RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм

Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering => Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control => Темата е започната от: lubomir в 23 Септември 2008, 16:00:37

Титла: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 23 Септември 2008, 16:00:37
След 2 години проби и тестове и някои проведени разговори, от началото на Октомври ще мога да предлагам обикновенни и звукови DCC декодери на фирма www.tran.at (http://www.tran.at) Австрия, както и други електронни и електротехнически артикули за жп моделизъм. Към момента разполагам с малки количества DCX74D(подходящ за вграждане както в N, така и в H0 локомотиви), като в зависимост от това към кое ще проявявате повече интерес ще се опитам да поддържам тези артикули тук на склад. Цените са същите като в Австрия и могат да се видят тук  http://www.tran.at/cgi-bin/Preisliste.pl (http://www.tran.at/cgi-bin/Preisliste.pl). Сроковете на доставка са ориентировъчно до 10дни.
В момента тази фирма предлага едни от най-добре работещите декодери, които практически не създават проблеми по време на експлоатация за разлика от някои конкурентни продукти. Напълно NMRA съвместими, тези декодери работят безпроблемно и с мишките и централите на ROCO, LENZ, ZIMO, Uhlenbrock  и др. DCC системи.
Ще се опитам да осигурявам преведена документация за всеки артикул на Български. Вече имам готова такава за DCX74D. В момента правя такава за звуковите декодери и програматора.
Моля, ако някой има въпроси да ги изпрати на Л.С. или да звъни на тел. 0888248591.
Пожелавам приятни занимания с любимото хоби!
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: EMPEROR в 23 Септември 2008, 16:04:39
БРАВО! Звукови декодери на по 40-50е... това си е трепач!!!
Евала наистина!
Само как седи въпроса със звуковите банки?
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: pach в 23 Септември 2008, 16:13:02
Супеееер!  :o
Без много да разбирам , се бях ориентирал към тези нещица , пък сега като вече и представител си имаме ...Неам думи  ;D
При това за 10-тина дни и на тия цени - за нова година освен "оня" стартов сет на РОКО , май още парици ще трябват! ::)
Успех!
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 23 Септември 2008, 17:12:20
Цитат на: EMPEROR link=topic=804.msg10149#msg10149 date=1222175079
БРАВО! Звукови декодери на по 40-50е... това си е трепач!!!
Евала наистина!
Само как седи въпроса със звуковите банки?
Най-вероятно гледаш само звуков а не комби декодер. За мен най-добро си е комби декодер по две причини най компактно и едновременно с това две в едно. При това излиза по-евтино от два декодера(за задвижване и за звук).
Какво по точно те интересува за звуковите банки? На сайта има документация като освен на немски доста неща са и на английски. Мое задължение е да осигурявам и БГ документация, но това ще става на етапи заедно с пристигането на различните артикули. Инак превода от раз на всичко може да ми коства месеци работа, а пък все пак аз си имам и друга работа от която реално се издържам. Относно цената пропуснах да кажа че издаваме ДДС фактури, така че това е един допълнителен бонус.
Всички комби декодери са за говорители с 8 ома съпротивление(а не 100 ома като ESU), което е най често срещано при говорителите за GSM -и. Все пак в комплекта има изключително качествен такъв компактен говорител който също е произведен в Австрия, и замяната му е препоръчителна само ако няма място за него.
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: XRISTO в 19 Октомври 2008, 11:36:09
Изказвам това мнение на базата на закупения и монтиран декодер от Любо.Значи,декодерът като цяло си го представях 4 на 5 или нещо подобно - единствената база за сравнение ми беше декодера,който имам от сета на роко,вграден в кутията на BR 215(едва-едва е събран там  ;D) Та,казвам на Любо,че нямам място на лока за декодери,освен да орежа половината лок отвътре,вследствие което той ще стане лек и ще му се нарушат ходовите качества.Той ми отговори,че декодерчето е малко и че щом ще го слагам в лок,който е от по "старата генерация" , трябва да си взема без NEM куплунг.Реших да рискувам.Локът,на който щях да слагам декодера е Y8400 на SNCF,(това го разбра br118,за което съм му благодарен  ;)).Рискувах и поръчах,в крайна сметка имам и други локомотиви,които чакат за декодери,с доста повечко място за вграждане по тях.  :) Декодерът дойде смайващо бързо и със подробно упътване , което при това е на български език.Оказа се страхотен дребосък,но въпреки това се наложи да поостържа лока с дремела-добре че е от някаква метална сплав,по-скоро цинкова,защото е мек и лесен за остъргване.Изненадата ми беше като го сложих на релсите-за разлика от онзи "туч",дето стои във кутиите на 215-ката,този реагира мигновено на командите и въобще се държи перфектно.Съжалявам , че не съм снимал етапите,но апаратчето ми е кофти,а и съм работил главно вечер,на изкуствена светлина и снимките стават неразгадаеми.  ::) Мога горещо да ви препоръчам този вид декодер - DCX-70,отличен,става и за N , освен за HO,размери 19х11х4,5мм,0,8 амперов.Аз за себе си вече съм решил-ще се дигитализирам от Любо , но постепенно,защото сега започвам покупката на трасето.  ;)
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: Adrian в 19 Октомври 2008, 21:14:58


това е чудесно , смятам да направя и аз такъв опит :)
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: widowmaker в 19 Ноември 2008, 07:51:05
За лок декодерите ясно, ама звука на тия сериозно им куца, има по един стандартен за парен, ел и дизел и толкова...
ЕСУ са далеч по напред и след като ще е гарга, нека да е рошава, макар да е с 30 евра по скъпа, поне знам, че звукът е точно тоя, който "генерира" локомотива.
Щото никой не може да ме убеди, че БР80 и БР50 примерно звучат еднакво, нали?
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 19 Ноември 2008, 08:36:54
Като си купиш лаптоп с предварително инсталирана скопена версия на Linux, с нея ли продължаваш да работиш? Щото аз предпочитам някоя от читавите дистрибуции.
Същото е и с декодерите на CT-Elektronik. Предлагат се със 3 стандартни звука(парен, дизел, ел.), пък след това всеки си програмира каквото иска. Достатъчно е човек да знае какво иска. И разбира се да ми каже. Така ще получи точно това което му трябва. При това на същата цена. При това с инструкция за монтаж и експлоатация на Български. Мога и да го монтирам, ако собственика на модела го пожелае. Това е което мога да предложа.
Ето ти едно место от където можеш си избра само някои от звуците.
http://sounds.huebsch.at/AMW_Script/sound/SoundList1.pl
Лично на мен ми доставя удоволствие да правя Sound list-овете.
В скоро време ще пусна линкове към някои от моделите които са направени тука с тези декодери.
Дано тогава да стане по-ясно за какво става на въпрос.
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: widowmaker в 19 Ноември 2008, 10:39:02
Това имаш ли го?
SL51-2D/DA
примерно с такъв звук:
http://sounds.huebsch.at/sounds/Dampf_T9_T13/Dampf_T3_T13.spj
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 19 Ноември 2008, 12:08:25
Имам този модел на BRAWA T3 със монтиран звуков декодер.

(http://www.brawa.de/uploads/tx_userinhaltsseite/40032-dampflok-t3-kwste_01.jpg)
Ти на такъв ли искаш да го монтираш или на друг производител?
Въпросния локомотив доста ме измъчи с монтажа, поради простата причина че вътре няма место една жица от къде да пуснеш(пак подобен проблем дето ти писах в твойта тема за декодера). Освен това аз исках да събера първоначално декодера и говорителя на едно в пространството предвидено за декодера, затова монтирах SL74 заради по-малкия габарит. Оказа се че това е практически невъзможно. При проектирането е изтискан всеки милиметър от вътрешното пространство на този модел, за да може баласта в отливката да е максимален, а аз фрезовам отливките(за освобождаване на место) само при крайна невъзможност. Разбира се в кабината има доста место, но аз предпочетох да монтирам декодера в корпуса, а в кабината се принудих да скопя машинистите за да мога да вкарам говорител с резонатор(така звука става плътен и естествено по-качествен).
Това е един от моделите който възнамерявам да пусна като видео и звук до няколко дена с препратка. Ако искаш, просто изчакай няколко дена за да можеш да видиш резултатът.
Моя не е с този звук който ти искаш, но не е проблем да го заредя и с това което ти искаш. Даже сега се сещам, че ако държиш на него, просто ще ти го презаредя, пък после ще си върна моя пак.
Между другото, ако все пак се решиш, те каня, ела в Пловдив, като двамата с теб ще го монтираме и програмираме така както на теб ще ти хареса най-много. 
Имам SL51-3, който е с по-нов софтуер.
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: widowmaker в 19 Ноември 2008, 13:09:20
Не, на Т9, Флайшманският, дано му намеря место, че локомотива все още не е у мен (ще го получа по нова година), а като гледам на spare parts пдф-а, швабите са го наринали почти догоре с всякакви простотии.
А и сега като гледам, ей тоя SL74DA май най ме устройва, мотора повече от 200-300мА надали ще лапне, а размерите на този въпросният ме устройват.
Ако пък намериме звук за Т2 Гласкастен, направо взимам 2.
Така като гледам обаче, Те двойка май няма...
ЕСУ имат точно Т2 и независимо от високата цена, ще трябва да се бръкна...
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 19 Ноември 2008, 14:26:43
Вярно! Аз чак сега видях че си писал за Т9. Аз поради вечното ми бързане, чета диагонално и като видях Т, нататък просто реших че те интересува Т3. Та така. Извинявам се!
Относно Т2: в препратката която ти дадох наистина го няма, но това не значи че аз го нямам. Въпросът е обаче че в момента нямам SL74  а имам SL51. При последната поръчка просто бяха разпродали всички SL74 и не можах да доставя. Предполагам че в момента вече би трябвало да имат.
Ще питам и ще те информирам.
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 19 Ноември 2008, 14:40:00
Току що говорих. Има го и може да се доставя вече.
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: widowmaker в 19 Ноември 2008, 14:41:38
Ами давай ако те устройва с Еконт и наложен платеж края на месеца да го отработиме.
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 19 Ноември 2008, 15:27:05
За пратки използвам, Спиди, понеже работя с тях вече повече от 5г, без нито една издънка(за разлика от другите), а и за наложен платеж се изисква договор, а аз имам съмо със Спиди.
Не те разбрах кой от декодерите искаш и с какво да се програмира.
Пак ти предлагам, ако имаш 1-на свободна събота или неделя, ела на место, хем ще се видим, хем ще ти обясня всички тънкости, хем ще правим проби и квото там друго се сетиш. Ако пък нямаш възможност, ще стане и само чрез доставка.
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: widowmaker в 19 Ноември 2008, 15:38:15
SL74DA програмиран за Т9
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 19 Ноември 2008, 15:46:02
Ок, като пристигнат ще ти се обадя! За да уточним адрес име и телефон
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: Gervasii в 19 Ноември 2008, 16:01:37
здравей, аз малко разбирам от немски, би ли ми пратил списък и цени на декодерите със и без звук. и един друг въпрос имаш ли функционален декодер - за осветление, стрелки и други подобни
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 19 Ноември 2008, 18:47:44
DCX33 е функционален декодер с възможност за управление на до 4 функции и различни настройки за съответните управлявани у-ва.
Цената е:€ 22,00
Документация тук:
http://www.tran.at/Dokumentation/DCX33.pdf (http://www.tran.at/Dokumentation/DCX33.pdf)
Относно цените на звуковите комби(SL51 и SL74) и обикновенните декодери(DCX70, DCX51 както и DCX74) с различните им вариации(с проводници или с NEM куплунги и т.н) можеш да видиш тука:
http://www.tran.at/cgi-bin/P_List.pl (http://www.tran.at/cgi-bin/P_List.pl)
Документацията на немски и английски е тук
http://www.tran.at/Dokumentation/Dokumentation.htm (http://www.tran.at/Dokumentation/Dokumentation.htm)
В ценоразписа има и автоматични декуплери към декодерите за маневрени локомотиви, вградени осветления със светодиоди за вагони, централи, усилватели, регулатори. Централите са двупосочни т.е. могат не само да подават информация но могат и да четат декодерите.
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: Сaprycorn в 19 Ноември 2008, 20:23:25
Цитат на: widowmaker link=topic=804.msg13246#msg13246 date=1227101895
SL74DA програмиран за Т9
Едно малко, но важно уточнение:
Вероятно Т9 е пруският Т9.3, тип 1С (който през 1925 година става серия 91), тъй като има и пруски тип Т9.1, тип С1, от 1925 година серия 90!!!
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: Gervasii в 19 Ноември 2008, 22:33:08
който иска да продава да превежда инак тишина
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 20 Ноември 2008, 06:58:38
Сметнах че не  е нужно 3-ти път да пиша от началото на тази тема до сега, че всичко което доставям задължително е с преведена инструкция на Български, ако това имаш в предвид. Ако пък искаш предварително, просто ей така да разгледаш нещо, ще ми кажеш и ще се опитам в рамките на няколко дена да го преведа(все пак не си изкарвам хляба с това и се налага и да работя неща не свързани с хобито в по-голямата част от денонощието) и да ти го пратя. Но въпреки желанието ми, е трудно да осигуря на този етап всички преводи на куп.
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: widowmaker в 20 Ноември 2008, 07:52:02
Цитат на: caprycorn link=topic=804.msg13273#msg13273 date=1227119005
Едно малко, но важно уточнение:
Вероятно Т9 е пруският Т9.3, тип 1С (който през 1925 година става серия 91), тъй като има и пруски тип Т9.1, тип С1, от 1925 година серия 90!!!
Точно така, колега, пруският Т9.3, осева схема 1'Ct, в последствие, след национализацията през 25-та става 91.
Неслучайно съм сложил снимка, за да се знае за какво иде реч :)
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: gts.best в 03 Юни 2009, 23:08:13
Здравейте, както вече писах направих няколко часов тест на локомотивите . Декодерите са "DCC продукти на CT-Elektronik", монтирани от Любомир. Декодерите са без звук и са монтирани в локомотиви N(1:160). Моделите декодери който са монтирани са:DCX74  и DCX70.  Декодерите са подходящи за N и HO. Отбелязвам следното:
--пълна съвместимост декодер--централа;--лесно и безпроблемно програмиране;--бърза и адекватна реакция на локомотива;
--широк диапазон на регулиране на различните функций (скорости, тръгване, спиране, "Тандемно " каране на два или повече локомотива, фина насройка според типа на двигателя ,осветление и др.);
--упътване на български;
--професионален монтаж;
Препоръчвам Ви тези декодери. Продължавам да си цифровизирам локомотивите с тях и сега следва следващото ниво е  "Декодер със звук", монтиран на няколко парни машини (стига това да е възможно).
За Любо мога да кажа ,че е изключително точен и  коректен. Абсолютен професионалист. Удоволствие е да се работи с него.
Очаквайте още впечатления след като мине "следващото ниво". Поздрави
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: ankar в 19 Ноември 2009, 12:03:53
Здравейте ,бих искал да попитам дали декодерите са съвместими и с Пико-вската централа.?
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 19 Ноември 2009, 13:17:07
Да, съвместими са! Мунчо(митко) може да потвърди, тъй като доскоро караше с такава централа.
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: widowmaker в 31 Януари 2010, 10:46:39
Най после стигнахме до консенсус със софтуера, който ползвам за записване на уейв файловете (Sony Sound Forge).
Та loop-ването на локомотивната свирка вече не е проблем - няма пукане при просвирването на трите файла заедно - началния, средния (колкото пъти искаш подред) и крайния.
Всъщност не съм си играл много - просто напоследък все не ми остава време от тия командировки...

