Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Клуб железопътен моделизъм - България | Club railway modelling - Bulgaria
Дискусия относно мащабa, използван от клубa.
pach:
МАЩАБ:
- Клубният модулен макет да се изработи в НО (1:87) мащаб
- Отдели ТТ и N веднага щом възникне желание за създаване такива с част от бюджета заделен от членският внос. Отделите могат да бъдат към всяка регионална секция.
Аз съм "за"...
Струва ми се ,че това е най-ясният въпрос , поставен във форума.
EMPEROR:
Ами да, то някъде беше упоменато, че клубният макет, ще е на модулен принцип, но при разделянето на темата е останало малко неясно...
Така че да - говорим за МОДУЛЕН макет!
Maktub:
Нека първо изчистим терминологията, която да възприемем, за да има повече яснота. Предлагам за клоновете в различните градове да използваме термина "секция", а за отделните мащаби в рамките на отделните секции да използваме термина "отдел".
Всяка секция решава с кой мащаб ще започне, макар че едва ли ще има секция, в която преобладаващите няма да са "НО". Всичките отдели трябва да са равноправни и равнопоставени, без да се определя някой от тях като "основен" пък другите "допълнителни" или нещо такова. За секция "София" - естествено - ще се започне с отдел "НО". Когато група от няколко члена, които са почитатели на друг мащаб решат да работят в него, веднага може да се основе втори отдел "ТТ" или "N" (а защо не и "G" ;D ). Едва тогава ще влязат в сила заложените в устава вътрешно-клубни финансови взаимоотношения.
Казано накратко, това, което предлагам е всяка секция да стартира с отдел в мащаба, в който има най-много моделисти, след което да се развиват и други отдели с други мащаби.
pach:
--- Цитат на: Maktub link=topic=903.msg11749#msg11749 date=1224581745 ---
Казано накратко, това, което предлагам е всяка секция да стартира с отдел в мащаба, в който има най-много моделисти, след което да се развиват и други отдели с други мащаби.
--- Край на цитат ---
Това е логично , и се разбира от самото себе си... ;D
Adrian:
HO за низините
ТТ в пред-планините
N по високите части
Z при орлите ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия