Автор Тема: Национална среща на железопътните моделисти 2010  (Прочетена 97351 пъти)

nilfe

• Trade Count: (75)
  • Hero Member
  • Публикации: 955
  • Рейтинг: 15
  • H0 Епоха 1, 2, K.P.E.V. DRG - ВАРНА
Re:Национална среща на железопътните моделисти
« Отговор #60 -: 17 Октомври 2010, 23:15:21 »
Карам направо към същественната част, без увертюри. После ухажвам. Верно писал си в началото, а ма аз чак сега го виждам.
« Последна редакция: 17 Октомври 2010, 23:18:23 от nilfe »

XRISTO

• Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 2447
  • Рейтинг: 12
  • НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч
« Отговор #61 -: 17 Октомври 2010, 23:32:27 »
Цитат на: topalov link=topic=2596.msg47310#msg47310 date=1287345335
Цитат на: nilfe link=topic=2596.msg47297#msg47297 date=1287342149
Марио, верно бе, дай адреса и името на тоя хотел или комплекс. Та да не се загубим в гората при баба меца.

43° 4'59.71"N, 25°40'27.20"E

Копи на координатите и пейст в Google Earth (Гугъл земя) и виждате прекрасно мястото! Същото важи и за GPS навигационните устройства.

За идващите от София: влизате в Търново и през големия пътен възел гоните посока Варна --> в село Шереметя отбивате ВЛЯВО към Арбанаси --> карате 950 м и отбивате в пресечката ВЛЯВО --> карате 1550 м и ВЛЯВО виждате хотела!

За идващите от Варна: не стигате до Търново --> в село Шереметя отбивате ВДЯСНО към Арбанаси --> карате 950 м и отбивате в пресечката ВЛЯВО --> карате 1550 м и ВЛЯВО виждате хотела!

За идващите от Южна България през Шипка и Хаинбоаз: влизате в Търново до големия пътен възел и гоните посока Варна --> в село Шереметя отбивате ВЛЯВО към Арбанаси --> карате 950 м и отбивате в пресечката ВЛЯВО --> карате 1550 м и ВЛЯВО виждате хотела!

За идващите от Русе: зависи откъде ще минете, но главния път е през Горна Оряховица и Лясковец --> като стигнете пътя София - Варна завивате ВДЯСНО --> не стигате до Търново --> в село Шереметя отбивате ВДЯСНО към Арбанаси --> карате 950 м и отбивате в пресечката ВЛЯВО --> карате 1550 м и ВЛЯВО виждате хотела!

Може да се мине и през Търново, но оттам е по-объркващо!

На добър път!

П.П.: Благодаря на Васята за чудесното словесно обяснение!

Благодарско, веднага ще вмъкна данните в GPS-а.  :good:

Цитат на: mgirginov link=topic=2596.msg47312#msg47312 date=1287345616
Нил, винаги се чете упътването!!! В случая, цялата информация е представена още в началото ;D

Това, предполагам, и за мене се отнася.  :yes:

Та, упътването:

Цитат
Срещата ще се проведе в хотелски комплекс „Момина крепост” край Велико Търново.  Туристически комплекс "Момина крепост" е разположен в крайградската зона за отдих и туризъм на Велико Търново - парк Ксилифор:
http://trapezitca1902.com/HELP/MomonaKrepost2008.htm

Аз не съм от Търново, така че Ксилифор нищо не ми говори.Около Търново е доста голям периметър...А и точен адрес не виждам.Прерових каквото можах, но "Момина крепост" няма точен адрес - явно защото е извън града. :good:
Но поне е можело да се спомене "по пътя към Арбанаси" в сайта.Ако ви кажа парка Баш Бунар в Ловеч има да се чудите къде е това жувотно...Аз си го знам, но не всеки от друг град би се оправил.Ще кажете с питане и до Цариград се стига.Ами затова и питам - защото не ми се спира по пътя да питам.Сърбал съм им попарата на търновските катаджии, а и какъвто съм кутсуз - сигурно първите двама - трима, които река да попитам ще се окажат от друг град или пък ще ми вдигат рамене, че не знаят.И таз попара съм я сърбал неведнъж.  :hi:
« Последна редакция: 17 Октомври 2010, 23:34:37 от XRISTO »

liro4605

• Гост
  • Trade Count: (0)
« Отговор #62 -: 19 Октомври 2010, 11:37:47 »
Ще помоля някои ако може да постави карта как се стига от жп гарата до хотела.

eurostar

• Trade Count: (10)
  • Hero Member
  • Публикации: 816
  • Рейтинг: 84
  • N-scale, Era V+
    • Rexx Design Studio
« Отговор #63 -: 19 Октомври 2010, 12:05:53 »
Виж на картата вдясно от Царевец в гората.
http://trapezitca1902.com/SNIMKI/Drugi/VT-KraigradskiMarshruti-.jpg

Иначе от гарата се стига само с такси (около 4-5 лева).

evrokoma

• Гост
« Отговор #64 -: 19 Октомври 2010, 12:41:02 »
.....
« Последна редакция: 19 Октомври 2010, 14:45:21 от evrokoma »

liro4605

• Гост
« Отговор #65 -: 19 Октомври 2010, 12:45:37 »
Имам предвид че влака ни престига в 4 часа сутринта и предпочитам да си направим една разходка.Въпроса ми е някой ако може да помогне с маршрут за "пешаци" от гарата до хотела.Иначе за таксито ще е толкоз някъде-лятото от гарата до Арбанаси ни взеха 5лв.

Vlado

• КЖМ - България
  • Trade Count: (2)
  • Hero Member
  • Публикации: 5585
  • Рейтинг: 650
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #66 -: 19 Октомври 2010, 20:17:27 »
За всички дошли в събота подготвихме с Иво една страхотна изненада, по-скоро презентиране на нещо дето от нищо стана голямо нещо.

Първият (the first):

Повече подробности в събота, хотел "Момина крепост" край Велико Търново. ;)

nilfe

• Trade Count: (75)
  • Hero Member
  • Публикации: 955
  • Рейтинг: 15
  • H0 Епоха 1, 2, K.P.E.V. DRG - ВАРНА
« Отговор #67 -: 19 Октомври 2010, 20:45:10 »
Цитат на: Vlado link=topic=2596.msg47402#msg47402 date=1287508647
За всички дошли в събота подготвихме с Иво една страхотна изненада, по-скоро презентиране на нещо дето от нищо стана голямо нещо.

Първият (the first):

(Image removed from quote.)

Тъй с недомлъвки ще ни скъсаш нервите до тогава.

TANO

• Trade Count: (10)
  • Hero Member
  • Публикации: 796
  • Рейтинг: 601
« Отговор #68 -: 19 Октомври 2010, 21:12:39 »
А така - в чест на първия конгрес на българските жп моделисти още една серия български локомотиви. Само така - всеки нов модел на наш локомотив - пирон в ковчега на империалистическия моделизъм. Наздраве, другари :drinks:

gregary

• Trade Count: (37)
  • Hero Member
  • Публикации: 2041
  • Рейтинг: 1435
  • SBB, BLS, RhB, DB, БДЖ
« Отговор #69 -: 19 Октомври 2010, 21:16:30 »
Цитат на: Vlado link=topic=2596.msg47402#msg47402 date=1287508647

Първият (the first):

(Image removed from quote.)

Ох... Отличен (06) :good:

Vlado

• КЖМ - България
  • Hero Member
  • Публикации: 5585
  • Рейтинг: 650
  • Красотата е в детайла!
« Отговор #70 -: 19 Октомври 2010, 21:18:47 »
 :blind: ;)

br185

• Trade Count: (19)
  • Hero Member
  • Публикации: 534
  • Рейтинг: 4
  • HO 1:87/всички епохи без I/DB,OBB Велико Търново
« Отговор #71 -: 19 Октомври 2010, 23:04:03 »
 Малко информация в снимки за мястото на първата Национална среща на железопътните моделисти в България. Междо другото изпитвам известна гордост че за това събитие беше избран моят роден град Велико Търново. И така:
-сградата на хотела в който ще се състои срещата:

-детска площадка в непосредствена близост до него:

-малко заведение с езерце (предвид валежите и по-студеното време сега най-вероятно затворено):

На не повече от 150 м от хотела се намира и ето този паркинг направен за автобуси:

Така че място за спиране ще се намери.
 Как обаче да се стигне до това прекрасно място? Ами по пътя естествено, а за ориентиране ето малко информация в снимки.

На тази снимка в зелено е означен възможният маршрут през града, а в червено заобиколния по първокласен път Е772. За тези които са предпочели железопътния транспорт на снимката долу в дясно се намира жп гара Велико Търново. От там до хотела се стига за около 1.5 до 2 часа пеша като се преминава следният маршрут:
тръгва се от жп гарата, заобикаля се хълма Света гора, минава се ВТУ (почти половината път там е с тротоар и се открива страхотна гледка към старата част на града), преминава се по мост на р. Янтра, заобикаля се целият хълм Царевец само че от задната му страна като при това се преминава непосредствено под Балдуиновата кула, преминава се през мост над р.Янтра, от моста до хижата са около 1500 м.

На тази снимка в зелено е маркиран маршрутът за преминаване през самия град. Не го препоръчвам особено на хора които никога не са идвали в Търново. Поне аз не си спомням да съм виждал табели някъде из града указващи посоката за Ксилифор (местността където се намира хотела). Много по-удачен е пътят заобикалящ града (означен в червено). Описанието с думи на този път го е направил колегата topalov така че няма да го повтарям.
Цитат на: topalov link=topic=2596.msg47310#msg47310 date=1287345335
Цитат на: nilfe link=topic=2596.msg47297#msg47297 date=1287342149
Марио, верно бе, дай адреса и името на тоя хотел или комплекс. Та да не се загубим в гората при баба меца.

43° 4'59.71"N, 25°40'27.20"E

Копи на координатите и пейст в Google Earth (Гугъл земя) и виждате прекрасно мястото! Същото важи и за GPS навигационните устройства.

За идващите от София: влизате в Търново и през големия пътен възел гоните посока Варна --> в село Шереметя отбивате ВЛЯВО към Арбанаси --> карате 950 м и отбивате в пресечката ВЛЯВО --> карате 1550 м и ВЛЯВО виждате хотела!

За идващите от Варна: не стигате до Търново --> в село Шереметя отбивате ВДЯСНО към Арбанаси --> карате 950 м и отбивате в пресечката ВЛЯВО --> карате 1550 м и ВЛЯВО виждате хотела!

За идващите от Южна България през Шипка и Хаинбоаз: влизате в Търново до големия пътен възел и гоните посока Варна --> в село Шереметя отбивате ВЛЯВО към Арбанаси --> карате 950 м и отбивате в пресечката ВЛЯВО --> карате 1550 м и ВЛЯВО виждате хотела!

За идващите от Русе: зависи откъде ще минете, но главния път е през Горна Оряховица и Лясковец --> като стигнете пътя София - Варна завивате ВДЯСНО --> не стигате до Търново --> в село Шереметя отбивате ВДЯСНО към Арбанаси --> карате 950 м и отбивате в пресечката ВЛЯВО --> карате 1550 м и ВЛЯВО виждате хотела!

Може да се мине и през Търново, но оттам е по-объркващо!

На добър път!

П.П.: Благодаря на Васята за чудесното словесно обяснение!
И все пак след като се отбиете от главния път София-Варна (Е772) при село Шереметя и хванете пътя за Арбанаси няма начин да не се натъкнете на това:

освен ако някой не е откраднал знака.
От високо се вижда и градът:

Толкова за тази вечер, а утре ще ви представя и някой от забележителностите на Търново!

П.П.Всички горепесочени снимки съм ги правил аз така, че се извинявам за лошото качество.
« Последна редакция: 19 Октомври 2010, 23:21:35 от br185 »

mgirginov

• КЖМ - България
  • Trade Count: (34)
  • Hero Member
  • Публикации: 1932
  • Рейтинг: 192
  • N Länderbahnen I еп. София
« Отговор #72 -: 20 Октомври 2010, 06:30:57 »
Мите,
Браво на теб!!! :hi:

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12341
  • Рейтинг: 1327
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #73 -: 20 Октомври 2010, 08:20:07 »
Чудесно е Митко, че се сети да направиш така подробно маршрута към събитието!!! :hi:
Вече бях загубил надежда, че някой ще се сети...
Поздравления!
 :clapping: :clapping: :clapping:

stoiko

• Full Member
  • Публикации: 131
  • Рейтинг: 27
« Отговор #74 -: 20 Октомври 2010, 12:08:46 »
За мое голямо съжаление няма да мога да присъствам! Получих покана за празненство от бившия началник жп район Стара Загора по повод излизането му в държавна степендия!
Дано втората национална среща бъде по скоро и присъствам на нея!!