Във връзка с тази снимка

И този мой въпрос
...Този купейният (с врати на вън от всяко купе)
пътнически пред гара Божановци , на истина ли се е търкалял в България?...или и интерпретация на автора? 
...
И този отговор
Естествено че са интерпретация.Но и не съвсем.Притежавам самолетна снимка на спирка Божурище от края на 30-те год. на която се вижда композиция от подобни вагони, но 3-осни и 4-осни, със и без оберлихт-надстройка и с фургони и в двата края на композицията.Баща ми ги помни тези вагони някъде до средата на 50-те.По интересното е, че помни такива 2-осни вагони със преходи м/у тях на пътнически влак от Белово за Пловдив някъде до края на 60-те.Според мен едва ли са били абсолютно същите, по скоро подобни, а за преходите съм сигурен, че са правени впоследствие у нас при някое преустройство.
Авторът се оказа ,че е взел много присърце нещата и в резултат , ми бе предадена въпросната снимка за сканиране и качване тук.
За мен това е ценност с двойно значение.
Както мнозина знаят , се изживявам и като стендов моделист , а на снимката има едновременно обекти на двете ми хобита.Влакове и самолети!!!
Специални благодарности на Стоян , за осигурената снимка (тя ще му бъде върната при пръв удобен случай) която да ни покаже малко от родната история , както и за оказаното от него доверие - много хора биха се затруднили да ми я дадат на юнашко доверие , но Стоян е пич и половина!
Въпреки , че не претендира за авторски права , трябва да се знае , че въпросната снимка е от неговата колекция !Имам разрешението му , да я кача само тук!
Ето и снимката :

Хвала на таквизи хобисти , както би казал Жоро!!!