Автор Тема: Въпрос : Части от къде  (Прочетена 4629 пъти)

piko1

• Гост
  • Trade Count: (0)
Въпрос : Части от къде
« -: 15 Септември 2009, 01:05:57 »
значи почвам тази тема поради некоректното отношение на някой Продавачи и уж вносители (без да назовавам по именно ) та така примерно намислил съм си нещо и си отварям каталозите
които имам за локомотива Х харесвам си значи някоя част Y примерно от друг си харесвам да кажем част Z
свързваме се значи с този продавач или вносител който може да достави съответните части от първа необходимост питаме за цената  и чакаме значи 1 месец 2 месец на третия пича се сеща за мен свързва се и задава глупавия въпрос да дам номера на кой артикула и коя част искам за втори път правим същото упражнение на ново и пак започвам да чакам 1 месец 2 месеца 3 месеца ни звук ни стон   и така ни цени ни части не мога да ги разбера тези хора ти да му буташ пари и то да не желае да ти помогне бе и това е. та какво да правя какво да правя пускам тази тема да запитам
по знаещите от къде да си поръчам така желаните части магазин в интернет ако дадете
ще съм ви благодарен сигурен съм че не само аз изпитвам такива глупави затруднения
породени от глупави и алчни хора които гледат да пробутат на някой някаква машина на безбожна цена и тази машина да се превърне в оглозган скелет подобно на машините на БДЖ подредени по оградите  и за това съм решил че е по добре да си купя отделно частите които дори да излязат по скъпо от
нов локомотив ще струва по малко от колкото тъжната картинка която описвам по горе
българите сме така не разбираме тази дисциплина на ЖП моделизма то за това и е малко позната тук
поради дефицита на подходящи материали за изработката на същите не може всички да сме макетисти все пак ...
« Последна редакция: 15 Септември 2009, 01:18:13 от piko1 »

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
Re:Въпрос : Части от къде
« Отговор #1 -: 15 Септември 2009, 01:25:56 »
Ами ако започнеме отзад напред относно твоите въпроси - определено не е особено умно да си купиш частите отделно, на цена по-висока от целият локомотив... Замисли се  :haha:

За поръчка - освен еbay има и други сайтове, но навсякъде трябва да владееш поне писмено някакъв чужд език - Английски или Немски (в повечето случаи), на които да умееш да се изразяваш що годе граматически правилно (понеже за разлика от неграмотно изписаният
Български, там може да се стигне и до доста по-големи и конфузни ситуации, също така и свързани със самата поръчка).

За да действаш чрез поръчки в интернет и разплащания в еbay или разни сайтове, трябва да си достатъчно благонадежден (или поне да имаш вид на такъв докато убеждаваш кредитните инспектори в банката) за да ти бъде издадена кредитна карта.

И последно, едно е да кажеш "трябва ми пантограф номер хххххх който ми е описан в сервизното описание на локомотив с каталожен номер хххххх на фирмата хххх", друго е да кажеш "трябва ми т'ва, дето е отгоре на оня тревисто-синия локомотив". Е тогава тези "глупави и алчни вносители", колкото и да искат да ти приберат паричките, биха се чувствали безсилни, дори и да изпитват огромното желание да ти помогнат, за което съм сигурен че е така  :yes:

zazo

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 2049
  • Рейтинг: 263
« Отговор #2 -: 15 Септември 2009, 09:09:39 »
Любо е абсолютно прав. Колкото до дисциплината на ЖП моделистите, мога да ти кажа, че без списък с точните артикулни номера на това което търсиш, никои няма да си направят дори труда да ти отговорят на запитването, италианец, французин, немец без значение.

Адри, беше писал някъде, че Ж.П. моделиста е особено животно. От скромния ми опит смея да твърдя, че това е вярно навсякъде по-света, а повечето търговци са и моделисти под една или друга форма. Така че дерзай.

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #3 -: 15 Септември 2009, 10:21:34 »
Цитат на: Аркадий Кузнецов link=topic=1855.msg28344#msg28344 date=1252967156
За да действаш чрез поръчки в интернет и разплащания в еbay или разни сайтове, трябва да си достатъчно благонадежден (или поне да имаш вид на такъв докато убеждаваш кредитните инспектори в банката) за да ти бъде издадена кредитна карта.

