Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Траверси - цвят

(1/2) > >>

Best Ripper:
Незнайно за мен защо от зората на пластмасовите траверси някой източногермански малоумник набута черния цвят. Лично за мен това е най-голямата простотия в ЖП моделизма и за съжаление май продължава и в днешно време с неотслабващи темпове... Нищо не е пречило и не пречи и едва ли ще пречи занапред още производителите да пускат линии с траверси от кафява или светлосива/сива пластмаса /имитации съответно на дървени и бетонни траверси/. Та питанията ми са две:
1. Продават ли се вече такива линии, оцветени нечерно? /било гъвкави, било твърди/
2. Някой играл ли си е да пребоядисва черните траверси? Лично аз съм на стария "П" профил Пико, където металната част /релсите/ могат лесно да се демонтират и при успешен резултат от някой колега бих се навил да си ги пребоядисам...

EMPEROR:
Tillig, Roco, Rivarossi, Lima, Fleischmann... сигурно има и още ;)

Best Ripper:
А някой да се е правил на бояджия?

Сaprycorn:
Ако използваШ аерограф, много лесно Ште боядисаШ траверсите и релсите отстрани. ВсъШтност технологията е следната:
1. С аерограф и подходяШта боя (всякакви нюанси на кафяво) се пръска всичко и релси и траверси.
2. С парцалче напоено с кореселин се почистват главите (горната част на релсите). Става много лесно, дори когато боята е изсъхнала.
3. Закачват се снимки тук, във форума, на вече готовите релси ;)
 Приятно боядисване

zazo:
доколкото знам (чел съм го някъде), цветът на траверсите носи и информация за това от каква сплав са самите релси.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия