Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Как се справяте с праха по макета ?

<< < (9/20) > >>

kbeykov:
Не знам как се казва. Това, което имам, е на Роко, но нищо друго не пише на опаковката. На цвят е сиво, когато го пипаш, понякога по пръстите ти остават кристалчета. Тежко е, но е пластично и малко се огъва. Повърхността му напомня на много ситна шкурка, но не стърже по релсите - напротив, даже ги изглажда и полира. Когато чистиш с шкурка, по релсите остава фин слой черен прах, докато с това чудо се работи изненадващо чисто. Получих го от близък, който работи в Швейцария. В магазина му казали, че дори покрива релсите със защитен слой - не знам колко е вярно, но наистина върши чудесна работа.
Ще се опитам да публикувам снимка.

kbeykov:
УРАААААААА!!! Въпросното нещо се нарича Roco Abrasive Cleaner и изглежда така:

http://trains.com/mrr/objects/images/mr_ma_11-03_cleaningtrack_02.jpg

Сайтът е интересен:

http://trains.com/mrr/default.aspx?c=a&id=249

Дано да ви е от полза!!!
Поздрави! :) ;)

TheJackal:
Благодаря за двата сайта - интересни са. Отностно камъка - амбразивен диск за полиране, така се казва - прозводство е на "Roco", но предполагам, че по Проактикер и другите магазини от този калибър ще се намери възможно най-финния амбразив. Лично ще опитам. :o

Maktub:
На мен ми се струва, че чистият спирт върши достатъчно добра работа, стига разбира се да се чисти редовно, на по-кратки интервали, а не да се изчака да се получи кора и тогава да се стърже. Е да, досадно е, ама като сме се хванали, няма начин. А исках да попитам някой опитвал ли е с коресилин? Разбирам, че тъй като е на ацетонова основа това би разяло пластмасовите траверси, но ако се натопи клечка за уши и памучето се изстиска юнашки, така че да се почисти само главата на релсата, няма ли да се получи? Той разтваря доста неща?

Vlado:
Спиртът почиства достатъчно добре, тъй че не е нужно да се ползват по силни разредители.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия