Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Пътуване с парен локомотив до Банкя и назад.
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
25 Май 2012, 06:32:05 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4]
  Изпечатай  
Автор Тема: Препоръчвам ! -  (Прочетена 3050 пъти)
CaLLlo
Сделки: (13)
Hero Member
Публикации: 1985

Dampf Ep. 1 & 2 bis ÜK

Профил
« Отговор #45 -: 21 Юли 2009, 18:56:00 »

Има елегантен начин за мен лично, за излизане от положението с многото снимки, ето примерно с един такъв линк от форума:

http://www.railwaypassion.com/forums/index.php?action=dlattach;topic=1045.0;attach=3798

Това е htm файл с големина 1,5КВ , закачен в пост, може и в текущия и става много добре.

Само че тая красота има 2 проблема:
1. Някой трябва да ги пише тия htm-файлове, за мен не е проблем, но за другите - не знам ...  възмутен
2. Тоя линк така даден работи само за регистрирани потребители, на другите иска първо да се регистрират, иначе  Категорично не!

От второто веднага следва, че това не е решение и проблемът в крайна сметкa опира единствено до - къде да закачвам миниатюрните htm-файлове, щото на хостинг машините не дават - може само картинки и pdf, Yahoo направи публичните си фолдери платени от известно време, а друго не се сещам, дайте някаква идея. Говорих с двама модетатори, да ми отпуснат 1МВ от форума, предостатъчен за безброй htm-файлове, но ми казаха да говоря с Dispatcher, щото от него само зависело, но прецених, че проблемът е маловажен и по-добре да се откажа и от тоя вариант.

За мен на практика остават 2 варианта:
1. Да давам само линкове и да се клика за всяка снимка - по-неудобно от това едва ли има ...
2. Да направя собствен сайт и да давам линкове към него, а там да правя каквото си искам, но снимките вече няма да са от форума, а от сайта. Остава обаче да имам и желанието да се занимавам и с това ...

Не знам кой каза на последната среща, май Жори, че понякога с някои снимки във форума има проблеми, че не се виждат винаги и от всякакъв компютър, но "сашовите снимки винаги се виждат отвсякъде и проблем никога не е имало". Ами да, целта ми винаги е била моите снимки да може да ги види и "всеки германски пенсионер, без регистрация". И това може би популяризира хобито и ни сближава повече, отколкото всички други начини.
Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7494

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #46 -: 22 Юли 2009, 09:21:53 »

...

Не знам кой каза на последната среща, май Жори, че понякога с някои снимки във форума има проблеми, че не се виждат винаги и от всякакъв компютър, но "сашовите снимки винаги се виждат отвсякъде и проблем никога не е имало". Ами да, целта ми винаги е била моите снимки да може да ги види и "всеки германски пенсионер, без регистрация". И това може би популяризира хобито и ни сближава повече, отколкото всички други начини.

За това започнах и аз - трябва ли да се клика, било то за да отидеш там където ще видиш снимката, или пък за да я уголемиш, пиши я "бегала" тая работа.
И не става въпрос за мързел или бавна връзка, а просто за красотата и прегледността на темите.
Никой не може да ме убеди ,че в старото положение темите не бяха по красиви и привлекателни.Пък за чуждунците си е направо "лукс" да разглеждат нашият форум.
Не ме разбирайте грешно, но в случая така си беше по "читаемо".
Не напразно най-привлекателните сайтове за нас са тези дето имат ГОЛЕМИ снимки - като култовият сайт например.
При нас със снимките на Сашо, до сега се съчетаваха, красотатата на снимките със същината на форума!!! Одобрявам! Одобрявам! Одобрявам!
Жалко ,че няма някакво решение ...
Или както казва Лъчо, все някой от нас ще е недоволен...
Добре че нямаме сред нас някой на който , да трябва "четяща" програма.... бе-е-е-е
 Наздраве! голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
Активен
Страници: 1 2 3 [4]
  Изпечатай  

Отиди на: