Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Клуб железопътен моделизъм - България | Club railway modelling - Bulgaria
Дискусия относно управлението и членския внос на клубa.
EMPEROR:
УПРАВЛЕНИЕ и ЧЛЕНСКИ ВНОС:
- Ръководни органи на клуба
- Членски внос с различна вноска, нива и отговорности
- Регистрационна такса (еднократна и минимална като себестойност, която ще подпомогне регистрацията и рекламата на клуба)
Нещата са далеч от окончателни, но ето че поставихме основите. Ще помоля всеки участвал във вчерашната дискусия, както и тези които по един или друг начин имат или искат да имат отношение към този клуб, да дадат своето мнение и/или предложения. Критиките също са добре дошли, но нека това не се превърне в поредният конфликт, защото пред нас са общите цели на клуба и ще успеем само и единствено, когато има мир, разбирателство и компромиси. В момента в който темата тръгне в грешната посока, ще бъда принуден да я заключа. Надявам се да подходите сериозно и без излични дразги и препирни да изработим ЗАЕДНО плана за развитието на клубът.
Благодаря Ви за вниманието!
С уважение,
Екипът на Railway Passion
pach:
Членски внос в четири групи :
- Пълноправен член над 18 год. с пълен членски внос. ПРаво на глас и достъп до всички клубни архиви и други "екстри"(машини , файлове и т.н.)
-Асоцииран - половин членски внос , над 18 год. , без право на глас , без достъп до част от архивите ,но до "някой екстри" (фанелки , значки и т.н.)
- Ученици и студенти докато са такива или навършване на 18 год (по избор) на половин (или 1/3 ) членски внос , без право на глас , без достъп до архива.
- Почетни членове - ясно кой и защо , освободен от членски внос , с достъп до "пълният" архив , мммм без право на глас , но при гласуване със статут на съветник-консултант!
За регистрационната такса , въпрос на организация . Ще съберем и регистрираме лесно...
Аз предлагам и някаква еднократна първоначална такса , различна от ежемесечният членски внос , еднократна внасяна при влизането като член на клуба (без фрапантни суми), така или иначе трябва да може да натрупаме и някакъв първоначален минимален фонд с който да започнем , хубаво и да имаме постъпления в него и при всяка нова приета кандитатура , той да се попълва (щото сигурен съм , че ще се опразва по-бълзо отколкото се събира) но по този начин , ще се избегнат приказки от рода " ееех , аз когато давах пари да се основе този клуб , ти още под масата търчеше "- така всеки новопостъпил , ще е дал своята лепта в общото дело.
TheJackal:
Единен членски внос. И веднага ще разесня защо: аз съм от Бъргас, скоро клуб няма да има защото сме за сега 3-ма.Решавам да дойда в София и примерно искам един ден да отделя на клуба и любимото си хоби, нима няма да имам достъп или според членския внос това ще мога да правя , а това не!?
Независимо кой с какви пари разполага членския внос да е един - всички сме равни пред хобито!!!
martzaro:
Пач не съм сигурен дали да се събира членски внос от непълнолетни да не ни обвинят в изкуствено насилване на децата да плащат...примерно някой разгневен родител дето няма пари да плати бленуваното влакче и реши да си го изкара на нас за дето сме зарибили детето. Ако не се лъжа ти си юрист и знаеш какво означава думата малолетен или непълнолетен т.т. според закона невменяем или неспособен да взима или носи отговорност за действията си или делата си....е как да му вземеш пари а????
??? ??? ??? ???
pach:
--- Цитат на: TheJackal link=topic=901.msg11642#msg11642 date=1224514765 ---Единен членски внос. И веднага ще разесня защо: аз съм от Бъргас, скоро клуб няма да има защото сме за сега 3-ма.Решавам да дойда в София и примерно искам един ден да отделя на клуба и любимото си хоби, нима няма да имам достъп или според членския внос това ще мога да правя , а това не!?
Независимо кой с какви пари разполага членския внос да е един - всички сме равни пред хобито!!!
--- Край на цитат ---
Това е идеалният вариант , но да не забравяме , не всеки може и иска да е така .Има хора които ще се откажат от членуване , именно заради членският внос - разни хора , разни възможности , разни идеали... ::)
Ако го деференцираме на четири групи , струва ми се покриваме доста широки критерии , пък от там нататък всеки си прави сметката , точно в коя група желае да се включи , ние никого не караме на сила - всеки си е сам господар...
Колкото до различният достъп , до документи и материали , да даде световната икономика (и в частност българската) някой ден , деференциацията да остане само в размера на членският внос и да бъдат премахнати всички други ограничения.Но за жалост , за сега не може да си позволим един да плаща минимален членски внос , друг да е с максималният такъв , и двамата да имат равни права при гласуване на политиката и бюджета на клуба...това си е било предпоставка за раздори от край време в българските земи! ;D
пък и въобще не е справедливо , нито пък е демократично - това си е диктатура на слабите...
--- Цитат на: martzaro link=topic=901.msg11650#msg11650 date=1224519407 ---Пач не съм сигурен дали да се събира членски внос от непълнолетни да не ни обвинят в изкуствено насилване на децата да плащат...примерно някой разгневен родител дето няма пари да плати бленуваното влакче и реши да си го изкара на нас за дето сме зарибили детето. Ако не се лъжа ти си юрист и знаеш какво означава думата малолетен или непълнолетен т.т. според закона невменяем или неспособен да взима или носи отговорност за действията си или делата си....е как да му вземеш пари а????
??? ??? ??? ???
--- Край на цитат ---
Благодаря за повишението , но съм доста далеч от юридическото образование ...аз поскоро имам улично-фирмено такова , но то е от обща култура , придобито по съвместителство , и защото нуждата го е изисквала в тая скапана държава...
Доколкото знам с юридическо образование сред нас са Владо и "Ричи".И да знаеш и на двамата им личи какви са !!! ;D ;D ;D ;D ;D
Колкото до зарибяването на детето , смятам ,че в бъдещият клубен устав , ще имаме предвидена точка по която ще се приемат малолетни и непълнолетни членове (още една причина за диференциран членски внос - децата нямат нашите финансови възможности...някой ...май ::)) с подписа на родителското тяло . В тази точка ще е предвидено нещо от рода "със съгласието на родители/настойници " или нещо от сорта , както е предвидено в закона на тема пътуване извън страната или отиване на детски лагер."Зарибяването" на децата се извършва от самият моделизъм , от там нататък всеки родител да си преценява , до колко това зарибяване е сериозно за детето му или е моментно увлечение , и дали предпочита детето му да е будно , с изграждане на техническо мислене , сръчност на ума и ръцете , или предпочита "безплатното" шляене на отрочето по "чистите" улици , с престъпност и наркотици. Избора не е наш , а техен и ние никого не караме на сила - това е клуб по хоби , а не спешна психологична помощ , за родители , учители и подрастващи...
А ако някой родител се опита да си го изскара на нас - да си се оправя , ако той не може да се оправи с детето си , ние ли ще отговаряме за неговата некомпететност като родител?Има си устав и подпис под заявлението за членуване, подадено собственоръчно от родителя с детето...още една причина да имаме регистрация в съда по закон...
Аз така мисля...
Това не е наш проблем , колкото и да се стараят някой родители ,все друг да им е виновен.Тук спокойно можем да прилагаме закона на нашата държава.Няма да сме нито първите , нито последните...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия