Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Разширяване и модернизиране на макета

(1/10) > >>

Old Boris:
както писах в представянето си, имам идея да разширя макета си, след като си оправих тавана. На приложената схема съм дал една моя начална идея, която искам да обсъдя. Правоъгълника в средата, ограден с червено е сегашният ми макет, който се опитвам да модернизирам като сменям старите релси (П) с нови. .Ще има една връзка между стария макет и разширението за да могат влаците да се разхождат повече. Ще ми се да го правя на етапи, но не съм намисли как!  Очаквам коментари :good: :no: 8) :sarcastic: :mda:

София 70:
А влаковете ,освен,че ще влизат от новия в стария , ще излизат ли  напред или ще се правят маневри?
Виждам ,че доста свободно място ти е останало- използвай го и него.Кръгът може да е в горният десен ъгъл ,вместо този в ляво. Capricorn е направил релсов път и на самата врата. Аз не съм постигнал неговото съвършено изпълнение ,но съм решил проблема по най-простия начин - с падаща плоскост.

Old Boris:
Добър въпрос! Правил съм си сметка като тръгнат от стария към новия и след това да се върнат обратно. Ще трябва да проиграя, явно, повече движения.  По отношение на мястото. Имам там работна маса, на която лепя, режа и т.н., както и една етажерка, пълна с разните приспособления за моделните работи. В нишата (горе в ляво), таванът е скосен и там складираме празните си куфари. Но идеята ти е интересна и трябва да помисля. Благодаря.

София 70:
Направи рафт отгоре на макета и там слагай куфарите  :) или под макета - там ще има място и за куфарите и за други работи .

Old Boris:
Да попитам. Имам на разширението на макета участък с две успоредни линии над "река". Имам и два 116 мм моста, които мога да поставя успоредно един до друг, но нещо не ми харесва, че е доста набутано. Имате ли опит с двоен мост и какво е минималното разстояние между двете линии на моста? И други идеи :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия