Други организации и клубове > Приятели | Friends

Българският LEGO клуб - Лебго

(1/4) > >>

MetroiD:


След като мнозина от вас проявиха интерес, с удоволствие ви представям българския ЛЕГО клуб Лебго (www.lebgo.org). Клубът съществува от малко над година, като е ориентиран основно към възрастни членове. Въпреки това, във форума са добре дошли посетители от всякаква възраст, нищо че това понякога може да се превърне в нож с две остриета. Що се отнася до нашия символ - това са Пешо и Рада, двете ЛЕГО човечета, които виждате по-горе, облечени в традиционни български (шопски) носии. Позволявам си да копирам част от информацията, предоставена на сайта:

Клуб Лебго цели да организира съвместни дейности и проекти, изложби и мероприятия, в рамките на които преди всичко да се забавляваме и успоредно с това да представяме ЛЕГО на българската аудитория - не като реклама, а като нашето хоби, за което възрастови граници няма. Разбира се, не всеки един от членовете ни би имал възможността или желанието да се включи във всички мероприятия и изложби - а и това не е задължително. Нищо не пречи огромен процент от хората, посещаващи форума или даже участващи активно в клуба, да се съсредоточат просто в разменянето на информация и показването на снимки от техните колекции. Затова целите на Lebgo може да се дефинират по следния начин:

* забавление с общото ни хоби
* съвместни дейности под формата на общи проекти
* организиране на обществени събития и изложения
* споделяне на всякакъв вид информация и опит
* представляване на българските фенове пред самата фирма LEGOЩо се отнася до изложенията, следващото е запланувано за септември, но детайлите по него още не са напълно избистрени. Предишното ни "голямо" изложение (което си беше и първото ни такова) се състоя през април тази година в читалище "Акад. Андрей Стоянов" в София. За съжаление, не разполагахме с особено много място, тъй че макетът ни не е от най-внушителните. За сметка на това се постарахме да компенсираме с детайлност - голяма част от сградите, които виждате по-долу, са резултат на лично творчество, а други са официални ЛЕГО модели от серията модулни сгради, насочена към възрастните фенове и поставила началото на съвсем ново развитие в сферата на ЛЕГО сградите.Още снимки можете да видите в галерия във flickr, посветена на събитията, организирани от клуба. Ако се чудите какво правят всичките тези Пешовци и Ради на последната снимка - това е малка част от човечетата, които клубът подари на участниците в конкурсите и посетителите по време на първото ни изложение.

Впрочем, в момента тече конкурс за превозно средство, тъй че ако някой реши да наизвади кашона с тухлички и да построи нещо, е добре дошъл да го публикува и да участва!

MetroiD:
За съжаление, преди малко повече от 24 часа iPBFree.com, където беше хостнат нашият форум, беше спрян завинаги - без никакво предупреждение от администраторите или обяснение точно какво е довело до това. Така за нула време в нищото "изпаднаха" хиляди форуми по целия свят, в това число и този на Лебго. В момента тече усилено работа по възстановяване на информацията и създаване на Лебго 2.0 - така де, "всяко зло за добро" - но ще използваме случая и за някои качествени подобрения по сайта. Домейнът и адресът, на който можете да ни намерите, ще си остане www.lebgo.org, като докато тече процеса на "престрояване" на сайта достъпът до него ще е ограничен. Надяваме се Lebgo.org да е напълно функционален отново до края на месеца, а междувременно ще използваме Facebook групата на клуба като средство за контакт и оповестяване на информация. Извиняваме се на всички посетители и потребители, но за съжаление ситуацията беше абсолютно извън нашия контрол - а, както твърдят администраторите на iPBFree.com - също така и извън техния.

Жоро:
Наистина много неприятно, но както казваш:
--- Цитат ---..."всяко зло за добро"...
--- Край на цитат ---
Успех с новия сайт! :victory:

pach:
Сага схванах за какво говориш... :blush2:
Наистина много неприятно, но дано поне стане бързо и "п речистващо"!!!
Впрочем една идея за съвместимост между двата вида "влакове"...намерих и ми хареса като идея за по-широка употреба...
Наши влакове, ваши модели на...пода и готово - става играта!!! ;)

Mixy:
Дано по-скоро да вдигнете сайта и дано да имате архив на данните. Много неприятно, но какво да се прави - такъв е животът...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия