Здравейте, отдавна не съм писал тук. Основно, защото нямах завършен продукт. Идеята ми е да направя даден участък/етап, за да имам какво да покажа и да не е спам. Правих контактна мрежа на Bietschtalbrücke, като работа не е малко, но времето за което я направих, темпото е много бавно. За жалост, свободното време е кът от много години. Точно преди 10 години посетих въпросния мост, нащраках го с идеята, че някога ще правя КМ, но все не се престрашавах.

Faller в комплекта за сглобяване е сложил някакъв гаден кафяв картон между двата коловоза. Първоначално не го сложих (преди години, когато сглобих моста, а вече не си спомням кога беше

и не ми се връща назад в историята си и да търся) и коловоза беше само с траверсите върху конструкцията. След година-две размислих и сложих въпросния картон. След две-три седмици, той се нагъна и стояше много не естествено. В щуми форума има двама швейцарци, който няблягат детайлно на същия мост и от тях взех идеята да сложа тънка алуминиева ламаринка. След това започнах да сглбявам конструкцията на носещите стъбове. Те са пет различни двойки, като на самия мост и в левият му край има обтежки за кръстосване на КМ.

Монтаж и калибриране