Малко оффтопик:
Неразумно е (поне според мене  :spiteful:) да си вадиш кредитна - можеш една прекрасна сутрин да се събудиш длъжник на цялата сума, която би ти отпуснала банката да ползваш като кредит.По-разумно е да се ползва дебитна, която да се зарежда с по-малки суми.Абсолютно безплатно е издаването и, не се нуждаеш от одобрение, освен ако не си просрочил длъжник на банката или на някоя друга, естествено. Може и след спечелването на търгът да се зареди сметката,  все пак в Бея има цяла  седмица срок, през която може да се плати по всяко време на денонощието - даже ако се договорите с продавача, би могъл да получиш отсрочка някой - друг ден.Немците са разбрани хора, поне според мен  :good:
« Последна редакция: 15 Септември 2009, 20:32:10 от XRISTO »

Der Hetzer

• Trade Count: (59)
  • Hero Member
  • Публикации: 1526
  • Рейтинг: 148
« Отговор #4 -: 15 Септември 2009, 11:01:07 »
Час преди търга и после за една седмица не става, има един период от около месец, докато картата се свърже с ПейПал...

EMPEROR

• Гост
« Отговор #5 -: 15 Септември 2009, 11:08:41 »
Този период е по-скоро максимум седмица и то еднократно.
XRISTO имаше впредвид, че след като си свършил това, просто зареждаш картата с пари само като решиш да купуваш нещо конкретно, иначе не държиш пари там. Аз лично точно така правя...

lubomir

• Гост
« Отговор #6 -: 15 Септември 2009, 11:18:56 »
Части, само от фирми с доказано големи продажби на модели. Демек да има оборот. В случая максималиня срок за осигуряването им до момента е бил 2 седмици. Цените са повече от народни. За пример комин на G10 на Роко-1Eвро, комплект от 4-6 детайла(стълби, дръжки и др.) за S3/6 на Роко - 3 Евра.

piko1

• Гост
« Отговор #7 -: 15 Септември 2009, 13:12:12 »
Христо Аркадий Кузнецов смятате ли че съм толкова глупав та да напиша искам еди кой си пантограф от еди кои си локомотив на еди коя си фирма разбира се че гледам каталозите с части на даден локомотив
онези 1-2 страници който роко ти слагат в кутията примерно много ясно че ще се напишат номерата
на съответния локомотив и номера от листовката на съответната част

не се безпокойте разбира се че дебитната карта е най удобна в случая вкарваш толкова колкото трябва
и нито стотинка повече а това за кредитната карта е напълно смешно Моето мама има 3 кредитни и 4 дебитни ако беше толкова трудно да си изкараш смяташ ли че щеше да се занимава трябва да си просто на 21 и да имаш поръчител и всичко се случва за  1 ден  а понякога за не повече от 10 минути и една седмица докато ти издадат картата разбира се ... демек на краставичаря краставици тръгнали да продават малко факт че : сестра ми е финансист банково дело та де само да го вметна :haha:

за езиците аз си пиша много грамотно на Английски език не както пиша на Български
владея малко и френски и доста добре владея  Руски  така че да не се притеснявате 
90 % от европейците комуникират на Английски а не на немски това е общоприетия международен език

а за цените Любомир е прав доста са си народни само дето тук трябва да се казваш или Исус Христос
или да си папата за да се сдобиеш с части примерно от пико колоси за 185 струват някакви си 3 евра до колкото си спомням

та давите линкове ако имате аз мога да се оправям по натам и сам 

EMPEROR

• Гост
« Отговор #8 -: 15 Септември 2009, 13:32:34 »
http://www.modellbahnshop-lippe.com/
Ето тези предлагат и части... има ги и на основния сайт при приятели.

piko1

• Гост
« Отговор #9 -: 15 Септември 2009, 14:02:29 »
мерси  :yahoo: това ми трябваше  :yahoo: :drinks: