Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts

Архитектурни детайли и аксесоари

(1/5) > >>

eurostar:
Започвам тази нова тема, защото разглеждайки хиляди снимки, откривам непрекъснато нови детайли, за които се питам как биха могли да се направят толкова малки като за макет.

Днес си представих, че трябва да изработя тези пилони със знамената на целия ЕС.

Най-логично е да ги принтирам лице до гръб, да ги изрежа заедно, да ги прегъна и да ги залепя. Проблемът обаче е в огъването, защото така залепените хартийки са много дебели, а след лепилото и твърди. Искам да изглеждат като лек плат, огънат от гравитацията, а не като смачкани хартийки. Някакви идеи?

Nenchev:
Аз бях х пробвал с бял копринен плат и рисунки със шаблони.  И някакви бои за плат - има ги по хоби и крафт магазините.

Nenchev:
хрумна ми и още един вариант:.  печаташ знамената огледално върху термо-трансферно фолио/хартия и после с ютията ги прехвърляш на бял плат...струва ми се по-лесен метод, но не знам колко е дебело фолиото...

Krasi Tankista:
От десетки години това се прави с ваденки. Общо взето, както си го представяш на хартия, но е ваденка, която се прегъва и в сгъвката остава троса на знамето. Закачането  е въпрос на техника. За твоя мащаб друг възможен, достатъчно реалистичен вариант няма. Гънките се режисират когато ваденката поизсъхне, но не трябва да е напълно суха. След това може да се фиксира с матов или полуматов лак, в зависимаст от това колко старо трябва да е знамето. На пръв поглед може да ти се стори трудничко, ама всъщност не е нищо особено. Резултатът обаче е доста фин и крехък. Не знам как ще чистиш прахта.   :unsure:

eurostar:
Благодаря ви за идеите. Тази с ваденките ми се струва най-лесна. Тук се появява другият въпрос - откъде?

Краси, тази хартия за ваденки в книжарница ли да я търся или някаква специализирана рекламна агенция? Може да е глупав въпрос, но досега не съм ползвал такова нещо. Едно време говорехме с някои хобисти да си поръчваме от Англия, но така и не стана. На френски се казва décalque, а на английски decal. Нали за това става дума?

Всъщност, близо до моето студио в Монреал има един огромен магазин Bureau en gros (нещо като Офис-1). Сега ще отида да питам. Струва ми се, че съм виждал нещо такова там, но листовете са със сухо лепило. Тогава за какво съхнене става дума или може би друг вид хартия!?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия