RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм

ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! => Представете се | Introduce yourself => Темата е започната от: ARTU в 12 Януари 2015, 18:51:50

Титла: Привет и тук :)
Публикувано от: ARTU в 12 Януари 2015, 18:51:50
Здравейте! Предполагам някои ме знаят или сме се виждали. Казвам се Слави и съм от Стара Загора. Първото ми хоби на практика беше ж.п.моделизма, последван от стендовия моделизъм. Причините да зарежа ж.п.моделите беше едно нещастно стечение на обстоятелствата - първо имах стартови комплекти в НО, после исках да направя железница в N, но говорим за онези времена по Татово време, когато всичко беше дефицит. По едно време се оборудвах с ж.п.релси, сгради и подвижен състав в ТТ - благодарение на това, че баща ми беше международен шофьор и носеше... А и в "Млад техник" имаше. Нещастното стечение на обстоятелствата се изразяваше във факта, че когато строихме къща през 87-ма взех че складирах всичките си влакове и комплекти при братовчеда. А той да вземе да продаде, подари и счупи голяма част от тях. Каквото остана си го пренасям от жилище в жилище, докато преди година децата изявиха желание да разпъна влаковете си и... отново се запалих. Не съм събирал нещо тематично - имам BR 250, BR 130 (отскоро), още един парен локомотив и някакъв дизел.. Вагоните са асорти, като тия дни посъбрах това онова, като най-много се зарадвах на Hopper car Faccs (Sas) of CSD (Ceskoslovesnske Statni Drahy/Czechosovak State Railways), които сглобяеми комплекти закупих случайно в продавалника. Заради тях купих и "людмилата". Както и да е - сега щерката сглобява къщички, а синковеца обикновено е старши на управлението. поради ограничения във физическото пространство няма как да построя и оставя голям макет, но някой ден... Сега-засега ще се нуждая от релсички и евентуално още някой друг локомотив.
Титла: Re: Привет и тук :)
Публикувано от: Adrian в 13 Януари 2015, 09:04:04


Здр и добредошъл  :hi: :drinks:
Титла: Re: Привет и тук :)
Публикувано от: Mixy в 13 Януари 2015, 10:10:49
Добре дошъл във форума :)
Титла: Re: Привет и тук :)
Публикувано от: ogiegp в 13 Януари 2015, 11:52:41
Здравей Слави  :hi: Важното в цялата история,че имаш желание и съмишленици в къщи  :good:
От доста време се умува среща в Ст Загора...ама кога ли ще е  :blink: :blink: :blink: та ще можем да се видим живот и здраве някой надяваме се скорошен ден. :) :) :)