Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Как се справяте с праха по макета ?

<< < (3/20) > >>

pach:
Търсейки жени моделистки за една друга тема , намерих един стар линк
http://www.lux-modellbau.de/html_uk/gleis_vh.htm
като това е за "НО" но има и за "N"!
Хитро е , разходете се - има интересни нещица! ::)
А пък тая прахосмукачка ме разби - тук я тестват !
http://www.stayathome.ch/TurboSauger.htm
 ;)

toniemi:

--- Цитат на: toniemi link=topic=87.msg551#msg551 date=1196975568 ---
--- Цитат на: emilchaushev link=topic=87.msg514#msg514 date=1196890043 ---Спасение от праха няма.
Номера с прахосмукачката с двата накрайника и аз го практикувам.

За релсите използвам освен почистващ вагон ( и аз не съм доволен от резултата) изопропилов спирт и клечки за уши... и се въоръжавам с търпение за 20+м релси по макета...

Когато го завърша ( след някоя и друга година), може би ще сложа стъклен "покрив" и страници за да го консервирам от праха.

--- Край на цитат ---
Аз също ползвам прахосмукачка за макетите.Този в НО не е покрит и много се праши,това е видно и от снимките.Този в зет има капаци против прах и деца.Релсите почиствам от прах с голи пръсти или с парцалче със спирт заради онова твърдо,черно отлагане в/у релсите.Може и сух парцал от чаршав,няма грешка.Вагон не признавам защото той или ще ти го замаже,или бързо се зацапва и на някои места трябва да минаваш многократно.Сухият или леко влажен парцал премахва страхотно.В тунелите без достъп може и вагон.Имате право да наемете фирма "Волф"или"Дитц" ;D

--- Край на цитат ---
Открих още един не много сигурен метод-заемате заплашителна стойка и казвате леко настоятелно"къш прах такава",ако няма ефект,използвайте други методи ;D ;D ;D

GG1:
Изобретението е невероятно, какви болнави хора има само, леле, а аз явно съм още по-зле и от тях, уникално е според мен. Искам такава сега, веднага ;D ;D ;D прахосмукачка за релсов път драги.....

NoHaB:

--- Цитат на: toniemi link=topic=87.msg2337#msg2337 date=1203961301 ---
--- Цитат на: emilchaushev link=topic=87.msg514#msg514 date=1196890043 ---Спасение от праха няма.

За релсите използвам освен почистващ вагон ( и аз не съм доволен от резултата) изопропилов спирт и клечки за уши... и се въоръжавам с търпение за 20+м релси по макета...

Когато го завърша ( след някоя и друга година), може би ще сложа стъклен "покрив" и страници за да го консервирам от праха.

--- Край на цитат ---
Аз също ползвам прахосмукачка за макетите.Този в НО не е покрит и много се праши,това е видно и от снимките.Този в зет има капаци против прах и деца.Релсите почиствам от прах с голи пръсти или с парцалче със спирт заради онова твърдо,черно отлагане в/у релсите.Може и сух парцал от чаршав,няма грешка.Вагон не признавам защото той или ще ти го замаже,или бързо се зацапва и на някои места трябва да минаваш многократно.Сухият или леко влажен парцал премахва страхотно.В тунелите без достъп може и вагон.Имате право да наемете фирма "Волф"или"Дитц" ;D

--- Край на цитат ---
Открих още един не много сигурен метод-заемате заплашителна стойка и казвате леко настоятелно"къш прах такава",ако няма ефект,използвайте други методи ;D ;D ;D

--- Край на цитат ---

Баща ми постанови че си за побъркан... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

toniemi:

--- Цитат на: NoHaB link=topic=87.msg2342#msg2342 date=1203965921 ---
--- Цитат на: toniemi link=topic=87.msg2337#msg2337 date=1203961301 ---

--- Край на цитат ---

--- Край на цитат ---

--- Край на цитат ---

Баща ми постанови че си за побъркан... ;D ;D ;D ;D ;D ;D

--- Край на цитат ---
При толкоз цитати ,не разбрах за кого става дума ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия