Притеснява ме че тези сетове дето ги доставят тук в Хиполенд които се водят официални дистрибутори за страната се задържат много по стилажите и нямат реализиране. Средностатистическият българин който решава да закупи влакче за рожден ден на детето си естествено отива на Илиянци и се сдобива с китайски боклук с мащ. малко над или около НО ::) ::) ::) на батерии за суперцената от 20-40 лева и е щастлив. Ами как да родадеш на такъв човек който е олицетворение на суперординаторният клиент ел. сет с всички екстри и най вече произведено в ЕВРОПА от контролирани материали и с гаранция за 140-250 лева ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???
TheJackal:
Да, профи - хоби моделите им не се пипат! Говоря за ТТ 1:120. поне това което гледах е супер пипнато в магазина. Имаще и един сет от Дизел - SantaFe / цистерна 4 осна / пощенски вагон тип - ретро и един подобен на нашите 4 осните закрити. Цената му пак беше около 150лв., пише , че е N - мащаб, а мен ми изглежда на ТТ. Продавачката на щанда не иска да го отвори щото не била сигурна да ли ше го купя.а то все пак е електрическа играчка и каква е гаранцията , че е наред и работи? Линиите са новия профил има и 2 стрелки и разни други базикни - доста голяма кутия. В понеделник пак ще отида с една релса мостра да видя каква е работата. Отностно локомотива е много красиво направен. Става дума за този сет: N SPECIAL T773 ---------------> http://www.mehano.si/?PID=21&CID=41 .
Всичките съм ги виждал в Бургас в този супермаркет, кото най -евтиния струваше 75лв., а най - скъпия 250лв. - ICE влаковете. Пускат и стерлки и линии и сваршват за броено време.
pach:
--- Цитат на: martzaro link=topic=816.msg10391#msg10391 date=1222602307 ---Благодаря на всички, както виждате на първите снимки флумастера не върши никаква работа и лока става още по грозен. Космос лак за пластмаса-спрей и бяло самозалепващо фолио е тайната на лока. Да лока е от сет на Механо дето платих за него внимание :o :o :o :o 140 евро у Финландия. После разбрах че там поради стандарта и цените са други. Не съжалявам защото е уникално качествен като предавки, тегло и тягово усиле, ако не броим щатното оцветяване което всъщност е цвета на самата пластмаса. Апропо само да спомена че комплет релси 4 бр. там са 10 евро а тук в Хиполенд са 7 лв. е.......аз не го знаех и се набутах с лизо 15 комплекта. Какво идва да покаже това ??? ??? ??? ??? ??? ::) ::) ::) ::) че Финладия не е място за ХОБИСТИ ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D и че механомогат да прявят качествени неща. Аз пак ще кажа че съм много доволен от релсовият им път.
--- Край на цитат ---
Тук от турците (не им фащам езики - може и сирийци да са ::) май нещо може да ти свърши работа , доста богат снимков материал за подобна конверсия на локомотив от американски тип...
http://www.modeltrenciler.com/site/content/view/75/54/
;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия