Клуб "Железопътен моделизъм - България" | Club railway modelling - Bulgaria > Клуб железопътен моделизъм - България | Club railway modelling - Bulgaria

Сбирка за обсъждане на проектоустава

<< < (3/6) > >>

Adrian:

Пацо , немаш удържане ! Дай ако искаш и Mercedes на президента да купим ?
Не виждам повече от 10 човека , които могат да отделят финанси за клуба !!!
Мисли за хората бе ,човек - казвам ти с 5-6 човека няма сми! Нали търгувам с хора непрекъснато - не само през форума - а и чрез други сайтове - и виждам кво е положението . Хобито ни е СКЪПО. ФАКТ!

EMPEROR:
На срещата 10 ли бяхме? А колко още не успяха да дойдат... а колко евентуално нови хора ще привлечем... въпрос на добра рекламна стратегия...

pach:

--- Цитат на: EMPEROR link=topic=915.msg11966#msg11966 date=1224829853 ---Аз как виждам нещата за членска вноска... виждаме колко ще ни струва регистрацията на име и лого (ако не се лъжа беше около 300лв) плюс там различни документи, обработка и т.н. + скромна сума да се полее после. Делим на броя членове до момента и запазваме тенденцията занапред.

--- Край на цитат ---
Сега се сещам и още нещо - "делим броя на членовете до момента и запазваме тенденцията занапред " си е чиста проба предпоставки за лафове от рода на "аз когато създавах този клуб момче , ти къде беше  !?!"...и се почна едно делене на "стари и млади" , щото старите са били 15 души и са делили необходимите суми на 15 , пък сега "новобранците" делят на 45 и "дават мноого по-малко пари от нас , основателите на клуба...".
Това е и значението на еднократната първоначална вноска на всеки постъпил , дали сега или след три години , всички наравно участват в основите на клуба.
За "старите кучета" дръзнали първи да глозгат голият кокъл наречен "основаване на клуб"  , си остават моралните оценки и лафовете от рода "Евала пичове , хем сте се хванали , хем сте го направили чудесно!!!(за отрицателните страни няма какво да ви казвам - и такива има...ще е малко чудо лично аз ако успея да запазя добрите си отношения с хората и въпреки мрачните предсказания на Адри за "тъмната жп моделистка душа"  ;D)
......................

Адри аз мисля за хората бъдещи членове на клуба , а не за хората които си купуват влакове.
Влак може да си купи щото е за него , ама ако стане и нещо от клуба да взема , ехаааа...
клуба за такива хора (авантаджии) не е привлекателен , и това трябва да е ясно отсега.Точно за това са и притесненията на хората - да не бъдат грешно разбрани идеалните им стремежи , като поредната аванта !?
Клубът с неговите идеални цели се създава , не да печелим , а да си помагаме взаимно в хобито по технически , исторически и т.н. въпроси. Не го създаваме да подпомагаме "социално слабите" жп моделисти.Това е моето мнение...
Адри точно щото хобито ни е скъпо , се чудя на мрънканици от типа - "лелеее ...егати членският внос :o" .
На такива мрънканици отговарям "Скъпо хоби , защо евтин клуб!? Членският внос е част от хобито (за този който го пожелае) ...като ти е скъпо не си купуваш влакове , реципрочно - като ти е скъп членския внос - не ставаш член ....никой не караме насила ,нито да си купува влакове , нито да става член ...това е...
Времената на "всички сме равни !" отминаха (пък дори и в тях нямаше равни...).
Дай да направим членският внос по 1 лв. и след това да видиш какъв наплив от желаещи за клуба ще има...нема да можем да се запознаваме с всички , особено ако може да се изкара "безплатен обяд" за чужда сметка.

EMPEROR:
Не си ме разбрал ... ако първоначалните разходи са примерно 300лв, а ние 10 човека... слагаме вноска 30лв... и под запазване на тенденцията имах впредвид, да останат 30лв и занапред... :)

pach:
Верно не съм те разбрал - но пък така става ясно и за другите не разбрали като мен , като теб...
Абе шоу да става!
 ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия