Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Клуб железопътен моделизъм - България | Club railway modelling - Bulgaria

Дискусия относно името на клубa.

<< < (20/21) > >>

Vlado:
Брях да му се невиди! Пламене, що ми се струва, че си срещу всички или моята заета от конспирации душичка, гледайки под леглото, вижда призраци, а?! Я гледай, брях, брях! Именно тежкият ти характер и премногото ти фикс идеи и нетърпимост към чуждото мнение погубват направеното досега относно устава, името, членовете и тям подобни, свързани с клуба, а не нещо друго. Хванал си се като удавник за сламка в твоите позиции и като чуеш нещо различно истериите започват. Това се видя добре и на срещата ни при Жоро преди известно време. Затова и когато обсъждахме устава на лична подложи под съмнение цели институти на правото с простичките думички "ами това не го знам, значи го няма" или "в частна полза" ми звучи гадно, махни го". Добре че не организираме клуб на лекарите, че тежко и горко на пациентиte с такива "спецове" като теб тогава...
И понеже ситуацията излезе извън контрол, а аз за първи път не искам да спра, дори и заради хобито, защото не мога да мълча пред човек, който под задръжки има предвид обиди и сквернословия, преставам да отговарям на откровените заяждания на Пач и го игнорирам като потребител. И тъй като това ми желание влиза в противоречие със задълженията ми на модератор във форума, съблюдаващ за реда и спокойствието на всички участници в него, ще обсъдя ситуацията с останалите колеги, за да не допуснем лично отношение или пристрастие към който и да е форумист.
Благодаря за вниманието! :( 

Adrian:

Излишни нерви , Пламене :)

Спокойно преди гола , приятел ;)

Владе , успокой се , Пламен често 'прегаря' , но е чудесен човек , който определено милее.

Моят безобиден базик с нковете си има корен . Цял живот са ни натискали да пеем на английски , щото ' рокът се пеел на английски ' , цял живот учихме руски та и до ден днешен като ми додат руснаци без да искам се опитвам да им говоря на руски...както и да е , аз съм спокоен и съвестта ми е чиста , защото бандата остана БЪЛГАРСКА. Винаги съм се учудвал защо хората , като си избират ник , слагат най-вече нещо чуждоезично . На мен ми е смешно това...но това не влияе на уважението ми към колега по форум.Просто това чуждопоклоничество е много дълбоко инфилтрирано, трудно ще се изкорени.Хех , казвайте се както искате , разбира се ... това да ни е дерт ;)

Ще има голям педагогически ефект този клуб , влияние ? - ще има деца , младежи , които се изграждат , добиват привички , дисциплина , добиват вкусове , ценностна с-ма...трябва да сме истински българи , във всяка една частица от съществуването си.
И в името. Това е кристално ясно.

Изнервянето идва не от проточването на дебатите , а по-скоро чисто демократичната основа - всеки да си каже мнението . Да , но ...няма да стане така.Мненията са много и ако всеки си мисли ,че неговото е най-тежко - дълго време ни предстои да си играем на оратори. Предвид на сложната порода 'жп-моделист' ще настане страхотно оплитане.

Никак не обичам прекалената демокрация. Трябва да има Един , който да ръководи. И като каже йог - правим го.

to be continue...

Gervasii:
подкрепям Адри и нека преспим. според мен винаги личното избоява но силата според мен е да владееш това чуство. ценното според мен е всички поне тук да сме малко или много приятели които споделят общи мераци. а както се казва от китйците повече са мераклиите.

Coltrane:
Напълно споделям мнението на Адриан. Нека всеки защитава позицията си, но да се старае да бъде тактичен. Освен това, явно темата няма скоро да бъде приключена.
.... ами взех и да се замислям за ник-а си... дали пък да не го преведа? :-\
Апропо - долу Либералните Гниди! :)

pach:
Владо въпреки ,че ме "игнорираш" като потребител , аз се чувствам задължен да ти отговоря.Това право никой не би могъл да ми го отнеме.Аз съм срещу всички само в твоите очи.
Да може и да е фикс идея най-после (след двадесет години дебати ) да направим клуб . Много хора които са моделисти от преди твоето раждане , вече добиха вярата , че клуб на железопътните моделисти ще има , така че твойте спънки които правиш , са напразна загуба на време.Ти си този който погубва тази идея с предизвиканите или не , твой действия досега.Съжалявам , но аз нямам намерение да правим клуб за нашите внуци - искам го за нас в реално време , в днешни дни.
Сам изпусна възможността да се включиш в това начало , поради несериозното ти отношение към идеята.Имаше възможност цели два месеца  и никой не ти е виновен , че не вярваше , а слушаше съветниците си .
Но слава богу идеята се разви и потръгна и без твоята намеса . Това  те принуди да се включиш в движение (въпреки твойте твърдения  ,че сега почваме) , но ние сме доста напред и няма да се връщаме назад.Още преди срещата за юбилея на форума , отправих поне два призива към специалистите по право от форума да се включат и да помогнат с компетентното си мнение , заради единият дори юбилея бе направен от 16 часа (това бе твойто обяснение) но той не дойде.
Другият бе ти ! Сигурен съм ,че си чел мойте предложения към вас двамата ,темите все още не са изтрити от този форум ,  но не се включи.Фактите говорят сами...Защо само ти си знаеш.
Колегата ти се опита да ни разцепи с колегите си по град , но и това не успя.И там също има достатъчно зряли и умни хора които истински искат такъв клуб да има.Както и в другите градове...
Стари моделисти се учудваха ,че клуб ще правим и ме предупреждаваха за "подводните камъни" , но най-малко съм очаквал такива като теб да ме спират по пътя.За това се и хванах и направих първоначалните изходни файлове , от които всъщност и почнаха конкретните обсъждания.
По въпроса за тези обсъждания.
На първата ни официално обявено среща на живо (нали не си мислиш , че предварителни срещи и разговори не са текли), която за малко не се провали , пак по твое предложение за отлагане (тогава го  приех като шега , но ти май сериозно си го искал...) , всъщност захванахме дебати като началото на края на обсъжданията по устава.
Там освен всичко останало , имахме желание ти да провериш конкретиката по някой недоизгладени точки .Ти пое ангажимента , но после когато ти писах коментарите на твойта преработка на закона в устав (поне да бе сменил някой точки...) се оказа ,че дори не си спомняш за тези ангажименти!
"Истерията" на срещата в събота бе предизвикана от желанието ти , ако има равен брой гласове в Клубният съвет ,президента на клуба да взима окончателното решение . Това според мен е на една крачка от еднолично управление , само дето ние правим сдружение с идеална цел , а не едноличен търговец (примерно).
За това настоях президента ,да не взима окончателно решение , а да гласува с два гласа за една от двете противоположни тези , които са изравнили гласовете си преди това . Тези два гласа го задължават да взима окончателното решение по спорещите тези , а не да има възможност да налага трето решение (негово си) , което би могъл да направи ако бяхме оставили записа в устава - "окончателното решение взима президента".
Ти упорито се опитваше да ме прекъснеш , да не би да изясня позицията си и ти обещавам ,че всеки път когато видя извращение в бъдещият клуб да реагирам по индентичен начин.Пък нека на теб да ти звучи като истерия.
Ние еднолична диктатура няма да правим , който и да е бъдещият президент на клуба , и това трябва да ти е станало ясно.
С теб или без теб клуб ще има , ти си решаваш дали искаш да си в него или не...
Смятам за напред и аз също да те игнорирам (както се наложи да направя с твоя колега от Пловдив) , но те уверявам ,че вратата е все още отворена и си добре дошъл при нас , стига истински да те интересува основаването на клуб на железопътните моделисти.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия