Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Темата на начинаещия ж.п. моделист
Loco-motion:
Здравейте!
След като наскоро се регистрирах във форума пускам първата си тема. Озаглавих я така, с идеята други съфорумници "на моя хал" :pardon: също да я използват и така да стане нещо като наръчник. Въпросите ми още отсега напират, но ще ги оставя за по късно, а ще започна със скромен принос към хобито.
В четвъртък се разходих до гарата във Велико Търново и направих снимки, които качих в този албум. В никакъв случай не претендирам за високо качество на снимките, още повече, че това е моят първи опит. Идеята ми е те да служат като помощно средство за хора, които са решили да направят макет на китна малка българска гара.
Със същата идея след два-три часа ще нащракам и дряновската гара. В момента тя е в основен ремонт. Попитах днес служител на БДЖ дали се знае кога ще свърши. Отговори ми, че срокът е 90 дни, но фасадата трябва да е готова за началото на октомври за празника на града (и за изборите, нали). За срещата на моделистите не знам какъв интерес ще има, но ако е налице може да се открие възможност да вкарам пет-шест души във вагонния завод за фото-посещение.
След Дряново съм планирал да снимам гарите в Трявна и Полски Тръмбеш и след тях ще видя други хващащи окото по нашия край.
Поздрави!
Loco-motion:
60 нови влака. Железницата иска ха избегне зимен хаос (Deutsche Bahn)
Шокираща новина: Според „Tagesspiegel“ липсва резервен подвижен състав. Така и тази зима е заплашена от хаос на релсите.
Но немските железници вземат мерки. В четвъртък транспортният министър Петер Рамзауер свика кризисна среща с представители на индустрията. Тогава оповести. За новото разписание през средата на декември ДБ трябва да получи 60 от доста забавените нови влакове от тип „Talent 2”.
Досега проблеми имаше и зиме и лете. През зимата се късаше контактната мрежа, вратите дефектираха. През лятото климатиците на много влакове ICE сдаваха багажа.
Всъщност към днешна дата в екслоатация трябваше да са много повече влакове. Но доставките все закъсняваха. Обяснението е тежки технически проблеми. И затова на срещата в Берлин имаше сериозно скърцане със зъби. Шефът на ДБ Рюдигер Грубе иска неустойки, защото железниците страдат от удар по реномето си и пътникопотока.
В отговор индустрията отговаря, че работи под силен натиск и Дойче баан непрекъснато поставя нови и нови технически изисквания за подвижен състав, намиращ се вече в строеж. И въпреки това обещава първите нови ICE за февруари 2012г.
Забавените доставки на 100 регионални влака спира увеличението на резервния подвижен състав. Всъщност още в края на 2009г. те вече трябваше да са в употреба. Дългото забавяне дава на ДБ пълно основание да прекрати договора кардинално. Множеството различни тарифи дотолкова затрудняват пътниците, че много от тях се отказват от влака.
Loco-motion:
Направо се влюбих. Превъзходна презентация: http://www.youtube.com/watch?v=prqQ2HcqBK4&feature=related
Локомотив серия 141 на Хекторрейл, бивш серия 1012 на OeBB.
liro4605:
На мен лично по ми харесва събрат му.
Само дето Росо яко са се изложили с разцветка и локомотива така направо не е същия.Бесен бях като го видях.На снимката е едно а този при мен е съвсем друг.Сега много се замислям дали вобще да си поръчвам един друг красавец по тази причина.
http://www.modellbahnshop-lippe.com/productzoom/Roco/1-4-005001-74780-0-0-0-7-4-2-0-gatt-gb-p-0/productzoom.html
И с този ако се изложат така ....
От този който ти харесваш в реалността са произведени само 3броя.Едни от последните локомотиви на SGP.Гледах някъде техни снимки че бяха извадени от движение но явно някои ги е купил може би(скоро не съм се ровил да видя какво става).
Loco-motion:
Понеже напоследък съм на вълна Дойче Райхсбаан на ГДР и се зачудих по един въпрос. Вероятно един от най-квалифицарине хора във форума, които биха могли да отговорят е лиро, но го отправям към всички вас. След като толкова хора определят 46та серия като проблемна не е ли било възможно да вземем серия 250 на източно-германците? Също е шест-осен, по-мощен е... В директно сравнение коя машина е по-добра?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия