Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Ebay
TheJackal:
Павка, за "PAYSERA" те подкрепям! Да минимални са им комисионите, ..............но! Имат един недостатък: в края на годината, когато се плащат данъците се иска и от тях данъчна декларация за пред НАП. Проследяват да ли няма черноборсаджиство - сиреч да ли не е алъш - вериш без данъци в полза на държавата.
Аз лично отдавна съм си взел сбогом с "EBAY", предпочитам да имам 10 чисто нови локомотива и 50 вагона , но да не са морално остарели и старо производство. За банков превод и дума не можа да става - комисионите са убийствени! Вариант е да попитате за "PAYPAL", имат го 99% от търговците, просто се правят на луди за да платите изцяло комисионната за превода - просто им го предложете този вариант. Другия вариант е с картово плащане.
Така, че всеки решава от къде и как да пазари - индивидуално е! :hi:
Adrian:
Комисионните на банките , Уестърнюниън и пр са в зависимост от примерно до 500е - толкова ; 500-1000е - толкова и т.н. Най-изгодно е ЦКБ.
Има и банкови такси , които обикновено плаща продавача , но повечето искат те да се споделят .
ако си купувач не плащаш комисионни на Пейпал - плаща ги ( удържат му) продавачът . Затова повечето крият Пейпал акаунта си . В момента , в който предложа да си поделим тези 3% fees или да ги поема изцяло аз ( което е мн по-сигурно и изгодно от банка) се оказва ,че имат Пейпал.
svetljjjo:
проблема с пейпала е че преди години имаше много измами с него
предимно от италианци
точно через отваряне на диспут както каза и адриан търговеца почти винаги гори щото е нормално да няма какво да покаже като доказателство че е изпратил пратката и за това немците чесни лица не го предпочитат
а и защото комисионата се поема от получателя на сумата май беше 2,5% от сумата доколкото си спомням
също така преди години американците осъдиха пейпала и ги задължиха да изгонят всички съмнителни според тях лица от системата им за това вече нито един сайт за ПейТоКлик вече няма достъп
bazitov:
--- Цитат на: mite link=topic=83.msg113773#msg113773 date=1544472761 ---това не е възможно да стане както си писал. единствения начин е ако той а направил иск че това което си му върнал не е това което ти е изпратил или си го счупил.
проблема е при теб че не знаеш какво да правиш. и с мен са го пробвали. трябва да следиш случая и в момента в който видиш че той оспорва след като го е получил обратно отваряш директно с пайпал. ебай затваря тяхното дело база на това и пайпал отчита за теб. той нищо не може да оспорва с пайпал а даже и да се пробва, всичко е в твоя полза.
--- Край на цитат ---
Не знам дали не го пробвах и с двете, но определено не може да ми се случи, това, което вече ми се е случило :hi:
gregary:
Тоя ТЪРГ го следях от любопитство (няма PayPal), но да падне за 615 евра, не очаквах... :wacko:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия