Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Полезни линкове към схеми или магазини за електроника | Useful links to schematics and stores for electronics

За начални стъпки в електрониката.

(1/1)

pach:
В този форум има хора които биха искали да се запознаят по отблизо с електрониката в моделизма.Но смятат ,че е трудно за тях...и въпреки това имат желание да могат да си правят по-простички устройства за приложение в железопътната им страст.
Може и да има подобен български сайт , но аз не съм попадал на такъв.За това качвам линк към един английски мрежовобазиран електронен клуб за начинаещи.
По моя преценка , този клуб е идеален за начални стъпки , като се почне от необходимият минимум от инструменти , преминава се до кратки обяснение за различните видове електронни компоненти , с достатъчно достъпен език са обяснени принципа им на работа и основните им приложения , дадени са и графичните им означения в схемите както и снимки на общият им вид.
Кратки ръководства за спояване , направа и употреба на монтажни платки , употреба на прости и по сложни измервателни уреди , запознаване с основните такива  и техния външен вид , също и начин на употреба.
Постепенно курса (щото така си е изграден сайта - точка по точка) ви води към добиването на малко опит , сръчност , вещина , за да ви накара и да реализирате първите си (с гарантиран успех) по простички електронни устройства .
Някой от тях са пряко насочени към нашият моделизъм , а други към бита в семейството.Сайта е доста добре структуриран , така че и човек не запознат до сега с този вид дейност , следвайки стъпките му , да добие някакъв начален опит в изграждането на електронни схеми и най-вече да добие увереност в свойте сили при прилагането на знанията си .
Специално съм го пуснал през Гугъл транслатора , защото макар и на малко "развален" български се превежда в 95 % смислено и вярно:

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.kpsec.freeuk.com%2F&hl=bg&ie=UTF-8&sl=en&tl=bg

приятно четене , изучаване и експеримантиране.
И да се похвалите с направеният прелез или светофор... ;)
 ;D ;D ;D
 

n_sirakov:
много интересен сайт със сигурност ще ми помогне :good:

emilchaushev:
http://www.talkingelectronics.com/contents/articles/113/1/Signals-Train-Signal-Module/Page1.html

Това е линк за изграждане на светлинна сигнализация

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия