Автор Тема: Mакетът на gregary  (Прочетена 349938 пъти)

jopeto

• Trade Count: (16)
  • Hero Member
  • Публикации: 1365
  • Рейтинг: 213
Re: Mакетът на gregary
« Отговор #390 -: 02 Декември 2025, 21:46:04 »
Супер е! Много ме кефи, че пресъздаваш реално-съществуващи места. Велико става! Гледам с голям интерес!

IvanC

• Trade Count: (0)
  • Sr. Member
  • Публикации: 384
  • Рейтинг: 271
« Отговор #391 -: 05 Октомври 2026, 01:02:06 »
Как е животът в Grischenwald? Скоро не си споделял какво става там.

Очаквам новини с голямо нетърпение!!!

Иван

gregary

• Trade Count: (37)
  • Hero Member
  • Публикации: 2060
  • Рейтинг: 1467
  • SBB, BLS, RhB, DB, БДЖ
« Отговор #392 -: 05 Октомври 2026, 17:12:40 »
Благодаря за интереса!

Скоро ще пусна снимки, макар че няма много за показване...

Като отида до Гришенвалд, ще снимам и ще пусна. :)

Поздрави!

gregary

• Hero Member
  • SBB, BLS, RhB, DB, БДЖ
« Отговор #393 -: 11 Октомври 2026, 22:20:48 »
Здравейте, отдавна не съм писал тук. Основно, защото нямах завършен продукт. Идеята ми е да направя даден участък/етап, за да имам какво да покажа и да не е спам. Правих контактна мрежа на Bietschtalbrücke, като работа не е малко, но времето за което я направих, темпото е много бавно. За жалост, свободното време е кът от много години. Точно преди 10 години посетих въпросния мост, нащраках го с идеята, че някога ще правя КМ, но все не се престрашавах.

Faller в комплекта за сглобяване е сложил някакъв гаден кафяв картон между двата коловоза. Първоначално не го сложих (преди години, когато сглобих моста, а вече не си спомням кога беше :lol: и не ми се връща назад в историята си и да търся) и коловоза беше само с траверсите върху конструкцията. След година-две размислих и сложих въпросния картон. След две-три седмици, той се нагъна и стояше много не естествено. В щуми форума има двама швейцарци, който няблягат детайлно на същия мост и от тях взех идеята да сложа тънка алуминиева ламаринка. След това започнах да сглбявам конструкцията на носещите стъбове. Те са пет различни двойки, като на самия мост и в левият му край има обтежки за кръстосване на КМ.

Монтаж и калибриране

gregary

• Hero Member
  • SBB, BLS, RhB, DB, БДЖ
« Отговор #394 -: 11 Октомври 2026, 22:52:49 »
Преработих готовата КМ от Зомерфелд, защото не пасваше на междустълбието и носачите.

Монтиране е опъване

Вече боядисана

В тоя тунел бях забравил при направата му, да сложа скрити носачи за КМ,та трябваше да се гмурна в недрата на масива Гришенвалд под селцето Гришони  :blink: ;D и да монтирам носачи с пружина. Нямам снимка, но се сещате...

Сега виждам, че не съм баластирал и точно на входа на тоя тунел, но това следва.