Тук можете да чуете сглобена "дълга" свирка за Т2:
http://4storing.com/hedv9b/69e217798bb9c974cfababc6a5882f43.html

а тук "дълга" за Р8:
http://4storing.com/pncoml/2153d849e07de23a51350d436c9d373f.html
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: luci в 15 Февруари 2010, 02:05:01
здравей,
имам два въпроса:
1) декодерите емулират ли Asymmetric DCC и RailCom, на lenz или там ако си имат свое име на подобна функционалност (ако са си я кръщавали)...
2) ZF5 - централата им, има ли софт за ПС за управление без мишката, а през този rs232... техен само ли може да е или има някакви съвместимости с популярни софтуерчета.. (те и без това са доста апокрифни)

извинявам се но не намерих за кратко време в тоя немски това инфо :) и за това си позволявам да те попитам. Тъй като не съм обвързан още с купена вече техника предпочитам да е едномаркова.. някак..
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 16 Февруари 2010, 07:57:05
Цитат на: luci link=topic=804.msg35986#msg35986 date=1266192301
здравей,
имам два въпроса:
1) декодерите емулират ли Asymmetric DCC и RailCom, на lenz или там ако си имат свое име на подобна функционалност (ако са си я кръщавали)...
Не знам дали емулират илипросто си е вградено, но в звуковите декодери го има вкл. и в документацията. За обикновенните декодери не го намирам в документацията, пък и не съм правил проби относно този въпрос, но аз открих че притежават и други "екстри", които не са документирани, тъй че е напълно възможно(а е и логично) да имат асиметрично DCC и RailCom. На практика РайлКома-а е двупосочна комуникация, което пък е в зависимост от централата най-вече. Дколокот съм запознат, е необходимо само няква допълнителна джада към централата, която се монтира на единия от куплунзите И. В документацията на централата пише, че може да работи по тази с-ма(двупосочна комуникация), но след някакви промени които NMRA трябва да направи.
2) ZF5 - централата им, има ли софт за ПС за управление без мишката, а през този rs232... техен само ли може да е или има някакви съвместимости с популярни софтуерчета.. (те и без това са доста апокрифни)
Централата няма софт за управление от компютър, но притежава тази възможност през серийния порт, тъй че ако потърся където трябва мисля, че ще и да стане работата
извинявам се но не намерих за кратко време в тоя немски това инфо :) и за това си позволявам да те попитам. Тъй като не съм обвързан още с купена вече техника предпочитам да е едномаркова.. някак..

Имам такава централа от септември миналата година, само дето мойта е с радио управление. Последното ми позволява да прогарамирам и чета данни от определен локомотив на полигона в едната стая, докато компа ми е в другата и възможността да си нося пулта където ми е удобно, ме удовлетворява напълно. Опасявах се че вградения акомулатор ще свършва бързо, но при само 50мА консумация, при това дисплея има и подсветка, можеш цял ден да ръчкаш и батериите пак си са ОК. Някои функции са направо незаменими(например, обединяване на няколко локомотиви в една композиция, като можеш да сменяш посоката на всяка от машините(ако случайно работят срещуположно), както и изключиш лампите на едната само, въпреки, че и двете машини се управляват едновременно за движението, както и програмиране на главна релса при наличие на още машиини на същата релса(които не се афектират от прогармирането на съответната машина), както и доста други неща, които дори не съм пробвал още. Има перфектна настройка на тока при къси съединения, както и при претоварване. Ето тука можеш да видиш кратко описание на функционалността на английски щом те притеснява немския.
http://www.dccsupplies.com/shop/product_info.php?products_id=1037 (http://www.dccsupplies.com/shop/product_info.php?products_id=1037)
Към момента съм открил само един недостатък, и той е че при радио контрола преиодично се появява или някаква интерференция, или пък понеже комшията от долу преиодично се занимава с радиотехника, и като резултат се получава някакъв шум, които води до моментно прекъсване на връзката, в резултата на което централата и пулта започват да се търсят, и за времето(обикновенно 1-2сек) докато се намерят с-мата е неуправляема. Предполагам че в други условия, както и при версията без радиоконтрол, тези неща няма как да се случват.
Разбира се, всяко оборудване ще се получава с българска документация, но това става само след покупката. На практика интерфейса на централата е достатъчно интуитивен, че за да се научиш да работиш с него ти трябват няколко минути. Аз имах съмнения относно това, но бързо се убедих в правотата му. Към усилвателя могат да се свързват и допълнителни устройства като напримери Роковските мишки и всички устройства които поддържат протокола им.
Всичко е 100% NMRA съвместимо!
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: luci в 17 Февруари 2010, 17:51:16
мерси много liubo,
Имаш ли в момента някакви декодери, които са ти налични за NEM 652, колкото може по-малки, за ТТ(незнам за N да не е много малко като Амп.) звук и контрол, възможно с най-много допълнителни функции
искам да купя един за проба и дебъг.

