Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Клуб железопътен моделизъм - България | Club railway modelling - Bulgaria

Дискусия относно името на клубa.

<< < (8/21) > >>

Adrian:
Колкото по-просто -  толкоа по-добре ;)

пък и не само с моделизъм ще се занимаваме - очерава се историческа , каталожна , колекционерска и други дейности , освен моделизма ;) - примерно атракционни пътувания , реставрация , база данни с чертежи на Бггари, локове (библиотечна дейност), инициатива за произвеждане на български loc-модел в HO ,  ....

страст железопътна е тва , ей !

Покрай всичко това сайтът ще трябва основно да се преработи !

EMPEROR:
Сайта, живот и здраве веднъж да стане всичко като хората с клуба, няма да има абсолютно нищо общо с това.

toniemi:

--- Цитат на: toniemi link=topic=898.msg11659#msg11659 date=1224521577 ---
--- Цитат на: martzaro link=topic=898.msg11652#msg11652 date=1224519778 ---Гласувам за това:
- Национален клуб на българските жп моделсити - "Railway Passion"

--- Край на цитат ---
за

--- Край на цитат ---
Това отпадна ли?!

Adrian:

не бре , умуваме как да е ?

после предполагам ще пуснат анкета с 2-3 предложения да гласуваме он-лайн

Жоро:
Като начало ще кажа, че напълно подкрепям Gervasii:

--- Цитат ---не съм съгласен клуба да се именува на латиница, принципно е редно да уважаваме езика си, който е един древните в европа езици. не ангажирам никого с мнението си но е редно да е на български
--- Край на цитат ---
Името задължително да е на български, а един превод на английски мисля, че достатъчен. Няма какво да ги мислим чужденците, на какъв език ще ни намират. И ние не ги търсим на български.

Аз имам същото питане:
--- Цитат ---Как обикновенния българин ще разбере, че става въпрос за железопътен моделизъм, като прочете "железопътна страст"
--- Край на цитат ---
Името трябва да е кратко и недвусмислено. Например

Клуб на българските жп моделисти

При обсъждане на въпроси по образуването на клуба предложих името FREMO BG, тъй като засега, (а и за в бъдеще надявам се) дейността ни е именно в посока модули. Не бе прието и се спряхме на по-горния вариант.
За клуб, в който ще членуват не повече от 50 души( и аз съм оптимист като Pach) ми звучи малко помпозно Национален.
Добавянето в името на повече пояснения или имена за мене излишно. Още по-малко на латиница. Направих си труда да видя значението на думата passion. Ето какво излезе:
PASSION
n   страст

fly into a PASSION много се разсърдвам, кипвам, изпадам в ярост

-ate избухлив, невъздържан

Не мисля, че е най-доброто определение за дейността и целите на нашия клуб.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия