Събития  
Нюрнберг 2011 – или до там и обратно :)
11 February 2011

За повечето хора периода между 3.2.-8.2 2011 е просто част от ежедневието, но за някои от нас това е време, през което фирмите-производителки на любимите ни неща от хобито се събират на най-голямото изложение в Европа – Nürnberg Toy Fair, за да покажат и демонстрират своите новости.
Бих описал изложението в Нюрнберг като Мека за поклонение на нас, любителите-хобисти.
С гордост искам да споделя, че тази година там имаше и българско участие. Любезните домакини, приютили нашата красавица  в синьо-бяло райе и лого на БДЖ, разбира се, бяха фирма А.С.М.Е. Тя беше представена заедно с другите посестрими с лого на CFR, изложени в специално отделена за тях витрина.










Щанда на домакините, разположен непосредствено до входа на палатата, издържан в корпоративно червен цвят, беше опасан с фриз от думи на италиански, английски, немски, френски, румънски, и ... БЪЛГАРСКИ език – „Страст към влаковете”!!!
Гледката на българската машина и това силно послание, изписано на български, ме накараха да се чувствам горд в тази огромна зала, пълна с макети, влакове и хора, разговарящи на различни езици...
Вълнението беше още по-голямо, когато виждах хора, които имат почти всичко, произведено в тяхната епоха и администрация, да гледат с възхищение и да се интересуват от нашата красавица.
Но удивлението не е само от мострата на произведения вече български локомотив серия 46. В брошурата за новостите за 2011 виждам и други артикули с логото на БДЖ и надписи на кирилица, а на един от тях е изписано на латиница RAILWAY BULGARIA . Освен локомотиви, в брошурата има и проект за цяла композиция, отново с логото на БДЖ, и отделни вагони.
Тук съм качил малко снимки от изложението.

Сподели facebook Facebook twitter Twitter


© 2024 RailwayPassion. Всички права запазени. Special thanks to the cool guys of StudioITTI Уеб дизайн и изработка на интернет сайт от Студио ИТТИ - Уеб базирани решения
Национална среща на железопътните моделисти в България Сдружение "Клуб Железопътен Моделизъм – България"