Или остава само опцията с поръчката и пристигането след известно време ?
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: pach в 17 Февруари 2010, 18:20:57
Хах, той Любо е твоя човек!
Последно монтира такъв декодер (звук и контрол) в N! :hi:
Така че за ТТ - ша стани , ша знаиш... :beee:
 ;D ;D ;D
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: luci в 17 Февруари 2010, 18:33:34
Цитат на: pach link=topic=804.msg36235#msg36235 date=1266423657
Хах, той Любо е твоя човек!
Последно монтира такъв декодер (звук и контрол) в N! :hi:
Така че за ТТ - ша стани , ша знаиш... :beee:
 ;D ;D ;D

Е предполагам. :)

Аз трябва да събера от да речем, два стандарта за превдолан (стига да са NMRA) сет от централа и бустер, декодер лок и операционни някви за джаджи и контроли. Да ги видя в сервизната им мрежа какво си говорят... Да снифвам и да почвам с дебъг, и да ги сравнявам. Най-малкото не са описани добре извън самото DCC.
Най ме интересува [RS XXX]<->[DEVICE]<->PC ко става :) , а до тук не ми изглежда много ултра труно.. пък да видим.. докъде ще докарам ривърс инженерването ;)
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 18 Февруари 2010, 09:15:23
Цитат на: luci link=topic=804.msg36230#msg36230 date=1266421876
мерси много liubo,
Имаш ли в момента някакви декодери, които са ти налични за NEM 652, колкото може по-малки, за ТТ(незнам за N да не е много малко като Амп.) звук и контрол, възможно с най-много допълнителни функции
искам да купя един за проба и дебъг.

Или остава само опцията с поръчката и пристигането след известно време ?
От малките декодери имам DCX70-2D който е с размери   17x11x2,6 mm (L/B/H), макс. ток през мотора 1А, пиков за 5 сек 1,5А, има два допълнителни функционални извода(с монтирани проводникови изводи).
(http://www.tran.at/images/Produkte/Decoder/DCX70-2.jpg.jpg)
Имам също DCX74-2D с размери 13x9x1.5mm (LxBxH), макс. ток през мотора 0,8А и пиков за 3сек до 1,6А.
(http://www.tran.at/images/Produkte/Decoder/dcx74.jpg)
Има предвидени изводи на платките за допълнителни функц. драйвери и изходи но не са монтирани по габъритни съображения(тази страна на платката по принцип е хубаво да е празна, но при желание могат да се монтират въпросните транзистори). Можеш да видиш как изглежда "плоската" част на този декодер на тази снимка
(http://www.eltatech.com/upload/N/sany0035.jpg)
Относно звуковия, имам SL75 с размери 24/9/3.3 mm  (L/B/H)  с продължителен ток 0,8А, и пиков за 3сек 1,5А, има два допълнителни извода за функционални устр-ва, включително и 5V (за серво управления примерно)
Монтажа на такъв декодер можеш да видиш тук
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1833.0.html (http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1833.0.html)
Щом успяхме да го вградим в N-джийски тендер во главе с говорителя, предполагам в ТТ нещата ще са доста по-лесни. На практика по света и у нас няма по-миниатюрен звуков декодер(доколкото имам информация).
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: pach в 18 Февруари 2010, 09:39:02
Казах ли ти - това е нашият човек! :good:
И цените са му страхотни!!! :ok:
Аз лично ("като стана голям" - римейк от рекламата) само от него смятам да купувам - то и той тогава ще стане "голям"  :lol: :lol: :lol:
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: luci в 18 Февруари 2010, 12:03:30
Lubo, мерси много за инфо!
Няма да го пиша на лична, защото може да е удобно и на други да видят целия процес и да си поръчат и те с подобни въпроси :)


Значи, SL75 имаш и в момента, има ли смисъл от NEM652 куплунга за слота или ? или да си ги калайдисам, както сте направили вие с жичките?

1 ) Каква е цената от теб на SL75, и ако те помоля да сложиш един саундбанк за Електричка. ('TAURUS')
(възможно ли ти е)

Модела на Pikoм който ще жертвам с тестовете си е : #47411 Glechstorm DC (0-12DC) с NEM 652.
2) Какъв Speaker, като параметри мога да навра без много промени и допълнителни кондензатори към този Декодер?

3) като всичко стане наред, мога ли да поръчам през теб боостер, няколко функционални контролера, централа (не wireless че може да и дойде множко многото WIFI, video RFI и тн тука и да се чудя що е.. ) и разни други работи от листата на CT-Electronik.
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: luci в 18 Февруари 2010, 18:10:05
Цитат на: pach link=topic=804.msg36288#msg36288 date=1266478742
Казах ли ти - това е нашият човек! :good:
И цените са му страхотни!!! :ok:
Аз лично ("като стана голям" - римейк от рекламата) само от него смятам да купувам - то и той тогава ще стане "голям"  :lol: :lol: :lol:
еми даааа :) не съм се съмнявал май :)
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: XRISTO в 06 Март 2010, 10:34:05
Имам един въпрос, относно неравномерния ход при някои пиковски (по - стари) модели:
Дали при поставяне на декодер на СТ неговата обратна връзка ще позволи да се изчисти неравномерният ход, забелязващ се в някои по - стари модели, особено при ниски скорости?  ::)
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 06 Март 2010, 14:41:45
Не съм пробвал това, но при всички положения ще е по-добре от колкото преди да се постави декодера, а причината е че при аналогово захранване, пиковските мотори прескачат при ниски напрежения и от там се получава неравномерното движение, докато с декодер импулсите които се подават към мотора са с пикови стойности на захранващото напрежение(примерно 16V), от тук би трябвало неравномерноста да намалее.
Практиката обаче ще покаже най-добре!
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: XRISTO в 06 Март 2010, 20:20:59
Ще си поръчам някой освен, че да пробвам с един пиковски 01.Ще ти се обадя, когато се поопарича.  :hi:
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: luci в 07 Март 2010, 10:09:38
и при нов ТТ пико е така. С декодера си трябва малко игричка със стартовото напрежение.. и намалява неравномерното ускоряване при ниските скорости.
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: XRISTO в 13 Април 2010, 13:02:43
Любо, дай да намерим един декодер за  това чудо:

(http://img31.imageshack.us/img31/5395/br50058.png) (http://img31.imageshack.us/i/br50058.png/)

Моторът му е стандартен на Флайшман, даже гледам на един двуосен дето имам пак е със същия ел. двигател.Има един джоб между кабината и котела от долната страна, става за декодер.Ако искаш, довечера меря и да видим дали може да се измисли нещо за въпросната кухина.Иска ми се и да има известен запас от мощност, защото ще дърпа доста товари.Без NEM, само се оскъпява, а и самият лок няма куплунг.
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: XRISTO в 23 Април 2010, 11:27:01
Аз му "заших" положителната оценка, но държа да го похваля и тук:
Страхотни декодери, държат се отлично и са безотказни и отлично съвместими с централата на "Роко".Това ще е първият парен, който ще дигитализирам и горя от нетърпение да свърши работният ден, че да хвана поялника довечера...  :spiteful:
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: daddy_g в 24 Август 2011, 11:50:54
Една централка Piko Digi 1 и два декодера ще ми свършат ли работа да си подкарам двете машини заедно
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: lubomir в 24 Август 2011, 12:05:13
Би трябвало да ти свършат работа, но точно от тази централа на Пико(Ухленброк), не бива да се очаква прекалено много.
Титла: Re:DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: daddy_g в 24 Август 2011, 12:33:41
Знам че не е много читава ама за по хубава няма финанси  :)
Титла: Новият звуков декодер SL76 на CT-Elektronik
Публикувано от: widowmaker в 26 Юни 2012, 16:50:19
Излезе новият декодер SL76 на фирмата:

http://www.1001-digital.de/pages/lok-sound-decoder/tran-sl76.php

За разлика от подобния на размер декодер на фирмата Zimo (МХ648 (http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,664.msg67057.html#msg67057)), SL76 е само 16.7х7.7х2.3 мм  и съдейки по снимките на платката,
има възможност за външна синхронизация на пароизпускането.
Максималният ток през мотора е 1А, което го прави използваем и за Н0.

(http://www.1001-digital.de/media/sl76-1-l.jpg)

(http://www.1001-digital.de/media/sl76-2-l.jpg)


П.П.

То го пишело, има външна синхронизация (благодаря, Любо!):

- Synchronisierung per Reedkontakt, Hallgeber oder über interne Geschwindigkeitskennlinie
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: JORDAN в 17 Април 2013, 21:47:07
Предлагате ли още декодери от тази фирма?

Извършвате ли монтаж на тези декодери в аналогови машини?

Някакви Ваши координати ?
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: Best Ripper в 17 Април 2013, 22:38:27
JORDAN, колегата lubomir го играе "обиден на форума" от известно време /справка - виж в профила му от кога/. Търси други начини за връзка с него...  :hi:
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: widowmaker в 19 Април 2013, 20:17:02
Цитат на: JORDAN link=topic=804.msg88616#msg88616 date=1366224427
Предлагате ли още декодери от тази фирма?

Извършвате ли монтаж на тези декодери в аналогови машини?

Някакви Ваши координати ?

Предвид, че Любо, доколкото си спомням строеше къща, най вероятно сега като се е стоплило да е подновил работата по нея.
Не му е за първи път (временно) да не посещава форума, за което сигурно си има далеч по нормално обяснение от това,
че се бил сърдел за нещо си.
Ако прочетеш темата отначало, ще видиш, че още в първия пост е оставил мобилен телефон за свръзка с него.
А доколкото аз имам информация, Любо все още предлага декодери на СТ Електроник.
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: JORDAN в 19 Април 2013, 23:07:40
Благодаря,
Ще потърся телефона в началото на темата и ще се опитам да се свържа.

Имам намерение скоро да купя един стартов сет - дигитален на Роко.
Имам и няколко локомотива, които искам да цифровизирам.

Разбира се, постепенно, че парите да се харчат лека-полека. :unsure:

Четох доста от темите, където пишете за слагане на декодери в локомотиви, но уменията ми на този етап не са на това ниво.  :beee:

Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: nilfe в 20 Април 2013, 10:17:10
Никакви по-специални умения не ти трябват, естествено да не си с две леви ръце. Внимателно отваряш локомотива, но първо прочиташ всички теми за дигитализация във форума и действаш. Няма нищо сложно, ако нещо не ти е ясно, питаш, все някой ще ти обясни. Това е основната тема за подсказка: http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,114.0.html

Ето ти и един сайт, който ще ти помогне в слагането на декодери на по-старите ти локомотиви: http://www.hp-pfeiffer.de/digiuebe/digiuebe.htm#DCC-Format

Избираш си серията на локомотива и формата на захранване DCC или Motorola, отваряш и гледаш в снимки как се монтира декодера.

Просто трябва да прочетеш малко повече и после да задаваш въпроси.  :yes:
Титла: Re: DCC продукти на CT-Elektronik
Публикувано от: daddy_g в 20 Април 2013, 10:27:10
Моля админите да преместят поста в подходящата тема ако не и е тук мястото.
Любопитно ми е има ли 8-пинов декодер със звук, за Роко БР218, със звук подобен на нашите Шкоди?