Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

превръщане на механични стрелки в автоматични

<< < (2/3) > >>

ritchie:
Ей  тоя  muncho   е  голям  факир  на  автоматизирането  на  стрелките. 
Наистина  много  добре  се  е  справил  с  монтажа.

XRISTO:
Искам да попитам дали стъпковото моторче от флопи  (с 4 извода, което съм оградил на снимката с червена окръжност) може да се задвижи с обикновено правотоково захранване и ако да - на колко волта?На кои от четирите изводи се подава напрежение?

Ако някой се интересува защо питам в тази тема, то е защото смятам да използвам такова за електрифициране на стрелка.  :yes:

bdz43r:
Не може.
А за конрадските механизми има и още един начин, при който се пускат само два проводника до стрелката. Захранва се с постоянен ток през двуполюсно ЦК ключе, което само разменя полюсите, а двата извода на механизъма с диодите се свързват заедно (барабар с диодите разбира се).

XRISTO:
Кое не може? Не може да се пусне да работи без контролера и оттам не мога да го врътна с обикновено захранване или не може да се пригоди за задвижване на стрелка?
...защото ако е второто - не е верно, няма механизъм, който да не може да движи стрелка, трябва само малко сръчност и загуби - време(с първото не съм зле,а второто  имам в излишък)
Конрадските когато ги направят по 2 за лев - ще си купя...  :lol:

bdz43r:
Не можеш да го завъртиш с обикновено захранване без контролера.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия