Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Темата на начинаещия ж.п. моделист
liro4605:
Не сме имали право на избор.СИВ е казвал какво да се случи.
Замен лично 46ките са си :give_heart: Може да дават дефекти,но никога няма да те оставят на пътя.Пък за мощността само ще кажа,че могат много повече от това което пише.Факт е,че за максимална мощност на тяговите двигатели не е записана стойност :haha:
bdz43r:
--- Цитат на: Loco-motion link=topic=3330.msg65361#msg65361 date=1316972065 ---не е ли било възможно да вземем серия 250 на източно-германците? Също е шест-осен, по-мощен е...
--- Край на цитат ---
Но работи на 15 kV /16,7 Hz. Щеше да се наложи да правят вариант специално за нас.
Loco-motion:
Не виждам това да е чак толкова голям проблем. Румънците и те са правили нов вариант. Серията Rc на шведите е четири-осна. Има и шест-осни шведски локомотиви, но те са от последващи производни серии. За волтажа германците са работили и с 25 киловолта променлив ток, имат си и такава линия. Но дори да им е представлявало толкова голям проблем ето го къде е Пилзен оттатък границата. И обяснението за СИВ е редовното извинение за много неща у нас. В случая уж румънците са натоварени с производството на локомотиви, но всички, без нас естествено, произвеждат серийно електровози. По скоро на никой не му се е занимавало да търси алтернативи. Затова би ми било много любопитно едно директно сравнение между двете машини.
bdz43r:
--- Цитат на: Loco-motion link=topic=3330.msg65439#msg65439 date=1317136539 ---Румънците и те са правили нов вариант.
--- Край на цитат ---
Не са. Разликите с техните локомотиви са нищожни.
--- Цитат ---германците са работили и с 25 киловолта променлив ток...
--- Край на цитат ---
... като специално за целта са си произвели локомотивите серия 171.
За 250-ките мисля, че са и с променливотокови двигатели, което при 50Hz е немислимо, особено по времето, когато сме доставяли серия 46.
Loco-motion:
Добре, не съм технически компетентен да споря.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия